BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Yerel Karşıyaka'dan hayvansever proje: 1 yılda 40 bin dosta yar...

Karşıyaka'dan hayvansever proje: 1 yılda 40 bin dosta yardım eli

Karşıyaka Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek ve hastalıklardan korunmalarını sağlamak amacıyla sürdürdüğü çalışmalara devam ediyor.

0Yorumlar
Karşıyaka'dan hayvansever proje: 1 yılda 40 bin dosta yardım eli

Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 2023 yılında toplam 4 bin 250 can dost kısırlaştırıldı, 33 bin 382 can dosta ise çeşitli sağlık sorunları nedeniyle tedavi uygulandı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Karşıyaka bizim olduğu kadar onların da evi, onların da yuvası. Can dostlarımızın sağlıklı, iyi ve konforlu bir yaşam sürmesine katkıda bulunmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

Sosyal belediyecilik ilkesi çerçevesinde her alanda faaliyetler yürüten Karşıyaka Belediyesi, can dostların ilçedeki yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde kısırlaştırma, tedavi, bakım ve aşılama çalışmaları ile birlikte toplumsal farkındalık ve bilinç oluşturulması amacıyla seminerler, sahiplendirme etkinlikleri ve festival düzenlendi.

870 CAN DOST SAHİPLENDİRİLDİ
2023 yılı içinde yaklaşık 40 bin can dosta müdahale ederek tedavilerini gerçekleştiren, 4 bin 250 kedi ve köpeği kısırlaştırarak doğal ortamına bırakan Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü; 33 bin 382 can dosta çeşitli sağlık sorunları nedeniyle tedavi uyguladı. Kırık, çıkık, göz hastalıkları vb. sebeplerle 650 sokak hayvanı operasyona alındı. Düzenlenen 4 sahiplendirme etkinliğinin de katkısıyla toplam 870 sokak hayvanı yeni yuvalarına kavuşturuldu.



SEMİNER VE EĞİTİMLER İLE TOPLUMSAL BİLİNÇ ARTIRILDI
Veteriner İşleri Müdürlüğü rutin çalışmalarının yanı sıra toplumsal farkındalığı artırmak, yurttaşlarda sokak hayvanlarının korunması ve doğru bakım uygulanması konularında bilinç oluşturulmasına katkı sunmak amacıyla çeşitli seminer, eğitim ve etkinlikler düzenlendi. Karşıyaka 2023 yılında 2 petshop eğitimi, 2 yerel hayvan koruma etkinliği, 2 köpeklerin dili etkinliği, 1 pati yaka etkinliği ve 4 sahiplendirme etkinliğine ev sahipliği yaptı.

İHBARLARA TİTİZLİKLE YANIT VERİLİYOR
1 yıllık süreçte müdürlüğe iletilen 3 bin 501 sayıda ihbara yanıt veren ekipler, ihbara konu olan sokak hayvanını Cordelion Taypark veya Şantiye Tesisleri’nde bulunan kliniğe götürüyor. Kliniğe götürülen hayvanlar, kısırlaştırma işlemi ve tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından tekrar yaşam alanlarına bırakılıyor. Kontrolsüz üremenin önüne geçmek için kısırlaştırma çalışmalarını da titizlikle yürüten Karşıyaka Belediyesi, bu yoğun çalışmaları ile İzmir’deki ilçe belediyeleri arasında en fazla kısırlaştırma işlemi uygulayan belediye konumunda bulunuyor. Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne ihbarda bulunmak isteyen vatandaşlar ambulans hattı için 0232 324 44 19, can dostlar masası için ise 0232 399 40 00 numaralı hatlardan iletişime geçebiliyor.

“ONLARIN DA YUVASI”
Can dostlar için de sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir bir kent oluşturma amacıyla çalıştıklarını vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Can dostlarımızın sağlığını, yaşam kalitesini ve konforunu çok önemsiyor; çalışmalarımızı da bu doğrultuda şekillendiriyoruz. Veteriner İşleri Müdürlüğü’müzün öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmalar ile kontrollü üremeyi sağlamak ve can dostlarımızı hastalıklardan korumak için kısırlaştırma çalışmalarında titizlikle ilerliyoruz. Can dostlarımızın sağlık kontrollerini, kısırlaştırmasını, tedavi ve bakımlarını yaptıktan sonra kendi yaşam alanlarına geri bırakıyoruz. Bununla birlikte düzenlediğimiz bilgilendirici etkinlikler ile toplumsal farkındalığa katkı sunuyoruz. Karşıyaka bizim olduğu kadar onların da evi, onların da yuvası. Onlar için de yaşanabilir bir kent oluşturmak için yürüttüğümüz çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

 

 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

14 saat önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

17 saat önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

19 saat önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

20 saat önce

Girne Bulvarı yeni yüzüyle hizmette

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın en yoğun ulaşım akslarından Girne Bulvarı’ndaki...

21 saat önce

Çiğli Belediyesi'nden Atasanayi ve Semt Pazarlarında...

Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini korumak, yaya güvenliğini artırmak ve...

21 saat önce

Başkan Çiçek Sokakta, Vatandaşla İç İçe

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, müdürler ve sorumlu personeli yanına alarak sahaya...

21 saat önce

İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...

1 gün önce

Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor

Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...

1 gün önce

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...

1 gün önce

Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...

Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...

1 gün önce

Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor

Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...

1 gün önce