BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Karabağlar Belediyesi'nden gençlere barınma desteği

Karabağlar Belediyesi'nden gençlere barınma desteği

Karabağlar Belediyesi Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu, yeni akademik yıl başlamadan önce kısa sürede doldu. Yoğun taleple karşılaştıklarını belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Vatandaşlarımıza bu yoğun ilgileri için teşekkür ediyoruz. Ancak bunların tamamını karşılamamız mümkün değil. Bundan sonraki süreçte Karabağlar'a bir yurt daha kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

0Yorumlar
Karabağlar Belediyesi'nden gençlere barınma desteği

Ülkemizde üniversite öğrencilerin barınma sıkıntısı yeni akademik yıl öncesi yeniden gündeme geldi. Yüksek fiyatlar nedeniyle aileler çocukları için nitelikli ve ekonomik seçenekler arıyor. Bu anlamda Karabağlar Belediyesi tarafından kente kazandırılan Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu önemli bir seçenek oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 4 yıl önce hizmete açtığı yurt, yüksek standardı ve uygun fiyat politikasıyla dikkat çekiyor. Geçen yıl tesisten yararlanan öğrencilerden büyük bölümü bu yıl için de kalmayı tercih etti. Mezuniyet, yer değişikliği gibi nedenlerle ayrılanların yerine de İzmir'de üniversite kazanan çok sayıda depremzede öğrenci yerleştirildi.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 274 öğrenci kapasiteli tesisin taleplerin tamamını karşılamasının mümkün olmadığına dikkat çekti. Karabağlar Belediyesi olarak eğitimi tüm güçleriyle desteklemeye çalıştıklarını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Kız öğrenci yurdumuzu da bu anlayışla hayata geçirmiştik. Bugün görüyoruz ki önemli bir iş yapmışız. Hedefimiz ülkemizdeki ekonomik gelişmeler ve bütçe olanaklarımız ölçüsünde bir öğrenci yurdunu daha yaşama geçirmek. Bunun için çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

 

 

SERVİS DE VAR 

Tahsin Yazıcı Mahallesi'ndeki 8 katlı yurt binası yüksek standartlara sahip. 274 yatak kapasitesi bulunurken, öğrenciler kütüphane, çalışma odası, dinlenme odası, çok amaçlı salon, spor salonu, yemekhane, revir, ziyaretçi salonu, mutfak, sığınak ve bahçeden yararlanabiliyor. Güvenlik personeli 24 saat dönüşümlü olarak görev yapıyor. Yurt binasının her bölümünde ve odalarda öğrencilerin 24 saat yararlanabileceği internet hizmeti sunuluyor. Odalarda yatak, giysi dolabı, etajer, buzdolabı, çalışma masası ve koltuğu bulunuyor. Ayrıca öğrenciler spor salonu, çamaşırhane ve ütü odasını ücretsiz kullanabiliyor.

Karabağlar Belediyesi belirli zaman dilimlerinde öğrencilere ulaşım hizmeti de sunuyor. Bu yılki yurt ücreti, öğrenciler ve ailelerinin bütçeleri düşünülerek, kahvaltı ve akşam yemeği dahil aylık 2670 lira (10 aylık toplam 26700 lira) olarak belirlendi.

 

 

EĞİTİME TAM DESTEK 

Karabağlar Belediyesi, eğitime destek kapsamında Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu'nun yanı sıra, KARBEM dersanesi aracılığıyla 1500 öğrenciyi, ücretsiz olarak lise ve üniversiteye hazırlıyor. İlçedeki okulların bakım ve onarımları yapılıyor. Ayrıca ilkokula yeni başlayan binlerce öğrencinin ailelerine “Eğitim Kart” dağıtılıyor. Aileler çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarını bu kart aracılığıyla, ilçedeki kırtasiyelerden sağlıyor. Böylece eğitim desteğinin yanı sıra ilçedeki esnaf da kazanmış oluyor.

 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...

7 saat önce

Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...

8 saat önce

Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu

Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...

11 saat önce

Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor

Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...

13 saat önce

Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı

Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...

13 saat önce

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar

Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...

14 saat önce

İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...

15 saat önce

İZSU'dan 4,6 milyarlık altyapı yatırımı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2026’nın ilk altı ayında 30 ilçede toplam 4,6...

15 saat önce

Başkan Tugay, Kazakistan’da yeni iş birliklerinin...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve beraberindeki İzmir heyeti, Kazakistan'ın...

1 gün önce

Narlıdere zabıtasında yaka kamerası dönemi

Narlıdere Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak ve saha denetimlerinde şeffaflığı sağlamak...

1 gün önce

'İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın' çağrısı 500 kişilik...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın” çağrısıyla hayata geçirdiği...

1 gün önce

Bornova’da tarım ve dayanışma hamlesi

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yakaköy’deki 15 dönümlük Doğal Tarım Çiftliği’nde...

1 gün önce