Kadın Gücü Karşıyaka’ya yayıldı!
Karşıyaka Belediyesi, toplumsal hayatta kadınların güçlenmesine destek vermek amacıyla başlattığı “Kadın Gücü Mahallede” projesiyle 8 ayda yaklaşık bin kadına ulaştı. İlçe genelinde düzenlenen 17 ayrı buluşmada kadın hakları, dayanışma olanakları ve belediyenin sunduğu hizmetler hakkında bilgilendirmeler yapıldı, talep ve ihtiyaçlar kayıt altına alındı.
Karşıyaka Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Mayıs 2025’te hayata geçirilen “Kadın Gücü Mahallede” projesi, düzenlenen 17 ayrı buluşmayla ilçenin dört bir yanına yayıldı. Kadın muhtarların görev yaptığı mahallelerden başlatılan ve kış döneminde mahalle merkezi kursiyerleri ile sürdürülen projeye yaklaşık bin kadın katılım sağladı. Belediyede görev yapan sosyolog, psikolog, aile danışmanı, ebe ve sosyal hizmet uzmanları ile kadınların bir araya geldiği buluşmalarda, hak temelli bilgilendirmeler yapıldı. Kadınların sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu, ihtiyaçlar yerinde tespit edildi. Etkileşimli etkinliklerle kadınların birbirini tanıması teşvik edilirken, Vatandaş Katılım Birimi’nin uyguladığı anketlerle taleplere dair veriler toplandı.
ÇOK YÖNLÜ DESTEK
Buluşmalarda ayrıca, Karşıyaka Belediyesi’nin kadınlara yönelik çalışmaları ve dayanışma olanakları anlatıldı. İnönü Mahallesi Nezihe Muhiddin Kadın Danışma Merkezi ile Bostanlı Mahallesi Muazzez İlmiye Çığ Kadın Danışma Merkezi’nin faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Merkezlerde şiddet, istismar, bağımlılık, aile içi sorunlar gibi birçok başlıkta psikolojik, hukuki ve sosyal danışmanlık hizmetlerinin ücretsiz olarak sunulduğuna dikkat çekildi. Mahalle merkezi kursiyerlerine yönelik sürdürülen buluşmalar, Mayıs ayı itibarıyla farklı mahallelerde devam edecek. Öte yandan, anket sonuçları doğrultusunda kadın ve erkeklere yönelik olarak hayata geçirilen “Eşit Yaşam Buluşmaları” da toplumsal farkındalığın artırılmasına katkı sunacak. Bu kapsamda düzenlenen ilk buluşma, “Şiddet ve Şiddet Türleri” başlığıyla gerçekleştirildi.
“KADINLAR YALNIZ DEĞİL”
“Kadın Gücü Mahallede” projesinin mahalle ölçeğinde kurduğu doğrudan temasın önemine dikkat çeken Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Kadınların haklarına erişimini güçlendiren, ihtiyaçlarını görünür kılan ve dayanışmayı büyüten bir yerel yönetim anlayışını benimsiyoruz. Mahallelerde kurduğumuz bu doğrudan iletişim sayesinde kadınların yaşadıkları sorunları yerinde dinliyor, çözüm yollarını birlikte geliştiriyoruz. Hiçbir kadının kendini yalnız hissetmediği, güvende olduğu ve destek alabildiği bir kent için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karşıyaka’da rehberli turlar yeni rotayla devam ediyor:...
Karşıyaka Belediyesi, Açık Hava Kent Müzesi projesi kapsamında başlattığı rehberli turlara,...
Karşıyaka’da ‘Kadın Gücü Mahallede’ buluşmaları yeniden...
Karşıyaka Belediyesi, toplumsal hayatta kadınların güçlenmesine destek vermek amacıyla...
Kadın derneklerinden okul saldırılarına ilişkin ortak...
Göztepe Kadın Gücü Derneği ile Karşıyaka Kadın Gücü Derneği, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta...
Yerel Haberleri
TümüKonak 6 bin metrekarelik yeni parkına kavuştu
Konak’a nefes aldıracak, Yenişehir Mahallesi’ndeki Medicana Hastanesi yanında yer alan 6 bin...
Karşıyaka ‘İzmir Baba’yı unutmadı
Karşıyaka Belediyesi, kent hafızasının ve sivil toplumun simge ismi Karşıyakalı Sancar...
Narlıdere Belediyesi şarj istasyonlarıyla geleceğe nefes...
Narlıdere Belediyesi’nin Aralık 2024’ten bu yana hizmete sunduğu elektrikli araç şarj...
Buca’da baca denetimleri sürüyor
Buca Belediyesi, baca yangınlarının önlenmesi ve hava kalitesinin korunması amacıyla ilçe...
Bornova’da devrim gibi dayanışma
Bornova Belediyesi, 15 dönümlük Yakaköy Dayanışma Tarlası’nda üniversite öğrencileri ve...
İZDENİZ personeline afet ve yangın eğitimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturma hedefi doğrultusunda...
Göl Gazinosu geçmişin ruhunu geleceğe taşıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından özgün mimarisine sadık kalınarak yeniden inşa edilen...
118 yıllık sağlık çınarı yeni binasına kavuşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nin yeni ek hizmet binasında inşaat çalışmaları...
Başkan Tugay ve Sepil Göztepe’nin İnciraltı projesini...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Göztepe Spor Kulübü Onursal Başkanı Mehmet...
Urla’da 2600 yıllık gelenek; Bağbozumu Şenlikleri başlıyor
2600 yıl öncesine tanıklık eden; üzüme ve incire balın, zeytine yağın düştüğü gün olarak kabul...
Aydın Erten ‘Halkçı Belediyeciliğin İzinde’ paneliyle anıldı
Gültepe’nin Efsane Başkanı Aydın Erten, vefatının 26’ncı yılında “Aydın Erten’i Anlamak: Halkçı...
Bilge Çınarlar’da neşe dolu buluşma
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, yaz döneminde 60 yaş ve üzeri...