BIST 100 11.482,60 %1,32 Altın 6.556,39 ₺/gr %0,60 Bitcoin $75.666 %0,39 Dolar 50,16 ₺ %0,20 Euro 55,94 ₺ %0,62 Sterlin 67,02 ₺ %0,68 Gümüş 83,81 ₺/gr %0,09 Ethereum $2.231,71 %0,56 İsviçre Frangı 61,15 ₺ %0,19 Kanada Doları 35,51 ₺ %0,60 Avustralya Doları 34,43 ₺ %0,79 Suudi Riyali 13,36 ₺ %0,21 BAE Dirhemi 13,66 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,30 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,08
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel İZTAŞIT kolaylığı Kiraz’da da başlıyor

İZTAŞIT kolaylığı Kiraz’da da başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevre ilçelerin toplu ulaşım ağına entegre edilmesi amacıyla ilk olarak Seferihisar’da hayata geçirdiği İZTAŞIT otobüsleri, yarından (20 Mart) itibaren Kiraz’da da hizmete başlıyor. Başkan Tunç Soyer, bu uygulamanın Türkiye’de bir örneğinin daha bulunmadığını belirterek “Hem minibüsçü esnafını güçlendiriyor hem de vatandaşa daha iyi hizmet sunuyoruz” dedi.

0Yorumlar
İZTAŞIT kolaylığı Kiraz’da da başlıyor
İlk olarak Aralık 2019’da Seferihisar’da hizmete giren İZTAŞIT otobüsleri, yarından (20 Mart Pazar) itibaren Kiraz’da da çalışmaya başlayacak. ESHOT Genel Müdürlüğü ile SS 27 No’lu Kiraz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin imzaladığı protokol gereğince üç hatta toplam dokuz otobüs “Gittiğin Kadar Öde” tarifesi dahilinde faaliyet gösterecek.  İZTAŞIT otobüsleri, Kiraz-İzmir Otogarı (806), Kiraz-Ödemiş (803)  ve yeni açılan Kiraz-Beydağ (801) hatlarında hizmet verecek. Sefer saatleri, ESHOT Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden ve akıllı telefonlara yüklenebilen ESHOT Mobil uygulamasından görülebilecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İnciraltı ESHOT Garajı’nda SS 27 No’lu Kiraz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi yöneticileri, üyeleri ve Kiraz İZTAŞIT araçlarının şoförleri ile bir araya geldi. Başkan Soyer’e ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz, Ulaşım Dairesi Başkanı Sibel Özgür, ESHOT Genel Müdür Yardımcıları Kader Sertpoyraz, Kerim Özer, Eser Atak ve SS 27 No’lu Kiraz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Konya da eşlik etti.

İZTAŞIT kolaylığı Kiraz’da da başlıyor

Başkan Soyer: “İhaleyle satmıyoruz”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bireysel Taşımacılık Kooperatiflerinin Toplu Ulaşıma Entegrasyonu Projesi’nin (İZTAŞIT), tüm çevre ilçelerde yaygınlaştırılacağını söyledi. Yerelde kalkınma stratejisi doğrultusunda, İZTAŞIT sahiplerinin, yaşadıkları ilçede geçmişten beri bireysel taşımacılık yapan kooperatif üyeleri olduğunu vurgulayan Başkan Soyer, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu uygulamanın Türkiye’de örneği yok. Biz özel halk otobüsü gibi ihale açıp bu hatları parayı çok veren alsın mantığıyla hareket etmiyoruz. Biz bu hatları zaten yıllardır emek veren, direksiyon sallayan insanlara emanet ediyoruz. Bunun iki kazancı var. Birincisi minibüsçü esnafını kurumsallaştırıyor ve güçlendiriyoruz. İkincisi de vatandaşa daha iyi hizmet sunmuş oluyoruz. Herkesin kazandığı bir sistem bu ve Türkiye’de sadece İzmir’de uygulanıyor. O nedenle biz de çok gururluyuz. Sizler de bu kervana katıldığınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah kazasız belasız çalışırsınız.”

