BIST 100 13.892,30 %2,41 Altın 6.696,43 ₺/gr %0,26 Bitcoin $75.425 %3,20 Dolar 48,67 ₺ %0,05 Euro 56,19 ₺ %0,05 Sterlin 65,59 ₺ %0,06 Gümüş 99,40 ₺/gr %0,18 Ethereum $2.389,43 %5,00 İsviçre Frangı 59,40 ₺ %0,06 Kanada Doları 34,93 ₺ %0,06 Avustralya Doları 34,67 ₺ %0,07 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,96 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,04 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,09 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Engellerini Narlıdere'de yendiler

Engellerini Narlıdere'de yendiler

İzmir’de yaşayan fiziksel ve görme engelli Ercan Bulut, yoga yaparak engellerini aştı. Ters doğum ile dünyaya gelen 45 yaşındaki Bulut, 2017 yılında yoga eğitmenliği ve yaşam koçu eğitimlerini aldı. Narlıdere Belediyesi ‘nde Yoga Eğitmeni olarak görev yapan Bulut, otizmli çocuk ve yetişkinlere yoga ve yaşam koçluğu eğitimleri veriyor.

0Yorumlar
Engellerini Narlıdere'de yendiler
Bulut, “Bütün engellerimi yoga ve yaşam koçluğu eğitimi sayesinde aştım. Aynı kaderi paylaştığım insanlara umut ışığı olmak istiyorum. Narlıdere Belediyesi, bana güvendi. Ben de şimdi bu deneyimlerimi kursiyerlere aktarıyorum” dedi.
İzmirli 45 yaşındaki Ercan Bulut, engellerini Narlıdere’de yeniyor. Ters doğum nedeniyle Ercan Bulut, fiziksel engelli olarak dünyaya geldi. Gözlerindeki titreme hastalığı olarak bilinen nistokus hastası olan Bulut, yıllarca gözlerindeki yüzde 82 görme kaybı ile yaşadı. 4 yaşına kadar yeterli beslenemediği için kas geriliği, fiziksel duruş ve denge bozukluğu ile mücadele eden Bulut, hem fiziksel hem de görme engeli nedeniyle eğitimine ilkokuldan sonra devam edemedi. Azmiyle tüm engellere kafa tutan Bulut, kendi kendine kişisel eğitimini tamamladı. Yaklaşık 18 yıl boyunca Türkiye’nin en büyük firmalarından birisinde çalışan Bulut’un hayatı 2017 yılında yoga ile tanışmasıyla değişti. Yoga yapmaya başlayan Ercan Bulut, hem fiziki hem de ruhsal olarak ciddi değişim yaşadı. Bulut, ilk olarak 10 yıl boyunca anksiyete bozukluğu nedeniyle kullandığı antidepresan ilaçlarından kurtuldu. Ardından duruş bozukluğunu ve kas hastalıklarını da yenmeyi başaran Bulut’un hayatındaki en önemli gelişmelerden birisi ise göz yogasıyla tanışması oldu. Yüzde 82 olan görme engeli bu sayede yüzde 50’ye kadar geriledi.
KURS VERİYOR
Yoganın mucizesi ile hayata bağlanan Bulut, ‘Ben başarabildiysem herkes başarabilir’ diyerek yoga eğitmeni olmaya karar verdi. Hem yoga eğitmenliği hem de yaşam koçu eğitimi alan Bulut, kendi durumundaki insanlara yardım edebilmek için Narlıdere Belediyesi’nde kurs vermeye başladı. 2021 yılının Aralık ayından bu yana Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) otizmli çocuk ve yetişkinlere yoga ve yaşam koçluğu eğitimi vermeye başladı. Kendi deneyimlerini kursiyerlere aktardığını belirten Ercan Bulut, “Bütün engellerimi yoga ve yaşam koçluğu eğitimi sayesinde aştım. Bütün amacım benim durumumda olan bireylere umut ışığı olabilmek. Onlar azimli olduktan sonra her şey mümkün. Engelli bireylerin daha fazla hayatın içerisinde olmasını sağlamak istiyorum. İnsan istediği zaman her şeyi başarabilir. Ben göz yogası ile gözlerimin bozukluk derecesini düşürdüm. Duruş bozukluklarım ve kas kayıplarımı yoga sayesinde aştım. Çalışmalarım sürüyor. Umarım birilerine ilham olurum” diye konuştu.

 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Foça, Avrupa’nın genç voleybol yıldızlarını ağırlamaya hazır

CEV U18 2026 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası, 17-20 Eylül tarihleri arasında Foça’da...

17 saat önce

Dikili'nin kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı

Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler, halk...

19 saat önce

Latife Hanım Köşkü’nde çalışmalar sona yaklaştı

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, restorasyon çalışmalarında son viraja girilen tarihi...

20 saat önce

Tugay: Basmane’yi İzmir’in yeniden buluşma noktası yapacağız

Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay, vefatının 35. yıl dönümünde “Anılarla Basmane Sohbetleri”...

20 saat önce

Başkan Tugay: İzmir dönüşümün öncüsü olmalı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO Business Center’ın açılışında...

20 saat önce

Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak!

Uluslararası Menemen Çömlek Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 5’inci kez...

21 saat önce

Narlıdere Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni Yeniliyor

Narlıdere Belediyesi, sadece ilçenin değil, kentin en önemli kültür-sanat merkezlerinden biri...

21 saat önce

Konaklı öğrencilere ‘renkli yol’ sürprizi

Konak Belediyesi’nin ilçedeki okul yollarını hem eğlenceli hem güvenli hale getiren Renkli Yol...

21 saat önce

Menderes’e Sağlık Merkezi İçin Olağanüstü Meclis

Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen öncülüğünde gerçekleştirilen olağanüstü meclis ile...

21 saat önce

İkinci Kordon’da yenileme tamamlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İkinci Kordon olarak bilinen Cumhuriyet Bulvarı’nda altyapı...

21 saat önce

İzmir İtfaiyesi’ne güç katacak 10 yeni arazöz

İklim krizinin etkisiyle artan yangınlara karşı müdahale kapasitesini artıran İzmir Büyükşehir...

22 saat önce

Bornova’da sanat ve hobi dolu bir Kış: Kayıtlar başlıyor!

Bornova Belediyesi, her yıl binlerce Bornovalıyı sanat, müzik, dans ve el sanatlarıyla...

22 saat önce