BIST 100 13.811,60 %0,23 Altın 6.801,31 ₺/gr %1,04 Bitcoin $64.004 %1,77 Dolar 47,75 ₺ %0,08 Euro 55,19 ₺ %0,11 Sterlin 64,58 ₺ %0,19 Gümüş 101,94 ₺/gr %1,07 Ethereum $1.876,06 %2,47 İsviçre Frangı 58,98 ₺ %0,18 Kanada Doları 34,27 ₺ %0,16 Avustralya Doları 33,71 ₺ %0,14 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,72 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,09 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,05 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,08
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi “Geleceği Görüyoruz” 4 Ş...

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi “Geleceği Görüyoruz” 4 Şubat’ta

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-21 Şubat 2023 tarihleri arasında “Geleceğin Türkiyesi’ni inşa ediyoruz” sloganıyla düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin hazırlık çalışmaları kapsamında yapılan uzman toplantılarının sonuncusu “Geleceği Görüyoruz” buluşması yarın İzmir’deki İzQ Girişimcilik Merkezi’nde düzenlenecek.

0Yorumlar
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi “Geleceği Görüyoruz” 4 Şubat’ta

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-21 Şubat 2023 tarihleri arasında “Geleceğin Türkiyesi’ni inşa ediyoruz” sloganıyla düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin yedi aydır süren hazırlık toplantılarında sona gelindi. 10 Ağustos ve 1 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenen ve kongrenin ilk safhasını oluşturan paydaş buluşmalarının ardından kongre çalışmalarında ikinci aşama uzman toplantıları, “Geleceği Görüyoruz” buluşması ile sonlanacak. “Geleceği Görüyoruz” toplantısı, yarın (4 Şubat) İzmir’deki İzQ Girişimcilik Merkezi’nde düzenlenecek.



İnovasyon ve teknolojik değişime uyum temalarıyla ele alınacak
Sivil, şeffaf ve tam katılımcı bir girişim olan İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi uzman toplantılarının sonuncusu “Geleceği Görüyoruz” buluşmasına, akademisyen, uzman, ekonomi yazarı, girişimci ve iş insanları katılacak. Katılımcılar paydaş buluşmaları sonucu ortaya çıkan üç deklarasyonu inovasyon ve teknolojik değişime uyum temaları çerçevesinde ele alacak.
Ekonomi ve teknoloji dünyasındaki çığır açıcı değişikliklere ilham veren gelişmelerin tartışılacağı toplantıda, ikinci yüzyılında Türkiye Cumhuriyeti ekonomisinin teknolojiyi en verimli nasıl kullanacağı sorusunun cevapları aranacak.

Onlarca uzman tavsiye karar sundu
Kongrenin birinci aşamasında yapılan çiftçi, işçi ve sanayici-tüccar-esnaf buluşmaları sonucunda hazırlanan sonuç metinleri kamuoyuyla paylaşılmıştı. İkinci aşamayı oluşturan uzman toplantılarında ise paydaşlar tarafından hazırlanan taslak deklarasyonlar değerlendiriliyor.
Uzman toplantıları, döngüsel kültür kavramının ayaklarını oluşturan birbirimizle, doğamızla, geçmişimizle ve gelecekle uyum başlıklarını esas alarak düzenleniyor. İlk uzman toplantısı olan “Birbirimizden Razıyız” buluşması, 13 Ocak’ta Aziz Vukolos Kilisesi'nde düzenlendi. Buluşmada farklı ekonomik, sosyal ve kültürel özelliklere sahip toplulukların temsilcileri ile demokrasi ve insan hakları konusunda çalışan 48 uzman bir araya geldi.
İkinci toplantı olan “Doğamıza Dönüyoruz” buluşması 20 Ocak’ta İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi’nde (İZTAM) düzenlendi. Toplantıda ekoloji ve ekonomi arasındaki ilişki üzerinde çalışan 39 akademisyen ve uzman; doğa ile uyumlu bir ekonominin nasıl inşa edileceğini ortaya koymak için buluştu.
Kongre hazırlıkları kapsamındaki dört uzman toplantısından üçüncüsü olan “Geçmişimizi Anlıyoruz” buluşması, 25 Ocak’ta İzmir’in en eski yerleşim birimi olan Yeşilova Höyüğü’nde yapıldı. Toplantıda 39 tarihçi, arkeolog, edebiyatçı, uzman ve akademisyen geçmişten gelen birikimle geleceğin nasıl inşa edileceğini tartışmak için bir araya geldi.
Uzmanlar, akademisyenler ve fikir insanları daha önceki paydaş toplantılarında ortaya konan üç bildirgeyi kavramsal ve akademik açıdan mercek altına alarak ana kongre için tavsiye kararları oluşturuyor.

Kongre programı açıklandı
Sivil, şeffaf ve tam katılımcı bir girişim olan İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, 15-21 Şubat 2023 tarihleri arasında düzenlenecek. Kongrenin sonucunda yeni yüzyıla yön verecek politika önerileri tüm Türkiye ile paylaşılacak.
Yedi gün sürecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin programı açıklandı. Kongre programında ana oturumlar, delege buluşmaları, forumlar ve sanatsal faaliyetler bulunuyor. Kongre boyunca siyasetçiler ve belediye başkanları da farklı etkinliklerde bir araya gelecek.
Kongrenin sekretaryası İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Planlama Ajansı (İZPA) tarafından yürütülüyor. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin programı, etkinlik takvimi ve diğer tüm bilgiler için iktisatkongresi.org ziyaret edilebilir.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

İzmir’de mezarlıklarda yeni dönem

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mezarlıklarda yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Mezar...

16 saat önce

Urla Belediyesi'nden bank üretiminde 10 milyon TL'lik...

Göreve geldiği günden bu yana mali disiplini esas alan yönetim anlayışıyla geçmiş dönemden kalan...

17 saat önce

Karşıyaka’da rehberli turlar yeni rotayla devam ediyor:...

Karşıyaka Belediyesi, Açık Hava Kent Müzesi projesi kapsamında başlattığı rehberli turlara,...

17 saat önce

Konak’ta dikkat çeken istihdam hamlesi: Kadınlar...

Konak Belediyesi’nin kadın istihdamına ayrı bir pencere açacak Kaynak Operatörlüğü Kursu,...

18 saat önce

Efes Selçuk, Beach Flag Futbol Turnuvasına Ev Sahipliği...

İzmir FF Cup Beach Flag Turnuvası, Efes Selçuk Pamucak Sahili’nde büyük bir heyecanla...

20 saat önce

Altındağ trafiğine büyük neşter

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Serintepe Mahallesi’nde (Kandere) kronikleşen trafik ve...

21 saat önce

Yuvamız İzmir’de veliler de çocuklar da mutlu

Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik Merkezlerinde aylık ücretin 2 bin 500 TL’ye düşürülmesi...

21 saat önce

Bornova Aktarma İstasyonu yenilendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Aktarma İstasyonu’nda yaya ve ulaşım konforunu artırarak...

21 saat önce

Konak’a yeni nefes alanı: 6 bin metrekarelik park hizmete...

Konak Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde yapımını tamamladığı 6 bin metrekarelik parkı...

1 gün önce

Karşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...

1 gün önce

Karabağlar Belediyesi Zabıtasında aday memurlar yemin etti.

Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde aday memur olarak görev yapan zabıta memurları için...

1 gün önce

İzmir'in ilk lavanta parkı Bornova'ya

1 gün önce