Karşıyaka Evrensel Çocuk Merkezi’nde yaz tatili dopdolu geçecek!
Karşıyaka Belediyesi, Evrensel Çocuk Merkezi ve Planetaryumda yaz tatiline özel dopdolu bir program hazırladı. Dönem boyunca çocukların gelişimini destekleyecek atölyeler ve büyüleyici uzay filmlerinin yanı sıra bu yıl bir ilk olarak ücretsiz işaret dili kursu da kapılarını açtı. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, "Yaz tatilinde çocuklarımıza hem nitelikli zaman geçirme hem de eğlenerek öğrenme fırsatı sunuyoruz" dedi.
Sosyal belediyecilik ilkesiyle çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, yaz döneminde Evrensel Çocuk Merkezi’nde çocukları eğitici ve keyifli etkinliklerle buluşturuyor. Merkez, yaz dönemi boyunca her yaş grubunun ilgi ve yeteneklerine göre özel olarak planlanan iki ayrı atölye programına ev sahipliği yapıyor. Çocukların el becerilerini, merak duygularını ve hayal güçlerini besleyecek olan atölyeler gün boyunca kesintisiz devam ediyor. Zengin içerikli yeni program kapsamında; Dino Kaşifler, Kuş Yuvası, Şirin Dinozorlar, Mozaik Atölyesi, Güneş Sistemi, Bez Çanta ve Sar Makarayı gibi yaratıcı aktiviteler çocukları bekliyor. Aynı zamanda Renkli Mumlar, Manyetizmanın Gizemi, Dönen Salıncak, DNA Maketi, Gök Cisimlerinin Dansı ve Kilden Hayaller gibi atölyelerle de minik ziyaretçiler bilimin ve tasarımın eğlenceli dünyasını keşfediyor. Yalı Mahallesi Ahmet Kemal Baysak Bulvarı No:1/1 adresinde yer alan Evrensel Çocuk Merkezi ve Eğitim Kampüsü; hafta içi 09:00-18:00, hafta sonu 09:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.
PLANETARYUMDA GÖKYÜZÜNE YOLCULUK
Evrensel Çocuk Merkezi bünyesinde yer alan, Ege Bölgesi’nin en büyük planetaryumu da yaza özel film programıyla ziyaretçilerini hazırlamaya devam ediyor. Çocuklar ve aileler, kubbe altında 360 derece görüntü teknolojisiyle evrenin derinliklerine büyüleyici bir yolculuk gerçekleştiriyor. Hafta sonu boyunca her saat başı yenilenen gösterim programında; Astralis, Kozmik, Ay’a Yolculuk, Yıldız Tozu, Çocuklar İçin Güneş Sistemi, Ağaçların Yaşamı ve Işık ile Yolculuk filmleri izleyicilerle buluşuyor. Öte yandan; merkezde bu yıl ücretsiz işaret dili kursları da başladı. Her cumartesi saat 15.00’te başlayan eğitimlere katılmak ve bilgi almak isteyen vatandaşlar, 0 (232) 324 63 43 numaralı hattan merkeze ulaşabiliyor.
EĞİTİM VE EĞLENCE BİR ARADA
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Evrensel Çocuk Merkezi ve Eğitim Kampüsümüz, bu yaz da çocuklarımızın neşe, bilim ve dayanışma dolu en keyifli buluşma noktası olmaya devam ediyor. Güncellediğimiz zengin atölye programımız ve planetaryum gösterimlerimizle çocuklarımızın hayal güçlerini desteklerken, bu yıl başlattığımız ücretsiz işaret dili kursumuzla da kalpten kurulan çok anlamlı bir gönül bağı inşa ediyoruz. Yaz tatili boyunca hem eğlenmek hem de yeni beceriler kazanarak kendilerini geliştirmek isteyen tüm çocuklarımızı ve kıymetli ailelerini merkezimize bekliyoruz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karşıyaka’da yüzme zamanı: Yaz tatili havuz keyfiyle...
Karşıyaka Belediyesi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, yaz döneminde hem çocuklar hem de...
Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...
Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...
Karşıyaka’da Yaz Spor Okulları’na büyük ilgi
Karşıyaka Belediyesi’nin çocuk ve gençlerin yaz tatillerini daha aktif ve keyifli geçirmelerini...
Yerel Haberleri
Tümüİzmir’de mezarlıklarda yeni dönem
İzmir Büyükşehir Belediyesi, mezarlıklarda yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Mezar...
Urla Belediyesi'nden bank üretiminde 10 milyon TL'lik...
Göreve geldiği günden bu yana mali disiplini esas alan yönetim anlayışıyla geçmiş dönemden kalan...
Karşıyaka’da rehberli turlar yeni rotayla devam ediyor:...
Karşıyaka Belediyesi, Açık Hava Kent Müzesi projesi kapsamında başlattığı rehberli turlara,...
Konak’ta dikkat çeken istihdam hamlesi: Kadınlar...
Konak Belediyesi’nin kadın istihdamına ayrı bir pencere açacak Kaynak Operatörlüğü Kursu,...
Efes Selçuk, Beach Flag Futbol Turnuvasına Ev Sahipliği...
İzmir FF Cup Beach Flag Turnuvası, Efes Selçuk Pamucak Sahili’nde büyük bir heyecanla...
İlkay Çiçek CHP'den istifa etti: "Partim tarafından...
Menderes Belediyesi'ne yapılan operasyonda tutuklanan Belediye Başkanı İlkay Çiçek CHP'den...
Altındağ trafiğine büyük neşter
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Serintepe Mahallesi’nde (Kandere) kronikleşen trafik ve...
Yuvamız İzmir’de veliler de çocuklar da mutlu
Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik Merkezlerinde aylık ücretin 2 bin 500 TL’ye düşürülmesi...
Bornova Aktarma İstasyonu yenilendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Aktarma İstasyonu’nda yaya ve ulaşım konforunu artırarak...
Konak’a yeni nefes alanı: 6 bin metrekarelik park hizmete...
Konak Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde yapımını tamamladığı 6 bin metrekarelik parkı...
Karşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...
Karabağlar Belediyesi Zabıtasında aday memurlar yemin etti.
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde aday memur olarak görev yapan zabıta memurları için...