İzmirim Kart avantajları
ESHOT denetimli İZTAŞIT otobüslerinin devreye girmesiyle birlikte Kiraz’da da toplu ulaşımda nakit ödeme dönemi sona erecek ve İzmirim Kart ile seyahat edilecek. İlçede yaşayan 60 ve 65 yaş grubu vatandaşlar, engelliler, öğrenciler ve öğretmenler ile sağlık çalışanları ücretsiz ve indirimli toplu ulaşım haklarından yararlanmaya başlayacak. Yeni otobüsler sayesinde yolculuk konforu ve güvenliği artacak. Yolcuların iniş ve binişleri ESHOT duraklarında yapılacak. Minibüslerin kuralsız dur-kalk yapmalarının sona ermesiyle birlikte yolcu ve trafik güvenliği de sağlanacak.

İZTAŞIT kolaylığı Kiraz’da da başlıyor

ESHOT denetimli olacak
İZTAŞIT araçları, sürücüleri ve kooperatif yönetimi ESHOT’un denetiminde olacak. ESHOT şoförlerine verilen tüm eğitimler, İZTAŞIT sürücülerine de düzenli olarak verilecek. Ulaşım planlamaları ESHOT Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak. Yolcu artışına paralel olarak, gerekli görülmesi durumunda ESHOT otobüsleri de takviye hizmet araçları olarak görev alabilecek.

İZTAŞIT araçlarının özellikleri
Kiraz’da hizmete girecek İZTAŞIT otobüsleri, 26’sı oturan olmak üzere toplam 61 yolcu kapasiteli. Konforlu, engelsiz, klimalı, kameralı, alçak tabanlı ve Euro 6 emisyon standartlarına uygun araçlar, ESHOT Filo Takip Sistemi’ne de uyumlu.


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Çocuklar saha istedi, Başkan Uzun yerine getirdi

Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, 2. İnönü Mahallesi Koca Çınar Sokak’ta yer alan Kemal...

15 saat önce

Başkan Mutlu’dan üreten kadınlara tatlı ziyaret

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Mutfak Atölyesi’nde pastacılık eğitimi...

18 saat önce

İnciraltı Kent Ormanı’nda EXPO 2027 hazırlığı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16 Nisan-2 Mayıs 2027 tarihleri arasında düzenlenecek...

19 saat önce

Menderes Zabıtasından Kömür Denetimi

Menderes Belediyesi, kış aylarının gelmesi ile birlikte kömür denetimlerini sıklaştırdı. 

20 saat önce

Sağlıklı Kentler Birliği COP31’de yerel yönetimlerin sesi...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın başkanı olduğu Türkiye Sağlıklı Kentler...

20 saat önce

Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’da engelsiz tarih yolculuğu

Karşıyaka Belediyesi, ‘Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’ rotasında görme engelli katılımcıları...

20 saat önce

Bornova’dan Balkanlar’a vefa köprüsü

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ilçedeki Balkan göçmenleri derneklerini ziyaret ederek...

20 saat önce

İZMAR, Ödemiş’teki yeni şubesiyle 26 mağazaya ulaştı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, halkın güvenilir ve uygun fiyatlı alışveriş...

1 gün önce

Seferihisar’da mandalinanın geleceği için önemli müjde!

Üreticilerin sorunlarını ve taleplerini doğrudan dile getirdiği toplantıda, İzmir’de ücretsiz...

1 gün önce

Başkan Vekili Şen, Sahil Bölgesindeki Vatandaşlarla Buluştu

Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen, Özdere hizmet binasında vatandaşlarla buluştu. Talep,...

1 gün önce

Karşıyaka’da örnek iş birliği: Kadın yükümlüler mesleki...

Sosyal sorumluluk anlayışıyla örnek bir iş birliğine imza atan Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka...

1 gün önce

Ege'nin en büyük iki kütüphanesi için geri sayım başladı!

Menemen Belediyesi tarafından inşaatları tamamlanan Ege'nin en büyük iki kütüphanesinin açılışı...

1 gün önce