Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu
Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına kendi emekleriyle diktikleri kıyafetlerle katıldı. Başkan Helil Kınay'ın da yer aldığı programda düzenlenen mini defile, kadınların kısa sürede ortaya koyduğu emeği ve değişimi gözler önüne serdi.

Karabağlar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık bir buçuk ay önce faaliyete başlayan Tekstil Akademi'de eğitimlerini tamamlayan kursiyerler, kendi hazırladıkları kahvaltı programında Başkan Helil Kınay'ı ağırladı. Program boyunca kadınlar, diktikleri kıyafetlerle hem üretmenin gururunu yaşadı hem de eğitim sürecinde kazandıkları bilgi ve becerileri sergiledi.
"Tekstil Akademi bir marka"
Kursiyerlerle tek tek sohbet eden Başkan Helil Kınay, kadınların ortaya koyduğu emeğin kendilerine umut verdiğini belirterek, "Biz kendi mucizemizi yaratıyoruz. Doğru niyetle, doğru insanlarla bir araya geldiğimizde umut da büyüyor, üretim de büyüyor." dedi.
Tekstil Akademi’nin yalnızca meslek edindiren bir eğitim merkezi olmadığını vurgulayan Kınay, "Burası basit bir dikiş kursu değil, bir marka. Burada kadınlar birbirinden güç alıyor, yeni fikirler geliştiriyor ve kendi ayakları üzerinde durabilecekleri bir üretim yolculuğuna çıkıyor." ifadelerini kullandı.
Akademiye tam not
Kursiyerler de Tekstil Akademi'nin kendilerine yalnızca mesleki beceri kazandırmadığını, aynı zamanda özgüvenlerini artırdığını ve yeni bir başlangıç yapma cesareti verdiğini belirtti.
Program sonunda Başkan Helil Kınay, kursiyerleri, eğitmenleri ve emeği geçen belediye çalışanlarını tek tek kutlayarak teşekkür etti.
Nasıl başvurulur?
Tekstil Akademi'de kursiyerlere temel dikiş tekniklerinden dış giyim üretimine, etek ve pantolon dikiminden kalıp ve kesim uygulamalarına kadar sektör odaklı eğitimler veriliyor. Karabağlar Belediyesi, bu modelle hem kadınların ekonomik özgürlüğünü desteklemeyi hem de sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman ihtiyacına katkı sunmayı hedefliyor. Yeni dönem ön kayıtları devam ediyor, bilgi almak isteyenler 414 81 56 numaralı telefonu arayabilir.
Benzer Haberler
Tekstil Mühendisi Başkan, MTK Sitesi'nin nabzını tuttu
Tekstil Mühendisliği mezunu olan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İzmir tekstil sektörünün...
Karabağlar Akademi 2. Yaz Programı Başlıyor
Karabağlar Belediyesi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenecek Karabağlar Akademi Yaz Programı...
Çocuk Dostu Karabağlar İçin Ortak Akıl Buluştu
Karabağlar Belediyesi'nin "Çocuk Dostu Kent" temasıyla düzenlediği Karabağlar Akademi 2. Yaz...
Yerel Haberleri
TümüFoça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı,...
İzmir’in Deprem Master Planı hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, kenti depreme karşı daha...
Pehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz
Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...
Urla’da zeytinin bereketi sanatla buluşuyor
III. Uluslararası Urla Zeytin ve Sanat Festivali, 6-8 Kasım’da üç gün boyunca zeytinin kadim...
Dikili’de Cumhuriyet’in 103. yıldönümü coşkuyla kutlandı
Dikili ve Çandarlı’da Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü, bayraklarla gerçekleştirilen kortej...
Cumhuriyet’in 103. yılı Buca’da coşkuyla kutlandı
Buca’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, spor gösterileri, geleneksel kortej yürüyüşü ve Işılay...
Karşıyaka Cumhuriyet aşkıyla tek yürek!
Türkiye Cumhuriyeti’nin 103. kuruluş yıl dönümü, Karşıyaka’da muhteşem bir fener alayı ile...
Büyükşehir’den öğrencilere deprem çantası ve afet eğitimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim 2020’de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin 6’ncı yıl...
23 saat oğlunu enkazda bekledi, şimdi başkalarına umut...
İzmir’de 30 Ekim depreminde 12 yaşındaki oğlu Berk’i ve köpeği Alf’i kaybeden Meryem Kaya...
30 Ekim’in kahramanları o günü unutamıyor
2020 yılında meydana gelen İzmir depreminin üzerinden altı yıl geçse de itfaiye personelinin...
Bornova’da tarihi gece
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında coşku sokaklardan...
Başkan Sengel’den 29 Ekim Mesajı: “Milli İrade Esastır”
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü, Efes Selçuk’ta gün boyu süren etkinliklerle...