BIST 100 10.759,56 %3,64 Altın 6.222,90 ₺/gr %3,56 Bitcoin $77.257 %0,85 Dolar 49,96 ₺ %0,07 Euro 55,81 ₺ %0,26 Sterlin 67,01 ₺ %0,11 Gümüş 78,92 ₺/gr %5,74 Ethereum $2.239,17 %0,58 İsviçre Frangı 60,59 ₺ %0,02 Kanada Doları 35,75 ₺ %0,17 Avustralya Doları 35,14 ₺ %0,12 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,31 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,09 Çin Yuanı 7,51 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel İzmir sofrası kuruldu

İzmir sofrası kuruldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak Atatürk Meydanı’nda verdiği iftar yemeği, 3 bin İzmirliyi bir araya getirdi. Ramazan ayı boyunca Büyükşehir Belediyesi kentin çeşitli yerlerinde toplam 600 bin kişilik iftar yemeği dağıtacak. İzmirliler de Halkın Bakkalı web sitesi üzerinden iftar sofralarına destek olabilecek.

0Yorumlar
İzmir sofrası kuruldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan Ayı’nın ilk gününde Konak’taki Atatürk Meydanı’nda düzenlediği iftar yemeği, 3 bin vatandaşı buluşturdu. Yemek öncesinde ve sonrasında semazen gösterisi yapıldı, Kur’an-ı Kerim okundu.
İlk iftar yemeği öncesinde İzmirlilere seslenen İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, “Ramazan ayının hepinize hayırlı olmasını diliyorum. Ramazanımız mübarek olsun. Geçen yıl ne yazık ki ağır pandemi koşulları nedeniyle iftar sofralarında buluşamadık. Bu sene şartların biraz daha iyileşmesi itibariyle tekrar bir aradayız. Dayanışma, paylaşma bu toprakların kadim kültüründe var. Bu zor günlerde hep birlikte paylaşarak omuz omuza vereceğiz. Mübarek Ramazan Ayı’nda bu yıl yine dayanışmanın en güzel örneklerine imza atılacak” dedi. Vatandaşlar ise pandemi sonrasında kurulan büyük iftar sofralarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İzmirliler iftar dayanışmasına destek olabilecek
Ramazan ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi toplam 600 bin kişilik iftar yemeği dağıtılacak.
İzmirliler de Halkın Bakkalı üzerinden iftar dayanışmasına katılabilecek. İftar bereketini büyüterek Ramazan sofralarına destek olmak isteyen yurttaşlar  Halkın Bakkalı web sitesi üzerinden 35 liralık iftar yemeği satın alabilecek. Satın alınan paketler İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. İftar yemeği paketlerinde çorba, ana yemek, yardımcı yemek, tatlı, ekmek ve ayran yer alıyor.

Ramazan ayında iftar yemeği kentin her noktasında
İzmir Büyükşehir Belediyesi Acil Çözüm Ekipleri‘nin tespitleri doğrultusunda yenileme işlemleri tamamlanan Buca’nın Adile Naşit Parkı ve Göksu Parkı, Konak’ın Çaldıran Parkı ve Lale Parkı, Karabağlar‘ın Peker Parkı ve Serintepe Parkı, Bayraklı’nın Gümüşpala ile Kapalı Pazar Yeri yanı olmak üzere toplamda 7 noktada birer gün iftar yemeği dağıtacak ve çocuklar için Ramazan eğlencesi düzenleyecek.

İlçelerde de dağıtım var
Aliağa, Menderes ve Menemen’de beş gün boyunca biner, Bergama, Kınık, Torbalı ve Foça’da iki gün boyunca biner ve Seferihisar‘da beş gün boyunca beş yüzer olmak üzere toplam 25 bin 500 kutu iftar yemeği dağıtılacak.
Depremde evleri hasar görmüş ve Bayraklı’da geçici konteyner alanında barınan vatandaşlar için ise haftada bir gün olmak üzere toplamda 4 bin kişilik iftar yemeği verilecek.
Ramazan ayının 20 günü ise Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri tek tek evlere gidip ihtiyaç sahibi ailelere yemek dağıtacak. Konak’ta İsmetpaşa Mahallesi, Ege Mahallesi, Hilal Mahallesi ile Karabağlar Şehitler Mahallesi’nde mobil ikram araçları günlük bin 125 kişilik olmak üzere toplam 33 bin 750 kişilik iftar yemeği dağıtılacak.

Metro istasyonlarında da dağıtılacak
Üniversite öğrencilerini de unutmayan Büyükşehir Belediyesi Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Tarık Akan Gençlik Merkezi Önü, Ege Üniversitesi, Üniversite Metro Çıkışı, Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknololoji Enstitüsü’nde günlük toplam 3 bin kişilik olmak üzere toplam 90 bin kişilik iftar yemeği dağıtacak. İftar saatinde evlerine yetişemeyecek vatandaşlar için ise Üçyol Metro, Halkapınar Metro ve Konak Metro istasyonlarında günlük bin 500 olmak üzere toplam 30 bin kumanya verilecek.
İzmir sofrası kuruldu
İzmir sofrası kuruldu
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

İzmir’in Dünya’sı gençlik olimpiyatlarında Türkiye için...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli okçusu Dünya Yenihayat, Senegal’de...

1 saat önce

Karabağlar’da Cumhuriyet’in 103'üncü yılı coşkuyla kutlandı!

Karabağlar Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. yılını dört güne yayılan etkinliklerle kutladı....

1 saat önce

Karşıyaka’da kentsel dönüşüm sektör temsilcileriyle ele...

Karşıyaka Belediyesi, sektör temsilcilerinden gelen talepler doğrultusunda kentsel dönüşüm...

1 saat önce

Konak’ta hava kalitesi için sıkı denetim

Konak Belediyesi, hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla ilçe genelinde denetimlerini...

1 saat önce

Körfez’de yağmur sonrası yüzey temizliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yağışların ardından dereler ve yağmur sularıyla birlikte İzmir...

1 saat önce

Meslek Fabrikası ile atıklar değerleniyor, tarih...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, Efes Selçuk Belediyesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi...

1 saat önce

İzmir’de nefes kesen deprem tatbikatı

İzmir Depremi’nin 6’ncı yılında, İzmir, Manisa ve Aydın’da 43 ilçeyi kapsayan bölgesel deprem...

3 saat önce

Bornova’da geleceğe nefes, afete direnç

Bornova Belediyesi, doğaya uyumlu, dirençli ve "İklim Nötr" bir kent yaratma hedefi...

3 saat önce

Foça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı,...

21 saat önce

İzmir’in Deprem Master Planı hazırlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, kenti depreme karşı daha...

22 saat önce

Pehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz

Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...

1 gün önce

Urla’da zeytinin bereketi sanatla buluşuyor

III. Uluslararası Urla Zeytin ve Sanat Festivali, 6-8 Kasım’da üç gün boyunca zeytinin kadim...

1 gün önce