BIST 100 13.892,30 %2,41 Altın 6.717,11 ₺/gr %0,05 Bitcoin $76.939 %2,48 Dolar 48,64 ₺ %0,04 Euro 56,17 ₺ %0,07 Sterlin 65,60 ₺ %0,17 Gümüş 99,33 ₺/gr %0,43 Ethereum $2.440,13 %3,60 İsviçre Frangı 59,39 ₺ %0,20 Kanada Doları 34,97 ₺ %0,06 Avustralya Doları 34,68 ₺ %0,13 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,01 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,51 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel İnciraltı Terapi Bahçesi açıldı: Doğanın iyileştirici gücü

İnciraltı Terapi Bahçesi açıldı: Doğanın iyileştirici gücü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İnciraltı Kent Ormanı’nda ‘Terapi Bahçesi’ açılışını gerçekleştirdi. Yaşlılar, engelliler ve çocuklar için doğanın iyileştirici gücünün öne çıkartıldığı İnciraltı Terapi Bahçesi’nin açılışında önemli açıklamalarda bulunan Soyer, ‘’ Yaşadığımız çağda doğanın iyileştirici gücüne her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bu gücü bizlerle buluşturan Terapi bahçemizin tüm İzmirlilere hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

0Yorumlar
İnciraltı Terapi Bahçesi açıldı: Doğanın iyileştirici gücü

Berivan Kaya/Ege'ye Bakış- İzmir Büyükşehir Belediyesi yaşlılar, engelliler ve çocuklar için Terapi Bahçesi’nin açılışını gerçekleştirdi.  Doğanın ve bitkilerin sakinleştirici etkisinin bir iyileşme aracı olarak kullanıldığı Terapi Bahçesi’nin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda,  Engelsİzmir Yönetim Kurulu ve Mahalle Muhtarları katılım sağladı. “Başka Bir Engelli Politikası Mümkün” anlayışıyla yola çıkan Soyer, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında önemli açıklamalarda bulundu.

Terapi Bahçesi’nin farkındalık yaratmak için önem bir adım olduğunu belirten Tunç Soyer, ‘’ Birleşmiş Milletler 10-16 Mayıs’ı engellilerin toplumsal yaşama eşit katılımına dikkat çekmek için Engelliler Haftası olarak kabul ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl çok sayıda organizasyon gerçekleştirerek şehrimizde bu konudaki farkındalığı büyütmeye gayret ediyoruz. Bugün açılışını yaptığımız Terapi Bahçesi bizi bu hedefe yaklaştıran en önemli adımlardan biri’’ dedi.

İzmir’deki en önemli adım

Doğanın iyileştirici bir gücü olduğuna dikkat çeken Başkan Soyer, ‘’Yürürken, düşünürken, koşarken, uyurken hayatımızın her saniyesinde doğanın ayrılmaz bir parçasıyız. Aldığımız her nefes, yediğimiz her lokma her yudum su doğanın bütünüyle aramızda bir bağ kurmamızı sağlıyor. Ne var ki doğanın bir parçası olduğumuz gerçeğini unutuyoruz. Doğa ile aramızdaki bağları hatırlamanın ve diğer canlılarla temas etmenin pek çok rahatsızlığı iyileştirdiği bilimsel bir gerçek. Doğanın iyileştirici bir gücü var. Bu noktadan hareketle dünyanın pek çok yerinde terapi bahçeleri kuruluyor. İnsanların doğal alanları ziyaret edebildiği büyük ölçekli parkların sayısı her gün artıyor. Açtığımız bu bahçe dünyada bu gelişimin İzmir’deki önemli adımların biri. Projemiz şehrimizdeki engelli vatandaşlarımızın doğa ile güçlü bağlar kurması için tasarlandı’’ ifadelerini kullandı.

 

Terapi bahçesinin toplam 32 bin 500 metrekarelik bir alana sahip olduğunu aktaran Tunç Soyer, ‘’ Burada özel gereksinimli vatandaşlarımızın kullanımına uygun olarak projeler verilen ve içinde sosyal faaliyetlerin devam ettiği bir kampüs kurduk. Bu geniş kampüsün içinde farklı atölye alanları yer alıyor. Terapi bahçemizde her yatan ziyaretçilerimiz için uzmanlar eşliğinde doğa temelli programlar düzenlenecek.

