Karşıyaka Belediyesi Muazzez İlmiye Çığ Kadın Danışma Merkezi açıldı
Karşıyaka Belediyesi; ailevi, ekonomik ya da hukuki sorunlar yaşayan kadınların çözüm arayışlarına destek olmak üzere “Kadın Danışma Merkezi” kurdu. Merhum Cumhuriyet aydını Muazzez İlmiye Çığ’ın adını taşıyan merkez, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde hizmete açıldı. Başkan Yıldız Ünsal “Bu merkezle kadına yönelik desteklerimizi bir aşama daha ileriye taşıyoruz. El ele verip dayanışmamızı büyütecek, yaşamın tüm zorluklarını birlikte aşacağız” dedi.
Toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirmek ve kadın dayanışmasını büyütmek için önemli bir projeyi daha hayata geçiren Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı içinde “Kadın Danışma Merkezi” kurdu. Geçtiğimiz günlerde hayata veda eden, Türkiye’nin ilk sümeroloğu, tarihçi ve yazar Muazzez İlmiye Çığ’ın adını taşıyan merkezin açılışı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde gerçekleştirildi. Karşıyaka Belediye Bandosu’nun marşlarla eşlik ettiği törende, ‘yaşama hakkına’ dikkat çekildi, her türlü şiddete karşı ortak mücadele çağrısı yapılırken dayanışma mesajları da verildi.

KADIN DOSTU BELEDİYECİLİK
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Şiddet sadece fiziksel değildir; maalesef kadınlar, duygusal, ekonomik ve sosyal olarak da erkek şiddetine maruz kalıyor. Giderek derinleşen bu soruna karşı, kadınların her anlamda güçlenmesi ve ihtiyaç duydukları desteklere kolayca erişmeleri gerekiyor. Biz Karşıyaka Belediyesi olarak bu anlamda “Kadın Dostu” belediyecilik anlayışını benimsiyoruz. Ve bugün, kadına yönelik desteklerimizi Kadın Danışma Merkezi ile bir aşama daha ileriye taşıyoruz. Burada iki sosyal hizmet uzmanımız görev yapacak ve kadınlar ile ihtiyaç duydukları her konuda ön görüşmeler yapıp gerekli yönlendirmeleri sağlayacaklar. Karşıyaka Belediyesi’nin kadınlara armağan ettiği bu merkez, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Cumhuriyet Çınarımız Muazzez İlmiye Çığ’ın adını da sonsuza kadar yaşatacak. Merkezimizin ilçemize, kadınlara hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Başkan Yıldız Ünsal’ın ev sahipliğindeki açılışa; Türkiye Kadın Belediye Başkanları Platformu Başkanı Nurgül Uçar, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berrin Lorasdağı, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Levent Güçlü, CHP Karşıyaka İlçe Kadın Kolları Başkanı Safigül Çalışkanelli, Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Dilek Karcı, geçmiş dönemlerde İzmir’in çeşitli ilçelerinde görev yapmış kadın belediye başkanları, meclis üyeleri, bürokratlar, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

AVUKATLARDAN ŞİDDETLE MÜCADELE SÖYLEŞİSİ
Öte yandan; Karşıyaka Belediyesi tarafından Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Söyleşisi’ düzenlendi. Avukat Saadet Kayaalp ile Avukat Ece Uncu Danyıldız’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşide, 25 Kasım’ın Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan edilmesinin tarihsel arka planı ve önemi anlatıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte toplumsal cinsiyet eşitliğini anlatan konuşmacılar; şiddetin ve şiddet türlerinin tanımını yaptı, şiddet ortamına zemin hazırlayan bireysel ve toplumsal olguları ele aldı. Yapılan sunumların ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Kayaalp ve Uncu’ya günün anısına çiçek takdim edildi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Konaklı kadınların dayanışma kapısı: Kadın Danışma Merkezi
Konaklı kadınlara, başta şiddetle mücadele olmak üzere her alanda uzman destek sağlayan Konak...
İndirimli çiğ köfte, 28 öğrenciyi hastanelik etti!
Bursa'nın İnegöl ilçesinde marketten aldıkları 'indirimli' çiğ köfteyi yiyen 28 ortaokul...
Gülşah Durbay Kadın Danışma Merkezi hizmete girdi
Buca Belediyesi, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Manisa’nın ilk kadın Belediye Başkanı Gülşah...
Yerel Haberleri
TümüKarşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...
Karabağlar Belediyesi Zabıtasında aday memurlar yemin etti.
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde aday memur olarak görev yapan zabıta memurları için...
İzmir'in ilk lavanta parkı Bornova'ya
Karşıyaka Çarşısı’nda araç denetimleri sürüyor
Kent düzenini sağlamak ve toplum huzurunu güvence altına almak için çalışan Karşıyaka...
Çandarlı’nın geleceğine imza: Cumhuriyet Meydanı coşkulu...
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, binlerce vatandaşın...
Buca’da kadınlar buluşuyor, dayanışma güçleniyor
Buca Belediyesi, kadınların kentten beklentilerini dinlemek ve kadın dayanışmasını g...
Saadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu
Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...
İzmir Yurttaş Meclisi 15 ilçeye ulaştı
İzmir genelinde sürdürülen İzmir Yurttaş Meclisi çalışmaları kapsamında bugüne kadar 15 ilçede...
Onat Tüneli İzmir trafiğine nefes aldıracak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Buca Onat Tüneli tamamlandığında, Buca ile...
Selçuk, Beach Flag Futbol turnuvasına ev sahipliği yapıyor
Efes Selçuk, bu yıl önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor....
Bornovalı muhtarlardan yoğun mesaiye ‘Makarna’ molası
Bornovalı muhtarlar, yoğun mahalle mesaisine Bornova Belediyesi’nin EVKA-3’teki Mutfak...
Konak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı
Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...
