BIST 100 13.831,09 %0,38 Altın 6.628,82 ₺/gr %0,48 Bitcoin $64.511 %1,01 Dolar 47,72 ₺ %0,01 Euro 55,13 ₺ %0,11 Sterlin 64,48 ₺ %0,10 Gümüş 97,87 ₺/gr %0,31 Ethereum $1.896,42 %1,32 İsviçre Frangı 58,93 ₺ %0,26 Kanada Doları 34,21 ₺ %0,03 Avustralya Doları 33,67 ₺ %0,17 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,02 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %1,29 Çin Yuanı 7,07 ₺ %0,06
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Gaziemir’de yabani otlarla mücadelede teknoloji desteği

Gaziemir’de yabani otlarla mücadelede teknoloji desteği

Gaziemir Belediyesi, park, yeşil alan ve boş arsalarda yürüttüğü ot temizliği çalışmalarını daha hızlı ve verimli hale getirmek amacıyla yabani ot temizleme robotunu hizmete aldı. Başkan Ünal Işık, “Belediyemize kazandırdığımız yeni aracımızla Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün hizmet kalitesini ve verimliliğini artırıyoruz” dedi.

0Yorumlar
Gaziemir’de yabani otlarla mücadelede teknoloji desteği

Gaziemir Belediyesi, teknolojik araçlarla hizmet kalitesini ve hızını artırmaya devam ediyor. Belediyenin satın aldığı ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde kullanılmaya başlanan yabani ot temizleme robotu sayesinde, yabani otlarla mücadele daha kısa sürede ve daha güvenli şekilde yürütülecek. Uzaktan kumandalı ve paletli yapısıyla dikkat çeken robot, özellikle yabani otların yoğun olduğu alanlarda, zorlu arazilerde etkin görev yapacak. Yeni robotla birlikte yabani ot temizleme çalışmaları daha kısa sürede tamamlanabilecek. Böylece çalışmalarda hız ve verimlilik artırılırken, personel gücü de diğer alanlarda daha etkin şekilde değerlendirilebilecek.

Parklarda robotla yürütülen ot biçme çalışmalarını yerinde inceleyen Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, teknolojinin sunduğu imkânları belediye hizmetlerinde etkin şekilde kullanmaya önem verdiklerini belirtti. Başkan Ünal Işık, “Yurttaşlarımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet sunabilmek için teknolojik yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Belediyemize kazandırdığımız yeni aracımızla Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün hizmet kalitesini ve verimliliğini artıracağız. Özellikle yabani otlarla mücadelede ve ulaşılması zor alanlarda büyük kolaylık sağlayacak bu robot sayesinde hem zamandan hem de iş gücünden tasarruf edeceğiz. Böylece ekiplerimizi ihtiyaç duyulan alanlarda daha etkin şekilde değerlendirme olanağı bulacağız” diye konuştu.

Yangın riskine karşı kuru otlarla mücadele

Yeni robot sayesinde yol kenarlarında, kavşaklarda, parklarda ve boş arsalarda yabani otlarla daha etkin mücadele yürütülecek. Kış ve ilkbahar aylarında yaşanan yoğun yağışların etkisiyle hızla büyüyen, havaların ısınmasıyla birlikte kuruyarak yangın riski oluşturan otların ortadan kaldırılması için çalışmalar aralıksız sürdürülecek. Robotun sağladığı yüksek çalışma kapasitesi sayesinde temizlik çalışmaları daha kısa sürede tamamlanacak, yangın riskine karşı alınan önleyici tedbirler güçlendirilecek.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

İzmir’de mezarlıklarda yeni dönem

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mezarlıklarda yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Mezar...

3 saat önce

Urla Belediyesi'nden bank üretiminde 10 milyon TL'lik...

Göreve geldiği günden bu yana mali disiplini esas alan yönetim anlayışıyla geçmiş dönemden kalan...

4 saat önce

Karşıyaka’da rehberli turlar yeni rotayla devam ediyor:...

Karşıyaka Belediyesi, Açık Hava Kent Müzesi projesi kapsamında başlattığı rehberli turlara,...

5 saat önce

Konak’ta dikkat çeken istihdam hamlesi: Kadınlar...

Konak Belediyesi’nin kadın istihdamına ayrı bir pencere açacak Kaynak Operatörlüğü Kursu,...

6 saat önce

Efes Selçuk, Beach Flag Futbol Turnuvasına Ev Sahipliği...

İzmir FF Cup Beach Flag Turnuvası, Efes Selçuk Pamucak Sahili’nde büyük bir heyecanla...

7 saat önce

İlkay Çiçek CHP'den istifa etti: "Partim tarafından...

Menderes Belediyesi'ne yapılan operasyonda tutuklanan Belediye Başkanı İlkay Çiçek CHP'den...

8 saat önce

Altındağ trafiğine büyük neşter

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Serintepe Mahallesi’nde (Kandere) kronikleşen trafik ve...

8 saat önce

Yuvamız İzmir’de veliler de çocuklar da mutlu

Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik Merkezlerinde aylık ücretin 2 bin 500 TL’ye düşürülmesi...

8 saat önce

Bornova Aktarma İstasyonu yenilendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Aktarma İstasyonu’nda yaya ve ulaşım konforunu artırarak...

8 saat önce

Konak’a yeni nefes alanı: 6 bin metrekarelik park hizmete...

Konak Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde yapımını tamamladığı 6 bin metrekarelik parkı...

1 gün önce

Karşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...

1 gün önce

Karabağlar Belediyesi Zabıtasında aday memurlar yemin etti.

Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde aday memur olarak görev yapan zabıta memurları için...

1 gün önce