İzmir Vakfı'nın gündemi İzmir'in potansiyeli
İzmir Vakfı'nın 2022 - 2023 yılı genel kurul toplantısı Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirildi. Toplantıya katılım gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Daha çok üretmek daha çok başarmak zorundayız. Emin olun daha gidecek çok yolumuz, başaracak çok şeyimiz var." diye konuştu.
İzmir Vakfı’nın 2022-2023 yılı genel kurul toplantısı Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapıldı. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İzmir Vakfı Başkanı Tunç Soyer, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta ve kurul üyeleri katıldı. İzmir Vakfı Genel Müdürü Deniz Karaca vakfın faaliyet raporu hakkında bilgi verdi. 71 üyenin yer aldığı İzmir Vakfı’nın amaçları arasına başta turizm olmak üzere kentin ekonomik, kültürel, sanatsal ve sosyal alandaki potansiyelini, İzmir’in şehir olarak farkındalığını ve bilinirliğini artırmaya yönelik etkinlik ve eğitimler düzenleme maddeleri eklendi.
Daha çok üretmek daha çok başarmak zorundayız
Başkan Tunç Soyer, “Yaşadığımız deprem felaketi sonrasında hiçbirimizin hayatı eskisi gibi olmayacak. Daha çok üretmek daha çok başarmak zorundayız. Emin olun daha gidecek çok yolumuz, başaracak çok şeyimiz var. Hayatın ritmi bazen hızlanıyor. Bazen sıçramalar yaşıyoruz. Bugün o sıçramalardan birini yaşıyoruz. Buradan bizim çıkaracağımız sonuç bu ritme ayak uydurup bu hikayeyi birlikte yazmak. Umudumuz büyük, heyecanımız büyük. İzmir Vakfı, tek başına bir kurumun ürünü değil. İzmir’de akil, kanaat önderi diyeceğimiz özel sektör temsilcilerini içerisinde barındırıyor. Biz İzmir Vakfı olarak daha iyisini daha güzelini çıkarmak zorundayız. İzmir bunu hak ediyor”dedi.

İzmir’de ekmek yiyen kim varsa bu vakfa üye olmalı
Vakıf yapısının Türkiye’deki çok güçlü yapılardan biri olduğunun altını çizen Başkan Soyer, “İzmir Vakfı eşsiz bir güç. Bu senenin seferberlik senesi olmasını istiyorum. Yeni üyelerin seferberliği olsun. Vakıf tüzüğünde yapılan değişiklikle alan ve kapsam genişletildi. İzmir’de ekmek yiyen kim varsa bu vakfa üye olmalı. Bu ekmeğin büyütülmesinde bize katkı sağlamalı. Bu olmazsa; küçük bütçelerle gücümüze ve potansiyelimize yazık olur. Bu duruma düşmemek için vakfa destek olmamız gerek. Biz İzmir’in tanıtılması için bir şeyler yapıyoruz. İzmir’in her yerinden bu vakfa katılım bekliyoruz. Kaynağımız büyüdükçe dünyaya İzmir’i daha güçlü tanıtırız. Bu işte herkesin payı artmalı” şeklinde konuştu.
Yurt dışında fuar standlarını artık İzmir Vakfı yapıyor
Genel Kurulda ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, İZFAŞ ve TURSAB ortaklığı ile İzmir Vakfı koordinasyonunda İzmir standı ile fuar katılımlarının devam edeceği de dile getirildi. 2023 yılında fuar katılımlarının yapılacağı yerler ise 1-4 Mayıs tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri ATM Dubai, 6-8 Kasım WTM Londra, 18-20 Kasım Philoxenia Selanik olarak açıklandı.

İzmir turizmde önce çıkmalı
Genel Kurulda söz alan TÜRSAB Başkan Danışmanı Tolga Gencer, “Yurt dışındaki fuarlara birlikte katılmak İzmir’in fuar ve turizm açısından bir başarısı olacak. Öncelikle turizmde İzmir öne çıkmalı” diye konuştu.
Türkiye’nin en büyük turizm platformu olan TTI İzmir’in 7-9 Aralık tarihleri arasında düzenleneceğini ifade eden İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu ise “Uluslararası Turizm ve Ticaret Fuar ve Kongresi’nde bu sene Healty ismiyle sağlık turizmi fuarı da olacak. İzmir’de sağlık turizmini en öncelikli hale getireceğiz” dedi.
Festivalleri artırmalıyız
Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir de “Çeşme’ye baktığımızda bayramda otellerde boşluk var. Ancak Çeşme Ot Festivali tarihine baktığımızda yüzde yüz doluluk var. Demek ki daha çok festival yapacağız. İzmir olarak çok çalışmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, İzmir’in liman kenti kimliğinin daha çok vurgulanması gerektiğini ifade ederek, “Marsilya’dan Hamburg’a kadar liman kentleri birbirlerini konuşur. Liman Festivali olmalı. Tunç Başkanımızın dediği gibi afetlere dirençli kentler olma yolunda İzmir ilerliyor. Bizler de bununla ilgili çalışmalar yürütmeliyiz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
DTO'da gündem, Alsancak Limanı: Yeni dönem 1 Ağustos'ta...
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi....
Tunç Soyer, tutukluluk incelemesini protesto etti: SEGBİS...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik kooperatif soruşturması kapsamında tutuklu bulunan önceki...
EİB '2026 yılı ilk yarı değerlendirme' toplantısı...
Ege İhracatçılar Birliği tarafından gerçekleştirilen “2026 Yılı İlk Yarı Değerlendirme...
Yerel Haberleri
TümüKemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı
Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...
Can dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
