BIST 100 13.509,76 %2,95 Altın 6.824,67 ₺/gr %2,33 Bitcoin $76.601 %1,16 Dolar 48,68 ₺ %0,04 Euro 55,99 ₺ %0,28 Sterlin 65,12 ₺ %0,06 Gümüş 102,81 ₺/gr %4,33 Ethereum $2.464,84 %3,08 İsviçre Frangı 59,03 ₺ %0,19 Kanada Doları 34,81 ₺ %0,07 Avustralya Doları 34,62 ₺ %0,38 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,96 ₺ %0,07 BAE Dirhemi 13,26 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,02 Çin Yuanı 7,26 ₺ %0,16
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Hem maraton, hem festival

Hem maraton, hem festival

17 Nisan Pazar günü üçüncüsü koşulacak Maraton İzmir çerçevesinde düzenlenecek Sporfest İzmir’de farklı spor branşlarını deneyimleme fırsatı sunulurken koşular, turnuvalar, etkinlikler ve konserlerle tam bir festival havası yaratılacak. Sporfest İzmir, 14 Nisan’da başlayacak.

0Yorumlar
Hem maraton, hem festival
Türkiye’nin en hızlı parkuru olan ve Dünya Atletizm Federasyonu tarafından Uluslararası Yol Yarışları Sertifikası’na (Road Race Label) layık bulunan Maraton İzmir’in üçüncüsü tam bir festival havasında geçecek. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesindeki etkinliklerde oldukça renkli görüntüler oluşacak ve tüm katılımcılar eğlenceli saatler geçirecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Dünya Atletizm Federasyonu iş birliği ile düzenlediği, kayıtların 12 Nisan’da sona erdiği dev yarış öncesi spor etkinlikleri 14 Nisan Perşembe günü Sporfest İzmir adı altında başlayacak ve dört gün sürecek. Kültürpark’ta kurulacak alanda dileyenler 12 farklı farklı federasyonun alanında farklı spor branşlarını deneyimleme fırsatı bulacak.  
Kız çocuklarına futbol eğitiminin de verileceği Sporfest İzmir etkinlikleri çerçevesinde kano, okçuluk, dağcılık, 3x3 streetball, halk dansları ve modern dans, hentbol, sualtı görüntüleme, mini voleybol, yelken ve bisiklet gibi branşlara ait deneyimleme alanları oluşturulacak. Turnuvalar ve gösterilerle renklenecek Sporfest İzmir’de zumba, yoga, capoeira, nefes ve meditasyon, fit dans, bodyfit etkinlikleri,  söyleşiler ve konserler de yer alacak.


İlk kez çocuk koşusu düzenlenecek
Spor Fest İzmir kapsamındaki etkinliklerin en önemlilerinden birini ise bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Çocuk Koşusu oluşturacak. 16 Nisan’da Kültürpark içerisinde düzenlenecek koşuda 2008-2012 arası doğumlu 650 çocuk koşu deneyimi yaşarken birer anı madalyasının da sahibi olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman, Birleşmiş Milletler’in “Sürdürülebilir bir Dünya” mottosu ve “Atıksız Maraton”  hedefiyle 17 Nisan Pazar günü koşulacak Maraton İzmir’in artık bir uluslararası marka konumuna geldiğini vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i spor ve gençlik kenti yapma vizyonundan hareketle projelere devam ettiklerini belirten Odaman, “Maraton İzmir bir yandan World Athletics tarafından Road Race Label’a layık bulunurken, diğer yandan katılımcı sayısı her geçen gen artıyor. Bu yıl beş bine yakın sporcu, Sürdürülebilir bir Dünya için koşacak. Sportfest İzmir kapsamındaki etkinlikler ise Maraton İzmir ile güzel kentimizde bambaşka bir coşku yaratacak” dedi.

Start 17 Nisan Pazar günü verilecek
Maraton İzmir’in üçüncüsü 17 Nisan Pazar günü saat 08.00’de Şair Eşref Bulvarı’ndaki eski İZFAŞ Genel Müdürlüğü binasının önünden verilecek. 42 kilometrelik Maraton İzmir’de atletler, Alsancak üzerinden Karşıyaka’ya ulaşacak ve Bostanlı İskelesi’ne gelmeden dönecek. Aynı parkurdan bu kez Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden İnciraltı’na varacak atletler, Marina İzmir’den dönerek başlangıç noktasında yarışı tamamlayacaklar.

10 kilometrelik koşu da yapılacak
Maraton İzmir kapsamında 10 kilometrelik koşu da düzenlenecek. Bu yarışın startı da aynı gün ve aynı noktadan saat 07.20’de verilecek. 10 kilometrelik yarışta atletler, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki Köprü Tramvay durağından dönerek, Fuar Kültürpark eski İZFAŞ binası karşı şeridinde yarışı tamamlayacaklar.

 

 
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Çeşme kurtuluşunun 104. yılını gururla kutladı

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, “Aradan 104 yıl geçti ama o günlerin cesareti, dayanışması...

12 saat önce

Yangın önleme stratejileri masaya yatırıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TMMOB’a bağlı meslek odalarının iş birliğiyle düzenlenen 6....

12 saat önce

Menemen'de çömlek coşkusu Edis ve Nil Karaibrahimgil ile...

Menemen Belediyesi tarafından bu yıl 5’inci kez gerçekleştirilecek Uluslararası Menemen Çömlek...

13 saat önce

Karşıyaka’da hareketli hafta!

Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ etkinliklerini dopdolu bir programla...

14 saat önce

Buca’da kaçak moloza geçit yok

Buca Belediyesi, ilçe genelinde çevre ve görüntü kirliliğine yol açan yasa dışı moloz...

15 saat önce

Avrupa’nın genç yıldızları Foça’da buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Türkiye...

16 saat önce

Kültürel Miras Söyleşileri’nde İzmir’in sembol lezzetleri...

Konak Belediyesi’nin “Kültürel Miras Söyleşileri” serisinde bu kez İzmir’in sembolik lezzetleri...

16 saat önce

Efes Selçuk’un Sürdürülebilir Turizm Başarısı Avrupa...

Efes Selçuk, sürdürülebilir turizm alanındaki uluslararası başarısını Avrupa Turizm Başkenti...

17 saat önce

İzmirli çocuklar, iklim krizine karşı buluştu

Sosyal İklim Derneği tarafından Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği iş birliğiyle UNICEF...

17 saat önce

Hayata bağlayan teknoloji İzmir’de yaygınlaşıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hastane dışında meydana gelen ani kalp durmalarında erken...

17 saat önce

Başkan Eşki’den fırınlara gece yarısı denetimi

Okulların açılmasıyla birlikte Bornova genelinde çocukların sağlığını korumak amacıyla gıda...

17 saat önce

Büyükşehir ve MASKİ’den Çaybaşı Deresi’nde Kış Temizliği

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü...

1 gün önce