BIST 100 11.165,44 %0,13 Altın 6.450,91 ₺/gr %1,03 Bitcoin $79.976 %1,76 Dolar 49,84 ₺ %0,00 Euro 55,66 ₺ %0,14 Sterlin 66,51 ₺ %0,11 Gümüş 84,66 ₺/gr %2,15 Ethereum $2.317,82 %2,18 İsviçre Frangı 60,22 ₺ %0,03 Kanada Doları 35,63 ₺ %0,02 Avustralya Doları 35,09 ₺ %0,21 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,28 ₺ %0,00 BAE Dirhemi 13,58 ₺ %0,01 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,08 Çin Yuanı 7,49 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Eşrefpaşa Hastanesi'nden Gebe Okulu

Eşrefpaşa Hastanesi'nden Gebe Okulu

Kentin asırlık kuruluşu İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, sağlıklı gebe, sağlıklı bebek anlayışıyla Gebe Okulu açıyor. Gebe Okulu'na katılacak anne adaylarına uzman sağlık ekibi tarafından gebelik döneminde beslenmeden doğru emzirmeye kadar pek çok konuda ücretsiz eğitim verilecek.

0Yorumlar
Eşrefpaşa Hastanesi'nden Gebe Okulu
Sağlık alanında önemli çalışmalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, sosyal projeleriyle de adından söz ettirmeyi başarıyor. Bebek bekleyen aileleri yalnız bırakmayan Eşrefpaşa Hastanesi, anne adaylarını “Gebe Okulu”na bekliyor. Gebe Okulu'na katılacak anne adaylarına, uzman ekip tarafından gebelik döneminde beslenme, gebeliğin psikolojik süreçleri, gebelikte diş sağlığı, egzersiz, anne karnında bebeğin gelişim süreçleri, doğru emzirme, anne sütünün faydaları ve yeni doğan bebek bakımı gibi pek çok konuda ücretsiz eğitim verilecek.

Eğitimler 6 hafta sürecek
6 hafta sürecek eğitimler 20 kişiyle sınırlı olacak. Eğitimler kayıtlar yeterli sayıya ulaştığında başlayacak. Yüz yüze verilecek eğitimler sonunda ebeveynlere “Gebe Okulu Sertifikası” da verilecek. Eğitimler için anne adayları Eşrefpaşa Hastanesi’nin (0232) 293 80 00 numaralı telefonundan kayıt yaptırabilir.

Doğum sürecinden bebek bakımına kadar eğitim
Gebe Okulunda verilecek eğitimler ile eşleri anne ve babalığa hazırlayacaklarını söyleyen Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Devrim Demirel, “Eşler arasında güçlü ve verimli bir işbirliği oluşturmayı amaçlıyoruz. Uzman kadromuzla anne adaylarını doğuma hazırlarken, doğum şekline karar verme konusunda da kendilerini güçlü hissetmesini sağlamayı hedefliyoruz. Anne adayları okulda bebek bakımına yönelik beceriler kazanırken gebelikte tehlike belirtileri ve doğum sonrası gebelikten korunma konularında da eğitim alacak” şeklinde konuştu.

Anne ve bebeğin sağlıklı ve mutlu bir dönem geçirmeleri hedefimiz
Gebe Okulu’nda eğitim ve gebelik egzersizleri programlarının gebeliğin 20. haftasından itibariyle başlayacağını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakkı Aytaç, “Eğitim süresince kursiyerlerimizin molalarda ara öğünleri hastanemizce karşılanacak. Bu çalışmada amaç anne adaylarımızı en güzel ve mutlu bir şekilde doğuma hazırlamak, anne adaylarına hamilelik ve doğum sürecinde yardımcı olmak ve bilmedikleri konularda kafalarına takılan sorulara cevap bulabilecekleri eğitim ortamını oluşturmak. Gebeliğin oluşumu,  gebelikte oluşabilecek sorunlar, doğum yöntemleri ve normal doğumun önemi hakkında anne adaylarımızı bilinçlendireceğiz. Ayrıca doğum öncesi ve doğum sonrası beslenme, bebek bakımı, anne sütünün önemi, lohusalık süreci gibi konuların da yine eğitim süresince üzerinde duracağız. Gebe Okulu’nun amacı hamilelik ve doğum sürecinde annenin; doğum sonrasında ise bebeğin ve yine annenin huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir dönem geçirmelerini sağlamak” şeklinde konuştu.

Uzman ekip görev yapacak
Gebe Okulu'nda kadın doğum uzmanı, ebe, hemşire, fizyoterapist, diyetisyen, çocuk hastalıkları uzmanı, anestezi uzmanı, sosyal çalışmacı, psikolog ve fitness eğitmeninden oluşan uzman bir ekip görev yapacak. Gebe Okulu ile ilgili detaylı bilgi www.eşrefpaşahastanesi@izmir.bel.tr ile (0232) 293 81 91 numaralı telefondan alınabilir.


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Foça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı,...

11 saat önce

İzmir’in Deprem Master Planı hazırlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, kenti depreme karşı daha...

12 saat önce

Pehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz

Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...

14 saat önce

Urla’da zeytinin bereketi sanatla buluşuyor

III. Uluslararası Urla Zeytin ve Sanat Festivali, 6-8 Kasım’da üç gün boyunca zeytinin kadim...

14 saat önce

Dikili’de Cumhuriyet’in 103. yıldönümü coşkuyla kutlandı

Dikili ve Çandarlı’da Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü, bayraklarla gerçekleştirilen kortej...

15 saat önce

Cumhuriyet’in 103. yılı Buca’da coşkuyla kutlandı

Buca’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, spor gösterileri, geleneksel kortej yürüyüşü ve Işılay...

15 saat önce

Karşıyaka Cumhuriyet aşkıyla tek yürek!

Türkiye Cumhuriyeti’nin 103. kuruluş yıl dönümü, Karşıyaka’da muhteşem bir fener alayı ile...

15 saat önce

Büyükşehir’den öğrencilere deprem çantası ve afet eğitimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim 2020’de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin 6’ncı yıl...

16 saat önce

23 saat oğlunu enkazda bekledi, şimdi başkalarına umut...

İzmir’de 30 Ekim depreminde 12 yaşındaki oğlu Berk’i ve köpeği Alf’i kaybeden Meryem Kaya...

16 saat önce

30 Ekim’in kahramanları o günü unutamıyor

2020 yılında meydana gelen İzmir depreminin üzerinden altı yıl geçse de itfaiye personelinin...

16 saat önce

Bornova’da tarihi gece

Bornova Belediyesi’nin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında coşku sokaklardan...

16 saat önce

Başkan Sengel’den 29 Ekim Mesajı: “Milli İrade Esastır”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü, Efes Selçuk’ta gün boyu süren etkinliklerle...

17 saat önce