BIST 100 10.992,44 %2,16 Altın 6.331,21 ₺/gr %1,74 Bitcoin $77.925 %0,01 Dolar 49,97 ₺ %0,05 Euro 56,08 ₺ %0,57 Sterlin 67,06 ₺ %0,12 Gümüş 81,61 ₺/gr %3,41 Ethereum $2.288,11 %0,96 İsviçre Frangı 60,95 ₺ %0,63 Kanada Doları 35,73 ₺ %0,05 Avustralya Doları 35,00 ₺ %0,37 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,03 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,41 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel İzmir Moda Endüstrisi, Van'da üretecek, dünyaya ihraç edecek

İzmir Moda Endüstrisi, Van'da üretecek, dünyaya ihraç edecek

18-19 Ağustos 2021 tarihlerinde Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş’ın başkanlığında Van’a giden Egeli ihracatçılar, bu sefer Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in başkanlık ettiği heyeti İzmir’de ağırladı. 

0Yorumlar
İzmir Moda Endüstrisi, Van'da üretecek, dünyaya ihraç edecek

İzmir Moda Endüstrisi,

Van’da 6. Bölge teşviklerinden yararlanarak üretim yapacak, dünyaya ihracatta rekabet üstünlüğüyle ihraç edecek. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği üyesi 3 firma Van’da üreterek dünyanın dört bir tarafına ihracat yaparken, İzmirli hazırgiyim ihracatçısı firmaların Van’daki yatırımlarının artması için zemin aranıyor.


Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Vali Yardımcısı Furkan Duman, Muradiye Kaymakamı Erkan Savar, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ve Tekstil Kent İşletme Müdürü Selami Batmaz’dan oluşan heyet ilk olarak Ege İhracatçı Birlikleri’ni ziyaret etti. 

Van’ın bulunduğu bölgenin cazibe merkezi konumunda olduğuna işaret eden Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van’ın nüfusunun yüzde 63’ünün 30 yaş altı olduğunu, genç nüfusta işsizlik oranının yüksek olduğunu emek yoğun sektörlerin Van Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapması için bir çaba içinde olduklarını dile getirdi.
 

Van’da yatırım yapacak işletmelerin 6. Bölge teşviklerinden yararlanabileceklerini hatırlatan Bilmez, “Van’da tekstil sektöründe 5 bin kişilik istihdama ulaşmış durumdayız. Van OSB’nin beşinci etabını tekstil sektörü için tahsis ettik. 11 firma ile sözleştik. 42 hektar alanın yatırımcılar için altyapısını da hazırladık. İzmirli ihracatçıların Van’da yatırım yapmasını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Eskinazi: “Van’da yatırım yapacak İzmirlilerin sayısı artacak”

Ege Bölgesi’nin ihracat potansiyeli hakkında Van heyetine bilgiler veren Ege ihrahatçı  Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Van’da yatırım yapacak İzmirli firmların rekabetçilik avantajı elde edeceklerini bugün Van’da yatırım yapmış İzmirli firma sayısının 3 olduğunu, ilerleyen süreçte Van’da yatırım yapma kararı alan İzmirli firmalar olduğunu bu sayının kısa sürede artacağını kaydetti. 

Sertbaş: “İhracat hedeflerine İzmir-Van iş birliğiyle ulaşacağız”

Türkiye’nin 2021 yılında konfeksiyon sektöründe 19 milyar dolar, Ege Bölgesi’nde ise; 3 milyar dolar ihracat hedefi olduğuna temas eden Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş ise; Ağustos ayında Van’a yaptıkları ziyarette Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ve diğer yetkililerin yaklaşımlarından çok etkilendiklerini, İzmir ve Van arasındaki güç birliğini arttıracak bir zemin oluştuğunu, Türkiye’nin konfeksiyon sektöründeki ihracat hedeflerine ulaşması için Van’ın konfeksiyon sektörüne büyük fırsatlar sunduğunu dile getirdi. 

