BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Yerel İzmir’in kruvaziyer iddiası büyüyor

İzmir’in kruvaziyer iddiası büyüyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İspanya’nın Malaga kentinde katıldığı, kruvaziyer paydaşlarını buluşturan Seatrade Cruise Med 2022 fuarı, İzmir’in turizm iddiasını güçlendirdi.

0Yorumlar
İzmir’in kruvaziyer iddiası büyüyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir turizmini geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. 6 yıl aradan sonra kente yeniden kruvaziyer gemi gelmesini sağlayan Başkan Tunç Soyer, 14-15 Eylül tarihlerinde Akdeniz ile komşu denizlerin önde gelen kruvaziyer turizm paydaşlarını İspanya’da buluşturan Seatrade Cruise Med 2022 fuarından pek çok kazanımla döndü.

İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve İzmir Fuar A.Ş. (İZFAŞ) işbirliğiyle oluşturulan heyet, fuarda üst düzey temaslarda bulundu. En prestijli kruvaziyer şirketlerinin üyesi olduğu dünyanın en büyük kruvaziyer endüstrisi ticaret birliği “Clia” ile üç farklı kıtada 22 ülke ve 145 kruvaziyer limanında faaliyetlerini sürdüren “Medcruise” gibi sektör örgütleriyle yapılan toplantılarda örgütlerin düzenlediği büyük etkinliklerin İzmir ev sahipliğinde yapılmasına karar verildi. İzmir'in Medcruise üyeliğine kabul prosedürü de başlatıldı.

Beş kente İzmir’den delegasyon gidecek
Fuar kapsamında İzmir heyeti Kruvaziyer Hatları Uluslararası Birliği (CLIA) Başkanı ve MSC Crociere Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, MSC Crociere CEO’su Gianni Onorato ve Celestyal CEO’su Chris Theophilides başta olmak üzere üst düzey temaslarda bulundu. 14 firma ve 4 farklı kurum temsilcisi ile görüşüldü. Bunun sonucunda daha çok kruvaziyerin İzmir’e gelmesi için gerekli işlerin bir yandan İzmir’de bir yandan kruvaziyer şirketler bünyesinde yapılması için fikir birliğine varıldı. Ayrıca bu süreçlerin takibi için kruvaziyer şirketlerin merkezlerinin yoğunlaştığı Monaco, Cenevre, Cenova, Güney Hampton ve Hamburg’a İzmir’den delegasyonların gitmesi planlanıyor.  Kruvaziyer şirketlerine ve sektöre yönelik İzmir’i tanıtan gezilerin düzenlenmesi de hedefleniyor.

İzmir heyetinde kimler vardı?
İzmir heyetinde Başkan Tunç Soyer ile İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri Nazan Dönmez ve Erol Çomak, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Oğuz Özkardeş, IMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Ticaret Odası Danışmanı Mine Güneş Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Onur Eryüce, İZFAŞ Fuarlar Koordinatörü Batuhan Alpaydın, İzmir Ticaret Odası Uluslararası Etkinlikler ve Turizm Müdürlüğü, Yerel Etkinlikler, Fuar Planlama ve Operasyon Görevlisi Ekin Sıla Özsümer vardı.

2023’te de 31 gemi gelecek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yoğun çabaları sonucunda bu yıl toplam 16 kruvaziyer gemisi ve 21 binin üzerinde yolcu İzmir’e geldi. 15 Eylül Perşembe günü MSC firması uzun bir aradan sonra yeniden Alsancak Limanı’na demirledi. Yıl sonuna kadar 15 geminin rotası daha İzmir’den geçecek. Ayrıca 2023 yılı için Alsancak Limanı’na gelmesi kesinleşen 31 sefer bulunuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki turizm paydaşlarıyla ortak yürüttüğü çalışmalar sonucunda İzmir Limanı da yeni bir görünüm kazandı. Limandaki Turizm Bilgilendirme Ofisi yenilendi ve özel yürüyüş rotaları oluşturuldu.  Turizm Şube Müdürlüğü’nün uzman personeli gemiler yanaştığında haritalar ile bilgilendirme yapıyor. Liman içerisinde misafirlerin kullanımına sunmak üzere ücretsiz Wifi hizmeti veriliyor. Ayrıca Turizm Zabıtası ekipleriyle turistlerin güven içinde kentte seyahat imkanları arttırıldı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

4 saat önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

7 saat önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

9 saat önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

10 saat önce

Girne Bulvarı yeni yüzüyle hizmette

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın en yoğun ulaşım akslarından Girne Bulvarı’ndaki...

10 saat önce

Çiğli Belediyesi'nden Atasanayi ve Semt Pazarlarında...

Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini korumak, yaya güvenliğini artırmak ve...

11 saat önce

Başkan Çiçek Sokakta, Vatandaşla İç İçe

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, müdürler ve sorumlu personeli yanına alarak sahaya...

11 saat önce

İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...

1 gün önce

Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor

Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...

1 gün önce

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...

1 gün önce

Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...

Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...

1 gün önce

Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor

Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...

1 gün önce