BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Yerel İzmir'in kalbine yeni sanat merkezi: Konak Modern açıldı

İzmir'in kalbine yeni sanat merkezi: Konak Modern açıldı

Konak Belediyesi, yeniden ayağa kaldırdığı tarihi bir binayı dönüştürerek hizmete hazırladığı Konak Modern’i İzmir’in kalbi Konak’ta, sanatın yeni adresi olarak hizmete açtı. Üç ayrı sergiyle kapılarını sanatseverlere açan merkezin, duygu ve düşüncelerin serbestçe ifade edildiği bir alan olarak kullanılacağını söyleyen Konak Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Abdül Batur, Konak Modern’in farklı kültürleri buluşturan bir sanat köprüsü olacağını söyledi.

0Yorumlar
İzmir'in kalbine yeni sanat merkezi: Konak Modern açıldı

Konak Belediyesi, Halkapınar’da Yaşar Üniversitesi yanında bulunan tarihi bir binayı baştan sona yenileyerek kente kazandırdığı Konak Modern Sanat Merkezi’nin kapılarını, düzenlenen üç özel sergiyle birlikte açtı. Konak Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Abdül Batur, merkezin açılış kurdelesini sanatçılar ve sanatseverlerle birlikte kesti.

 

 

“SANATIN VE SANATÇININ YANINDAYIZ”

Törende konuşan Batur, Konak Belediyesi olarak her zaman sanatın ve sanatçıların yanında olmaya,  düzenledikleri etkinlikler, sanat kursları ve yarışmalarla şehrin kültür sanat hayatına katkıda bulunmaya çalıştıklarını vurguladı. Şehre yeni kültür ve sanat merkezleri kazandırmak, mevcut merkezlerin hizmet kalitesini artırmak için çalıştıklarını söyleyen Batur, Konak Belediyesine ait Alsancak, Güzelyalı ve Eşrefpaşa kültür merkezlerini koltuklarından sahnelerine, kulislerinden ses ve ışık sistemlerine kadar baştan sona yenilediklerini kaydetti. Yenişehir’de restore ettikleri tarihi bir binayı Roman Kültür Merkezi olarak hizmete açtıklarını, Basmane’de restore ettikleri 150 yıllık bir binayı da Sanathane Konak Gösteri Sanatları Merkezi’ne dönüştürdüklerini belirten Batur, “Bugün bu güzel mekânı da Konak Modern Sanat Merkezi olarak İzmirlilerin hizmetine açıyoruz. Mutluyuz, gururluyuz. Söz verdiğimiz bir projemizi daha tamamlamanın sevincini yaşıyoruz” diye konuştu.

 

 

YIKILMAKTAN KURTARILDI

Konak Modern Sanat Merkezi’nin tarihi binasının tescilini yaptırarak önce yıkılmasının önüne geçtiklerini, daha sonra da restorasyonla adeta yeniden var ederek belediyenin kültür sanat mekânlarının en yenisi haline getirdiklerini belirten Batur, şöyle konuştu:

“Merkezimiz sanatın farklı formlarının bir araya geldiği, yaratıcılığın, duygu ve düşüncelerin serbestçe ifade edildiği bir alan olarak kullanılacak. Sadece sanatçılarımızın eserlerini sergilediği bir yer olmayacak; sanatın birleştirici gücüyle farklı kültürlerden, farklı şehirlerden sanatçıların İzmirlilerle buluştuğu bir sanat köprüsü olarak görevini yerine getirecek. Sanatçılarımız burada eserlerini sergilerken, aynı zamanda deneyimlerini paylaşacak ve genç sanatçı adaylarına tecrübeleriyle eşlik edecek. Kültür sanat platformu işlevi üstlenecek olan bu mekânın, yenilikçi sanat eserlerinin ortaya çıkmasına katkıda bulunacağına da tüm kalbimle inanıyorum. Merkezimiz resimden heykele farklı sanat disiplinlerinin bir araya geldiği etkinliklere ev sahipliği yapacak. Açılışta ilk sanat etkinliğini de düzenledik. Katılan tüm sanatçılarımıza ve bu binayı yoktan var eden tüm çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. İzmir’in kalbi Konak’taki böyle bir kültür sanat merkezimizin tüm sanatseverler tarafından çok iyi kullanılacağına,  burada çok güzel etkinlikler düzenleneceğine tüm kalbimle inanıyorum.”

 

ÜÇ ÖZEL SERGİ

İzmir’in kalbinde sanatın nabzını tutmaya hazırlanan Konak Modern Sanat Merkezi’nde Sanatçı Ozan Ünal’ın “Bir Dönem: NİGREDO 2013-2023” heykel, eskiz Sergisi”, Sanatçılar Varol Topaç, Sema Okan Topaç, Aysun Oz, Oktay Değirmenci ve Patika Sanat Grubu’nun “Ödünç Doğa” Yeryüzü Sanatı sergisi ve Sanatçı Ece Gauer’in “Aletheia” resim sergisi ziyaret edilebilir. Pazar ve pazartesi günleri hariç, 09.00-17.00 saatleri arasında açık olacak Konak Modern, sanatseverleri bekliyor.

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

5 saat önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

8 saat önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

10 saat önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

11 saat önce

Girne Bulvarı yeni yüzüyle hizmette

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın en yoğun ulaşım akslarından Girne Bulvarı’ndaki...

12 saat önce

Çiğli Belediyesi'nden Atasanayi ve Semt Pazarlarında...

Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini korumak, yaya güvenliğini artırmak ve...

12 saat önce

Başkan Çiçek Sokakta, Vatandaşla İç İçe

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, müdürler ve sorumlu personeli yanına alarak sahaya...

12 saat önce

İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...

1 gün önce

Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor

Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...

1 gün önce

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...

1 gün önce

Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...

Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...

1 gün önce

Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor

Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...

1 gün önce