İzmir’in Avrupa şampiyonu takımı kupayı Başkan Soyer’e teslim etti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, LEN Kadınlar Challenger Kupası’nı kazanan şampiyon sutopu takımının oyuncularıyla bir araya geldi. Şampiyonluk kupasını kaptan Kübra Kuş’tan teslim alan Başkan Tunç Soyer, “Sizden hep daha fazlasını bekleyeceğiz. Dünya şampiyonluğu istiyorum” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılan ve şampiyonluk kupasıyla dönen İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sutopu kadın takımını ağırladı. LEN Kadınlar Challenger Kupası’nı kazanan takım şampiyonluk kupasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e takdim etti.
Egemenlik Evi’ndeki toplantı salonunda düzenlenen ziyarette İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Egeli de yer aldı.
Rüya gerçek oldu
Tarihi başarı elde eden ekibi tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Büyük gurur duyduk. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarihinde bir ilk. Türkiye tarihinde ilk. Siz ne hissediyorsunuz? Çok acayip bir şey olmalı” dedi. Ekip olarak duygu dolu anlar yaşadıklarını belirten Kulüp Başkanı Egeli de, “Büyük bir rüyaydı ama başardık” cevabını verdi.
“Dünya şampiyonluğu istiyorum”
Şampiyon ekip için ortaya yeni bir hedef koyan Başkan Soyer, “Kulüp Başkanımız Hüseyin Egeli sutopu sporuna gönül vermiş bir isim. Büyük bir tutkuyla çalıştılar. Bana da bu güzel hikayenin bir parçası olmak nasip oldu. Bu yüzden çok mutluyum. İzmir Büyükşehir Belediyesi için çok büyük bir gurur. Bize bunu yaşattığınız için hepinizi ayrı ayrı kutluyorum. Sizler tabii ki çok gururlusunuz ama bizleri de çok gururlandırdınız. Haberi aldığımızda çok sevindik. Bu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihinde yer alacak bir başarı. Ama hiçbir başarı cezasız kalmaz evlatlar. Bu ne demek biliyor musunuz? Sizden daha büyüğünü, daha fazlasını bekleyeceğiz. Dünya şampiyonluğu istiyorum” ifadelerini kullandı.
Yatırımlar meyvesini verdi
Başkan Soyer’in kentte sporu geliştirmek amacıyla öncülük ettiği yatırımlara dikkat çeken Kulüp Yöneticisi Ersan Odaman da, “5 sene önce planladığımız bir başarı esasında. Çok güzel bir başarı oldu. O günden bugüne yaptığımız havuz yatırımıyla da doğru orantılı. Bir havuzumuz oldu sayenizde. Onunla birlikte de bu başarılar geldi” diye konuştu.
Bu daha başlangıç
Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge ise “Buna bir başlangıç diyelim. İlk Avrupa kupası ama son olmayacak. Farkındalık da çok yüksek. Herkes büyük bir başarı olduğunu biliyor. Takımın yaş ortalaması 18. Biz sportif altyapıyı iyileştirdikçe daha nice başarılar gelecek” diye konuştu.
Bu kupanın ilk sahibi biziz
Mutluluk ve gurur duyduklarını aktaran takım kaptanı Kübra Kuş da, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye adına ilk defa böyle bir başarıya sahip olduk. Bu bizi ekstra mutlu ediyor. Bu kupa ilk defa düzenlendi. İlk sahibinin de bizim olmamız daha çok mutlu etti” dedi.
Şampiyon ekip ziyarete yönetici, antrenör ve sporcu kadrosuyla katılım sağladı. Buluşmada yöneticiler Ersan Odaman, K. Boğaç Alpugan, antrenörler Evangelos Pateros, Soykan Üstünkar, sporcular Kübra Kuş, İremnaz Karataş, Gülen Selin Yüksel, Hanzade Dabbağ, Zeynep Hepkorucu, Hamiyet Süzmeçelik, Zeynep Vısha, Ceren Bulut, Eylül Arıcı, Zeynep Simay Erdem, Yağmur Şimşek, Selina Çolak, Dilara Aydınlık, Dilara Buralı, Duru Kaleağası yer aldı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bornova’nın Avrupa standartlarındaki başarısı tescillendi
Bornova Belediyesi Avrupa Konseyi tarafından iyi yönetişimin en üst düzey göstergesi kabul edilen...
Buca Belediyesi Veteran Hentbol Takımı Avrupa yolcusu
Buca Belediyesi Veteran Hentbol Takımı, 26 – 29 Mart tarihlerinde Bosna-Hersek’te düzenlenecek...
Avrupa’dan Bornova'ya demokrasi ve yönetişim tescili!
Bornova Belediyesi, Avrupa Konseyi tarafından verilen ve iyi yönetişimin en üst düzey göstergesi...
Yerel Haberleri
TümüMABEM Tercih Sürecinde Binlerce Öğrenciye Destek Oldu
Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri (MABEM), YKS ve LGS tercih döneminde...
30 Ağustos ruhu satranç turnuvasıyla taçlanacak
Karşıyaka Belediyesi, Zafer Bayramı’nın 104’üncü yılı dolayısıyla Türkiye Satranç Federasyonu...
Buca Belediyesi Kadın Aktivite Merkezi’nde yeni dönem...
Buca Belediyesi Kadın Aktivite Merkezi’nde yoga, pilates , zumba...
İzmir’de fil ailesine doğum günü hediyesi
İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın yaklaşık 6 tonluk sakini Winner, 24’üncü yaş gününü özel bakımla...
8 bin 500 yıllık tarım mirası Bornova’da yeniden canlanıyor
Bornova’da Kent Bostanları ve dayanışma tarlaları büyüyor. Bornova Belediyesi, Yeşilova...
İzmir depreme hazırlanıyor: Kentin geleceği güvenle...
İzmir’de depreme karşı kapsamlı seferberlik sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde...
Konak Belediyesi’nden semt merkezi kursiyerlerine deniz...
Konak Belediyesi’nin, semt merkezlerinden faydalanan kadın ve çocuklar için düzenlediği deniz...
Urla Belediye Spor’dan Galatasaray’a Uzanan Bir Hayal
Profesyonel takımların altyapılarına bugüne kadar sayısız oyuncu kazandıran Urla Belediye Spor...
Karşıyaka’da afetlere hazırlık seferberliği büyüyor
Afetlere karşı dirençli kent hedefiyle çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, son iki...
Karabağlar’ın ilk personel tiyatrosu sahnede
Karabağlar Belediyesi çalışanları bu kez görevlerinin başından tiyatro sahnesine uzanan farklı...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Selçuk’a 15,5...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pamucak’taki 9 kilometrelik turizm yolunun ardından Selçuk’ta...
95. İzmir Enternasyonal Fuarı öncesi Kültürpark’ta...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 95’inci kez kapılarını açmaya hazırlanan İzmir Enternasyonal...