BIST 100 10.990,36 %2,05 Altın 6.433,64 ₺/gr %0,14 Bitcoin $81.697 %0,13 Dolar 49,74 ₺ %0,17 Euro 55,70 ₺ %0,19 Sterlin 66,59 ₺ %0,09 Gümüş 86,24 ₺/gr %1,11 Ethereum $2.404,79 %0,11 İsviçre Frangı 60,44 ₺ %0,10 Kanada Doları 35,49 ₺ %0,17 Avustralya Doları 34,90 ₺ %0,10 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,25 ₺ %0,19 BAE Dirhemi 13,55 ₺ %0,19 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,72 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,20
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Karşıyaka Belediye Tiyatrosu’nun çocuk müzikali izleyiciy...

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu’nun çocuk müzikali izleyiciyle buluştu

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu ‘Çirkinim İşte Kime Ne!’ çocuk müzikalinin dünya prömiyeri yoğun katılımla gerçekleştirildi. Sahne tasarımından kostümlerine, müziklerden ışık tasarımına tamamen Karşıyaka Belediye Tiyatrosu ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan oyun, izleyicilerden beğeni topladı.

0Yorumlar
Karşıyaka Belediye Tiyatrosu’nun çocuk müzikali izleyiciyle buluştu

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, yeni sezonda yepyeni bir çocuk oyunuyla sahnede. Yazar Özlem Atasoy Barok’un çirkin ördek yavrusunu yeniden yorumlayarak kaleme aldığı ‘Çirkinim İşte Kime Ne!’ çocuk müzikali yoğun bir çalışmayla sahneye kondu. Çocuklara evrensel insan haklarını ve hayvan haklarını anlatan oyunun dünya prömiyeri Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Karşıyakalı çocukların katılımıyla gerçekleştirildi. Genel Sanat Yönetmenliğini Zekeriya Hocalar’ın üstlendiği oyunun kostüm ve dekor tasarımını Öznur Tugay gerçekleştirirken, uygulamalar ise ileri ve geri dönüşüm teknikleri kullanılarak Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü personeli tarafından gerçekleştirildi. Çocuk oyuncuların rol aldığı oyunun müzikleri de yine Karşıyaka Belediyesi personeli tarafından hazırlandı. Provaları haftalarca devam eden oyun görücüye çıktığı dünya prömiyerinde izleyicilerin büyük beğenisiyle karşılaştı. 5-10 yaş grubuna yönelik hazırlanan oyun her pazar saat 14.00’da Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak sahnede olacak.

“ÇOCUKLARIMIZ VE HOCALARIMIZ HARİKA BİR OYUN SAHNELEDİLER”

Çocuklarla birlikte oyunu izleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Başkanlık dönemim boyunca Karşıyaka’mızın kültür ve sanat ile özdeşleşen kimliği için pek çok proje gerçekleştirdik. Ancak bugün gerçekten en güzel duygulardan birini yaşadım. Çocuklarımız ve hocalarımız harika bir oyun sahnelediler. Oyun, danslar, dekorlar ve müzikler hepsinde yoğun bir emek var. Çocuklarımızın sahneye koyduğu oyundan hem bir şeyler öğrendik hem de büyük keyif aldık” dedi.

KÜLTÜR VE SANAT KENTİ KARŞIYAKA

Karşıyaka’da çocukların sanat ile iç içe büyümeleri için çalıştıklarını belirten Başkan Tugay, “Sanat ve sporla ilgilenen çocukların olaylara farklı açılardan bakma yetisini kazandığını görüyoruz. Bu nedenle doğasında sanat olan Karşıyaka’mızda genç nesillerin erken yaşlarda bu alanlarla ilgilenmesini sağlıyoruz. Biliyorsunuz pek çok ünlü sanatçı Karşıyaka’da büyüyor gelişiyor; Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerinde sanat yapmaya gidiyorlar. Bunların mimarlarından biri de uzun yıllardır Karşıyaka Belediye Tiyatrosu’na emek veren Zekeriya Hocalar’dır. Biz de bu dönemde, başkan yardımcımız Berkhan Alptekin, Orkestra Müdürümüz Şükran Amcalar, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürümüz Ela Hızlı ve çalışma arkadaşlarımızla birlikte kentin kültür ve sanat kimliği için üzerimize düşeni yaptık” diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Karşıyaka 3. Yaş Üniversitesi’nde yeni dönem başladı!

Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi’nde 60 öğrencinin katılımıyla yeni dönem heyecanı...

1 saat önce

Menderes’te Moloz Mücadelesi Sürüyor

Menderes Belediyesi, moloz ve bahçe atıklarına karşı mücadeleyi ara vermeden sürdürüyor.  

2 saat önce

Buca’da Pembe Yürüyüşle hayata bir adım

Buca Belediyesi, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Bucalı kadınlar ve sivil toplum...

2 saat önce

Çiğli’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Etkinliklerle Yaşanacak

Çiğli Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü kapsamında spor, doğa, kültür ve sanat...

2 saat önce

Balçova'nın Turunç Projesi Avrupa'da finalde!

Balçova Belediyesi tarafından hayata geçirilen, doğanın bereketini dayanışmayla buluşturan...

3 saat önce

Metro raylarında değişim zamanı

23 Ekim 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi, metro hattında güvenli ve kesintisiz ulaşımı...

3 saat önce

Cumhuriyet Bayramı coşkusu İzmir’e yayılacak

İzmir, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümünü fener alayı, havai fişek gösterileri ve kentin dört...

3 saat önce

Bornova’nın parklarından dayanışma fışkırdı

Bornova Belediyesi, ilçenin park ve rekreasyon alanlarında bulunan yüzlerce zeytin ağacından...

3 saat önce

Başkan Tugay: Kısa zamanda çok iş yapalım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO’nun yeni yönetimini ziyaretinde üretim...

20 saat önce

Bucalı kadınlar güçlü omurga için harekete geçti

Buca Belediyesi ve Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu iş birliğiyle hayata geçirilen...

1 gün önce

Karşıyaka Belediyesi’nden yüzlerce vatandaşa sağlık desteği

Karşıyaka Belediyesi, yıl boyunca sürdürdüğü koruyucu ve önleyici sağlık hizmetleriyle yüzlerce...

1 gün önce

Bornova’nın miniklerine diş dostu eğitim

Bornova Belediyesi, çocukların sağlıklı gelişimine destek olmak amacıyla Çocuk Oyun ve Aktivite...

1 gün önce