BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Yerel Karşıyaka’da ağaç varlığı hızla artmaya devam ediyor

Karşıyaka’da ağaç varlığı hızla artmaya devam ediyor

Karşıyaka Belediyesi, kent içindeki ağaç ve yeşil alan varlıklarını artıracak çalışmalarına kararlılıkla devam ediyor.

0Yorumlar
Karşıyaka’da ağaç varlığı hızla artmaya devam ediyor

Küresel iklim krizinin etkilerine karşı demokratik toplum örgütlerinin ve gönüllülerin destekleriyle mücadele eden Karşıyaka Belediyesi 5 yıl dolmadan 100 bin ağaç hedefini aştı. TEMA’nın destekleriyle cumhuriyetin 100. yılı anısına da 100 gönüllü 100 fidanı toprakla buluşturdu. 

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Hepimizin ortak hedefi sürdürülebilir bir hayata kavuşmak. Özellikle kent merkezlerinde, yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelerde en büyük ihtiyacımız sağlıklı ağaç varlığını barındıran yeşil alanlar” diye konuştu.

Karşıyaka Belediyesi daha sürdürülebilir bir hayat oluşturmak ve kent hayatını doğa ile buluşturmak için çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Karşıyaka’nın mümkün olan tüm alanlarını park ve yeşil alan olarak düzenleyen Karşıyaka Belediyesi ağaç varlığını artırmak için de demokratik toplum örgütleri ve gönüllülerin destekleriyle çalışmalarını sürdürüyor. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın 5 yılda 100 bin ağaç hedefi yapılan bu çalışmalarla süre dolmadan gerçekleştirildi. Sayısı 394’e ulaştırılan park ve 13 ağaçlandırma alanında yurttaşların katılımıyla bölgenin iklimine uygun fidanlar dikilirken, 231 bin 905 metrekare alana kurulan Karşıyaka Kent Ormanı’nda da sağlıklılaştırma çalışmalarına aralıksız devam ediliyor. TEMA’nın destekleriyle Cumhuriyetin 100. yılı anısına ‘100 gönüllü 100 fidan’ projesi de TEMA İzmir İl Temsilcisi Özcan Gökoğlu ve gönüllülerin katılımıyla gerçekleştirildi. Proje kapsamında 50 fıstık çamı ve 50 meşe fidanı Mustafa Kemal Mahallesi 1. kısım ağaçlandırma alanında dikildi.

“EN ÖNEMLİ MİRAS SAĞLIKLI BİR DOĞA”
Karşıyaka’da kent hayatını doğayla zenginleştirmek için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Hepimizin ortak hedefi sürdürülebilir bir hayata kavuşmak. Özellikle kent merkezlerinde, yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelerde en büyük ihtiyacımız sağlıklı ağaç varlığını barındıran yeşil alanlar. Karşıyaka’mızda yurttaşlarımızı doğayla buluşturmak, nefes alacakları alanlar oluşturmak için yoğun şekilde çalışıyoruz. Göreve ilk geldiğimizde kendimize bir hedef koyduk; bu kente 5 yılda 100 bin ağaç kazandıracağız dedik. Süre tamamlanmadan bu sayıyı aştık. Sayısını 394’e ulaştırdığımız park alanlarımızda, 13 ağaçlandırma alanımızda, ağaç dikilmeye elverişli tüm yeşil alanlarda gönüllülerimizin ve demokratik toplum örgütlerinin destekleriyle fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Genç nesiller bırakacağımız en önemli miras sağlıklı bir doğa. Bunun için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Bu hedefimize ulaşmamıza destek olan tüm yurttaşlarımıza, STK’lara ve özveri ile çalışan personelimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

1 saat önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

4 saat önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

6 saat önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

7 saat önce

Girne Bulvarı yeni yüzüyle hizmette

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın en yoğun ulaşım akslarından Girne Bulvarı’ndaki...

8 saat önce

Çiğli Belediyesi'nden Atasanayi ve Semt Pazarlarında...

Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini korumak, yaya güvenliğini artırmak ve...

8 saat önce

Başkan Çiçek Sokakta, Vatandaşla İç İçe

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, müdürler ve sorumlu personeli yanına alarak sahaya...

8 saat önce

İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...

1 gün önce

Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor

Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...

1 gün önce

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...

1 gün önce

Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...

Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...

1 gün önce

Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor

Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...

1 gün önce