İZTEKNOLOJİ ve EMO İzmir’den teknolojik iş birliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ (İZTEKNOLOJİ), TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile iş birliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında, yazılım geliştirme, bilişim teknolojileri, yapay zeka ve mobil uygulama alanlarında elektrik ve elektronik mühendisliği hizmetlerinde iş birliği yapılacak.
Sağlıklı kentleşme, nitelikli yapılaşma ve akıllı şehirler için projeler üreten İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ (İZTEKNOLOJİ), söz konusu projelerde ihtiyaç duyulan elektrik ve elektronik mühendisliği hizmetleri konularında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile iş birliği yapacak. Oda binasında düzenlenen protokol imza törenine İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Andaç Pamuk ve Genel Müdür Emrecan Durmaz, Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Gülhan Gürler, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Çubukçu katıldı. EMO İzmir Şubesi, protokol kapsamında yazılım geliştirme, bilişim teknolojileri, yapay zeka ve mobil uygulama alanlarında İZTEKNOLOJİ’ye elektrik, elektronik ve haberleşme konularında destek verecek. Yapılacak iş birliği, bilimsel esaslara ve standartlara uygun ilerleyecek.
“Motivasyonla yola çıktık”
İş birliğinin hayırlı olması temennisinde bulunan İZTEKNOLOJİ Yönetim Kurulu Başkanı Andaç Pamuk, “Bu iş birliğinin sağlanmasında emeğe geçen herkese teşekkür ederiz. Bu kentin teknoloji ile çözülebilecek bütün sorunlarının merkezinde olmak gibi bir motivasyonla yola çıktık. Yerel yönetimler olarak bakış açımız budur ve çalışmalarımızı bize destek olabilecek kurumlarla el ele vererek gerçekleştirmeye niyetliyiz. Bu anlamda protokolümüzü çok kıymetli buluyoruz. Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, şehrimizin önemli odalarından biridir. Protokolle birlikte güzel işler başarıp güzel bir paydaşlık ortaya koyacağımıza inanıyoruz” dedi.
“Kentimizin hizmetindeyiz”
EMO İzmir Şubesi olarak İZTEKNOLOJİ’nin ihtiyaç duyacağı konulara ilişkin eğitim veya seminer düzenlenmesi, teknik personel istihdamı ile kısa ve uzun dönem stajyer ihtiyacının giderilmesine de katkıda bulunacaklarını belirten Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Gülhan Gürler, “Odamızın sağlıklı kentleşme, nitelikli yapılaşma ve akıllı şehirler kapsamında yürütülen yazılım geliştirme, bilişim teknolojileri, yapay zeka ve mobil uygulamalarla ilgili teknolojik çalışmalarda kentimizin hizmetinde olduğunu vurgularız. Akıllı şehir ve iklim nötr kent olma yolunda çalışmalar yürütürken bir yandan da ortak düzenleyeceğimiz hackathon, proje yarışması, panel, söyleşi ve seminerlerle de farkındalık düzeyini artırarak bilgi birikimimizi genç kuşaklara aktarmaktan gurur duyacağız” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
EMO ve MMO üç santrali işaret etti: Kapatılmaları arz...
EMO ve MMO, Yeniköy, Kemerköy ve Yatağan Termik Santralları'nı değerlendiren bir rapor...
İZAH’tan avukatlar için ‘kooperatif’ projesi: Ekonomik...
İzmir Barosu Başkan Adayı Volkan Gültekin, avukatların artan ekonomik yüklerini hafifleyebilmek...
Sertifikaya sahip tek belediye şirketi... İZTEKNOLOJİ’ye...
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ (İZTEKNOLOJİ), iş hayatında...
Yerel Haberleri
TümüManisa’da Cumhuriyet Coşkusu Göksel Konseriyle Sürecek
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla...
İzmir’in Dünya’sı gençlik olimpiyatlarında Türkiye için...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli okçusu Dünya Yenihayat, Senegal’de...
Karabağlar’da Cumhuriyet’in 103'üncü yılı coşkuyla kutlandı!
Karabağlar Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. yılını dört güne yayılan etkinliklerle kutladı....
Karşıyaka’da kentsel dönüşüm sektör temsilcileriyle ele...
Karşıyaka Belediyesi, sektör temsilcilerinden gelen talepler doğrultusunda kentsel dönüşüm...
Konak’ta hava kalitesi için sıkı denetim
Konak Belediyesi, hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla ilçe genelinde denetimlerini...
Körfez’de yağmur sonrası yüzey temizliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yağışların ardından dereler ve yağmur sularıyla birlikte İzmir...
Meslek Fabrikası ile atıklar değerleniyor, tarih...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, Efes Selçuk Belediyesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi...
İzmir’de nefes kesen deprem tatbikatı
İzmir Depremi’nin 6’ncı yılında, İzmir, Manisa ve Aydın’da 43 ilçeyi kapsayan bölgesel deprem...
Bornova’da geleceğe nefes, afete direnç
Bornova Belediyesi, doğaya uyumlu, dirençli ve "İklim Nötr" bir kent yaratma hedefi...
Foça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı,...
İzmir’in Deprem Master Planı hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, kenti depreme karşı daha...
Pehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz
Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...