Yaşadığımız çağda doğanın iyileştirici gücüne her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bu gücü bizlerle buluşturan Terapi bahçemizin tüm İzmirlilere hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

Türkiye’nin ilk Terapi Bahçesi

Engelsİzmir Yürütme Kurulu Başkanı Levent Köstem ise açıklamasında doğanın insanı mutlu eden önemli terapi yöntemi olduğunu söyledi. Türkiye’nin ilk Terapi Bahçesi’nin İnciraltı Terapi Bahçesi olduğuna dikkat çeken Levent Köstem, ‘’Bir kentin en önemli özelliği sağlıklı kentlerdir. Doğa insanı tedavi eden, sakinleştiren, huzur veren, insanı mutlu eden en önemli terapi amacı. Bu alandan yaşlılar engelliler, çocuklar, madde bağımlıları faydalanabilir. Bu alan zaman içerisinde çok daha iyi hale gelecek. Biz bir öğrenme süreci getirdik. Net olarak söyleyebilirim Türkiye’nin ilk terapi bahçesi burası’’ dedi.

Önemli bir görevimiz var…

 İzmir’e faydalı olacak projeleri hayata geçirmeyi amaçladıklarını belirten Köstem, ‘’ Bundan sonra amaç bu alanı sürdürebilir bir proje ile insanlara çok daha farklı bir şekilde sunmaya çalışmak olacaktır. Çok daha fazla terapi alanları yaratılabilir. Biz engelsİzmir olarak sürekli projeler üretmeye çalışıyoruz. Bütün derdimiz bu kente faydalı olabilecek projeleri üretmek ve hayata geçirmek. Güzel bir yer yarattığımızı düşünüyoruz. Yaşlılara, engellilere ve çocuklara huzur veren bir yer olsun. Önemli bir görevimiz var doğayı hoyrat kullanmamalıyız’’ ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür eden Köstem, ‘’Başka bir engelli politikası mümkündür yolunda çok daha iyi şeyler yapılacağına inanıyoruz’’ dedi.

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Foça, Avrupa’nın genç voleybol yıldızlarını ağırlamaya hazır

CEV U18 2026 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası, 17-20 Eylül tarihleri arasında Foça’da...

10 saat önce

Dikili'nin kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı

Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler, halk...

13 saat önce

Latife Hanım Köşkü’nde çalışmalar sona yaklaştı

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, restorasyon çalışmalarında son viraja girilen tarihi...

13 saat önce

Tugay: Basmane’yi İzmir’in yeniden buluşma noktası yapacağız

Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay, vefatının 35. yıl dönümünde “Anılarla Basmane Sohbetleri”...

14 saat önce

Başkan Tugay: İzmir dönüşümün öncüsü olmalı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO Business Center’ın açılışında...

14 saat önce

Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak!

Uluslararası Menemen Çömlek Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 5’inci kez...

14 saat önce

Narlıdere Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni Yeniliyor

Narlıdere Belediyesi, sadece ilçenin değil, kentin en önemli kültür-sanat merkezlerinden biri...

14 saat önce

Konaklı öğrencilere ‘renkli yol’ sürprizi

Konak Belediyesi’nin ilçedeki okul yollarını hem eğlenceli hem güvenli hale getiren Renkli Yol...

14 saat önce

Menderes’e Sağlık Merkezi İçin Olağanüstü Meclis

Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen öncülüğünde gerçekleştirilen olağanüstü meclis ile...

14 saat önce

İkinci Kordon’da yenileme tamamlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İkinci Kordon olarak bilinen Cumhuriyet Bulvarı’nda altyapı...

15 saat önce

İzmir İtfaiyesi’ne güç katacak 10 yeni arazöz

İklim krizinin etkisiyle artan yangınlara karşı müdahale kapasitesini artıran İzmir Büyükşehir...

15 saat önce

Bornova’da sanat ve hobi dolu bir Kış: Kayıtlar başlıyor!

Bornova Belediyesi, her yıl binlerce Bornovalıyı sanat, müzik, dans ve el sanatlarıyla...

15 saat önce