BIST 100 13.892,30 %2,41 Altın 6.717,11 ₺/gr %0,05 Bitcoin $76.939 %2,48 Dolar 48,64 ₺ %0,04 Euro 56,17 ₺ %0,07 Sterlin 65,60 ₺ %0,17 Gümüş 99,33 ₺/gr %0,43 Ethereum $2.440,13 %3,60 İsviçre Frangı 59,39 ₺ %0,20 Kanada Doları 34,97 ₺ %0,06 Avustralya Doları 34,68 ₺ %0,13 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,01 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,51 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Gençler İzmir’in doğal zenginliğini keşfetti

Gençler İzmir’in doğal zenginliğini keşfetti

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı iş birliği ile İzmir’de öğrenim gören üniversite öğrencilerine yönelik “Efes Mimas Yolu” gezisi düzenlendi. Demircili-Altınköy (Urla) arasında düzenlenen doğa yürüyüşüne katılan gençlere İzmir’de faaliyet gösteren 9 dağcılık kulübünden deneyimli sporcular rehberlik yaptı.

0Yorumlar
Gençler İzmir’in doğal zenginliğini keşfetti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın “gençlik ve spor kenti” hedefi doğrultusunda, kentin tarihi, doğal ve kültürel mirasını genç kuşaklara tanıtmayı amaçlayan etkinliğin ilki “gençler doğanın kalbinde” temasıyla düzenlendi. Bu yıl 10’uncu yaşını kutlayacak İzmir’in ilk kültür ve turizm rotası Efes Mimas Yolu’nda gerçekleştirilen geziye katılan genç yürüyüşçüler, muhteşem deniz manzaraları eşliğinde bölgenin tabiat güzelliklerine yakından tanık olurken, eskiçağ uygarlıklarının izlerini taşıyan 12 km’lik tarihi rota üzerinde yer alan koy ve kumsallarda Urla Belediyesi’nin de desteğiyle çevre temizliğine katıldı. 

 

Gençler etkinlikten mutlu

Yürüyüşe Bakırçay Üniversitesi’nden katılan Özge Koluman, “Yedi yıldır İzmir’de yaşamama rağmen ilk defa gördüm bu bölgeyi. Muazzam ve ferahlatan doğası harikaydı. Bu etkinliğe katıldığım için kendimi çok şanslı kabul ediyorum” dedi.

Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra Ege Üniversitesi’nde Sosyoloji öğrenimi görmeye başlayan Emre Can Akın ise duygularını; “Doğanın kalbinde buluştuk bugün. Tüm yürüyüş çok keyifliydi lakin koylarımız, plajlarımız çevre atıklarıyla kirletilmişti, arkadaşlarımızla birlikte her koyu yeniden temizledik, umarım daha duyarlı olur insanlar. Çok güzel ve inanılmaz huzur veren yerler gördüm bugün, hep birlikte korumamız lazım” diye konuştu.

49 parkurun tamamında işaret yenileme çalışmalarını yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Efes Mimas Yolu Koordinatörü Kerem Başaran; “Tüm parkurları baştan başa yürüyor, parkur güvenliği ve yürüyüş yolu altyapısının standartlara uygunluğunu kontrol ediyoruz. Her yıl Türkiye’nin her bölgesinden çok sayıda doğa ve kamp tutkununu bölgede ağırlıyoruz. Efes Mimas Yolu’nun önümüzdeki sezonda çok güzel etkinliklere ev sahipliği yapmasını planlıyoruz” dedi.

Efes Mimas Yolu gezisi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a teşekkür eden katılımcılar bu tür etkinliklerin devam etmesini diledi.

 

Efes Mimas Yolu

Efes Mimas Yolu, Antik Efes kentinde bulunan Artemis Tapınağı ile mitolojik adı Mimas olan Karaburun arasındaki tarihi ve arkeolojik mirası odağına alıyor ve çok sayıda köy ve antik kenti birbirine bağlayan 49 doğal yürüyüş parkurundan oluşuyor. Ege uygarlıklarının izlerini taşıyan 709 kilometre uzunluğundaki Efes Mimas Yolu, her yaş grubunun yürüyüşüne uygun doğal köy patikaları, çok katmanlı tarihi mirası ve doğa turizmine uygun bileşenleriyle arkeoloji ve tarih tutkunlarını doğanın kalbine davet ediyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Foça, Avrupa’nın genç voleybol yıldızlarını ağırlamaya hazır

CEV U18 2026 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası, 17-20 Eylül tarihleri arasında Foça’da...

9 saat önce

Dikili'nin kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı

Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler, halk...

12 saat önce

Latife Hanım Köşkü’nde çalışmalar sona yaklaştı

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, restorasyon çalışmalarında son viraja girilen tarihi...

12 saat önce

Tugay: Basmane’yi İzmir’in yeniden buluşma noktası yapacağız

Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay, vefatının 35. yıl dönümünde “Anılarla Basmane Sohbetleri”...

12 saat önce

Başkan Tugay: İzmir dönüşümün öncüsü olmalı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO Business Center’ın açılışında...

12 saat önce

Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak!

Uluslararası Menemen Çömlek Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 5’inci kez...

13 saat önce

Narlıdere Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni Yeniliyor

Narlıdere Belediyesi, sadece ilçenin değil, kentin en önemli kültür-sanat merkezlerinden biri...

13 saat önce

Konaklı öğrencilere ‘renkli yol’ sürprizi

Konak Belediyesi’nin ilçedeki okul yollarını hem eğlenceli hem güvenli hale getiren Renkli Yol...

13 saat önce

Menderes’e Sağlık Merkezi İçin Olağanüstü Meclis

Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen öncülüğünde gerçekleştirilen olağanüstü meclis ile...

13 saat önce

İkinci Kordon’da yenileme tamamlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İkinci Kordon olarak bilinen Cumhuriyet Bulvarı’nda altyapı...

13 saat önce

İzmir İtfaiyesi’ne güç katacak 10 yeni arazöz

İklim krizinin etkisiyle artan yangınlara karşı müdahale kapasitesini artıran İzmir Büyükşehir...

14 saat önce

Bornova’da sanat ve hobi dolu bir Kış: Kayıtlar başlıyor!

Bornova Belediyesi, her yıl binlerce Bornovalıyı sanat, müzik, dans ve el sanatlarıyla...

14 saat önce