İşbırakmaz: “Ege Bölgesi ihracatta 30 milyar dolara koşuyor”

EHKİB Başkanı Burak Sertbaş ve Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri İ. Cumhur İşbırakmaz Van heyetine, Ege İhracatçı Birlikleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. 

EİB Genel Sekreteri İ. Cumhur İşbırakmaz, Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde 7 tanesi tarım sektöründe, 5 tanesi sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren 12 ihracatçı birliği bulunduğunu, Ege Bölgesi’nin aylık bazda ihracatının 2,5 milyar dolar bandına oturduğunu, 2021 yılı sonunda 30 milyar dolar ihracat seviyesine ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi. 

Vali Mehmet Emin Bilmez başkanlığındaki Van heyeti sonrasında İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’i ziyaret etti. Van heyeti ziyaretin ikinci gününde, Buca Ege Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan firmalarla bir araya geldi. BEGOS Bölge Müdürlüğündeki görüşme sonrasında Demoteks, Farbe, Narkonteks gibi sektörün önde gelen firmaları ziyaret edildi.

Firma ziyaretlerin ardından Fashion Prime Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı'na hareket heyet, fuar ziyareti sonrasında Van’daki yatırım potansiyeli,  6. Bölge Teşvikleri ve Van’da yapılan hazır giyim ve tekstil sektörü yatırımları ve alt yapı çalışmaları hakkında bilgiler paylaşmak üzere fuar alanında “Van Yatırım Potansiyeli ve 6. Bölge Teşvikleri” konulu bir toplantı düzenledi. Fuar alanında DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray Van’daki yatırım potansiyeli ile ilgili katılımcılara sunum yaptı.

 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Karşıyaka’nın 114 yıllık hikâyesi ‘Hatıra Bahçesi’nde...

Karşıyaka Spor Kulübü’nün 114 yıl önce bir zeytin ağacının altında filizlenen kuruluş ruhu,...

7 saat önce

ABAK Ekibi Bölgesel Deprem Tatbikatında Görev Aldı

Aliağa Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğüne bağlı Aliağa Belediyesi Arama...

10 saat önce

Aliağa Belediyesi Kasım Meclisi Toplanıyor

Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 3 Kasım 2026 Salı günü saat 18.00’de...

11 saat önce

Münih’te Konak rüzgarı: Başkan Mutlu, kentin tarihini ve...

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Türk...

11 saat önce

Bilge Çınarlar’da yeni dönem 16 farklı kursla başladı

Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, ileri yaştaki vatandaşların...

11 saat önce

Kedinin midesinden 40 santimlik toka çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek Hayvan Hastanesi’nde veteriner hekimler, sıra dışı vakalara...

12 saat önce

Başkan Vekili Şen’den Hafta Sonu Mesaisi

Menderes Belediye Başkan Asuman Şen, hafta sonunda iş başındaydı. Tesisleri denetledi,...

12 saat önce

13 yıllık mücadelenin zaferi salonu gözyaşlarına boğdu

Buca Belediyesi’nin düzenlediği Kentler, Dertler ve Bağımlılık” panelinde, uyuşturucu...

12 saat önce

Üniversiteli gençler Bornova’nın tarihini keşfetti

Bornova Belediyesi, İzmir’e ilk kez gelen üniversiteli gençlerin kenti tanıması amacıyla...

13 saat önce

ABD’de dünya üçüncülüğü elde etti, İzmir’in gururu oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli güreşçisi İbrahim Özdemir, ABD’nin Las Vegas...

13 saat önce

Büyükşehir’den çiftçiye “altın” fırsat

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin gelirini artırmak ve ürün çeşitliliğini geliştirmek...

13 saat önce

Başkan Tugay’dan Seferihisar’da ortak hizmet ve iş...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Seferihisar programı kapsamında AK Parti ve...

13 saat önce