İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iftar sofrası Urla'da kuruldu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilçelerde düzenlenen iftar buluşmalarına katılmaya devam ediyor. Urla Meydanı'nda önce Urla Belediyesi'nin kendi kaynaklarıyla aldığı 30 aracın tanıtım törenine katılan Başkan Tugay, ardından yurttaşlarla iftar yaptı. Tugay, “Bu güzel ayda ülkemiz ve dünya için iyilik, huzur, sağlık, barış diliyorum” dedi.
Ramazan ayında dayanışma ruhunu canlı tutmak, sofraların bereketini artırmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerde düzenlediği iftar programları devam ediyor. Her akşam kurulan iftar sofralarına katılmaya özen gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, eşi Öznur Tugay' ile birlikte Urla'daydı. Urla Meydanı'nda Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan'ın ev sahipliğinde yapılan iftar programı öncesinde, Urla Belediyesi'nin kendi kaynaklarıyla aldığı 30 aracın tanıtımı yapıldı. Ekskavatör, kepçe, çöp kamyonu, damperli kamyon, traktör ve binek araçlarının tanıtıldığı töreninin ardından Urla Meydanı'nda iftar yapıldı. İftar programına İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir eski Milletvekili Alaattin Yüksel, CHP Urla İlçe Başkanı Pelin Karasakal, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, muhtarlar, meclis üyeleri ve yurttaşlar katıldı. Programda okunan duaların ardından oruçlar açıldı.
Tugay: Urla'yı geliştirmek hepimiz için önemli
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan'ın ilçesinde önemli çalışmalara imza attığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “İzmir'in en uçtaki köyünden, en yüksek dağındaki köyüne kadar her bir köşesi bizim için değerli. Nerede ne sorun, ihtiyaç varsa karşılamaya, hizmet götürmeye kararlıyız. Urla Türkiye'nin en özel ilçelerinden biri. Doğası, kültürü, tarihi, denizi, kıyıları, tarımı ve en önemlisi insanı bu ilçeyi bir çekim merkezi haline getirmiş. Gastronomide hızlı yükselişini biz de görüyoruz. Tarımını korumak için büyük çaba gösteriyoruz. Urla'yı koruyarak, sağlıklı bir şekilde geliştirmek için dikkatli olmalı, çaba sarf etmeliyiz. İzmir Planlama Ajansı’mız ile birlikte Selçuk Balkan Urla'nın geleceği için önemli çalışmalar yaptı. Bu dönem İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Urla Belediyesi tam bir uyum içinde, Urla'nın değerlerini korumak için çalışacak, altyapısını ve ulaşım sorunlarını çözecek. Suistimale ve bozulmasına izin vermeden sürdürülebilir çevrenin varlığının devam etmesi için üzerine düşeni yapacak. Denizin kirlenmemesi için üzerine düşeni yapacak. Bunu sadece Urla için değil, İzmir'in dört bir köşesi için yapacak” dedi.
“Dualarımız iyiliklerin çoğaltılması için”
Oruçlarını açmak için bir araya gelen yurttaşlara seslenen Başkan Dr. Cemil Tugay, “Ramazan ayında iyi dileklerin çoğaltılması, yayılması gerektiğini düşünenlerdenim. Mutlaka dualarımız olmalı, iyilik dileklerimiz olmalı. Dileğimiz insanlarımızın eşitliği, adaleti, çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğinin iyi olması için. Her alanda emek harcayan tüm kardeşlerimizin, çiftçilerimizin, kadınlarımızın emeklerinin karşılığını bulmasını ve adaletli bir dünya olmasını diliyorum. Yüce Allah'tan bu güzel ayda, bu güzel birliktelik ortamında; İzmir’imiz, ülkemiz ve tüm dünya için iyilik, huzur, sağlık, barış ve buna benzer milyon tane şey diliyorum” dedi.
Balkan: Ne kadar silkelerse silkelesinler başarılı olacağız
Urla'da yaptıkları ve yapacakları çalışmaları anlatan Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan ise, “11 ay önce aynı sahneden mazbata töreninde sizlere söz vermiştik. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim anlayışı ortaya koyduk. 30 aracımızla ile Urla Belediyesi hizmet kapasitesini önemli ölçüde artırdı. Bu araçlar halkımıza daha hızlı hizmet vermek için alındı. Hiçbir taşınmaz satmadan, önceden kiralamayla yaratılan maddi yükü ortadan kaldırarak kendi öz kaynaklarımızı güçlendirdik. İlk günkü heyecan ve sorumluluğumuzla çalışmaya devam edeceğiz. Ne kadar silkelerse silkelesinler başarılı olacağız. Başkanımız Dr. Cemil Tugay'a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Başkan Tugay, iftar öncesinde Urla Meydanı'nda kurulan üretici pazarını da ziyaret ederek üreticilerle bir araya geldi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Efes Selçuk'ta iftar sofrası dayanışma ile kuruldu
Efes Selçuk’ta vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Efes Selçuk Belediyesi iş birliğiyle...
Urla’da festival tanıtımı: Başkan Balkan’dan Marina ve...
İzmir’in Urla ilçesinde bu yıl 12’ncisi düzenlenecek Uluslararası Urla Enginar Festivali...
Büyükşehir Belediyesinin İftar Sofrası Soma’da kuruldu
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının ruhuna uygun olarak düzenlediği birlik, beraberlik...
Yerel Haberleri
TümüFoça, Avrupa’nın genç voleybol yıldızlarını ağırlamaya hazır
CEV U18 2026 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası, 17-20 Eylül tarihleri arasında Foça’da...
Dikili'nin kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı
Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler, halk...
Latife Hanım Köşkü’nde çalışmalar sona yaklaştı
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, restorasyon çalışmalarında son viraja girilen tarihi...
Tugay: Basmane’yi İzmir’in yeniden buluşma noktası yapacağız
Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay, vefatının 35. yıl dönümünde “Anılarla Basmane Sohbetleri”...
Başkan Tugay: İzmir dönüşümün öncüsü olmalı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO Business Center’ın açılışında...
Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak!
Uluslararası Menemen Çömlek Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 5’inci kez...
Narlıdere Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni Yeniliyor
Narlıdere Belediyesi, sadece ilçenin değil, kentin en önemli kültür-sanat merkezlerinden biri...
Konaklı öğrencilere ‘renkli yol’ sürprizi
Konak Belediyesi’nin ilçedeki okul yollarını hem eğlenceli hem güvenli hale getiren Renkli Yol...
Menderes’e Sağlık Merkezi İçin Olağanüstü Meclis
Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen öncülüğünde gerçekleştirilen olağanüstü meclis ile...
İkinci Kordon’da yenileme tamamlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İkinci Kordon olarak bilinen Cumhuriyet Bulvarı’nda altyapı...
İzmir İtfaiyesi’ne güç katacak 10 yeni arazöz
İklim krizinin etkisiyle artan yangınlara karşı müdahale kapasitesini artıran İzmir Büyükşehir...
Bornova’da sanat ve hobi dolu bir Kış: Kayıtlar başlıyor!
Bornova Belediyesi, her yıl binlerce Bornovalıyı sanat, müzik, dans ve el sanatlarıyla...