BIST 100 14.235,83 %1,60 Altın 6.713,67 ₺/gr %0,10 Bitcoin $77.954 %1,52 Dolar 48,64 ₺ %0,04 Euro 56,22 ₺ %0,01 Sterlin 65,70 ₺ %0,02 Gümüş 98,75 ₺/gr %0,15 Ethereum $2.514,06 %1,21 İsviçre Frangı 59,51 ₺ %0,00 Kanada Doları 34,99 ₺ %0,01 Avustralya Doları 34,71 ₺ %0,08 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,01 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,24 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Karşıyaka ile İKÇÜ arasında iş birliği!

Karşıyaka ile İKÇÜ arasında iş birliği!

"Tarihi protokol"

Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş. ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ortak çalışmaların somut ve sürdürülebilir bir temele oturtulması için iş birliği protokolü imzaladı.

0Yorumlar
Karşıyaka ile İKÇÜ arasında iş birliği!

Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş. ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesiiş birliği ile çeşitli projeler hayata geçiriyorlar. Karşıyaka Belediyesi’nde gerçekleşen ve çeşitli alanlarda ortak çalışmalar yapılmasını amaçlayan protokol Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve İzmir Kâtip Çelebi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse tarafından imzalandı.  Törene Kent A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Ertan, Önder Koç veİKÇÜ Kurumsal İletişim Koordinatörü Doç. Dr. Yasin Bulduklu da katıldı. İmzalanan protokol ile; çeşitli etkinlikler, çalışmalar, araştırmalar ve projeler geliştirerek, Karşıyaka’da her türlü bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel çalışmaların birlikte yapılması hedefleniyor. İlk aşamada Kent A.Ş.’ye ait Taypark, Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Turizm Fakültesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nin gerçekleştireceği projelerin uygulama merkezi haline gelecek.

“ÜLKEMİZE BİLİMSEL KATKILAR YAPACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse “Öncelikle Karşıyaka Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Üniversitemiz ile Karşıyaka Belediyesi arasında imzalanan bu protokol ile Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı Kent A.Ş.’ye ait Taypark’ta üniversitemizin farklı bölümlerindeki öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz, farklı etkinliklerle şehrimize, üniversitemize ve ülkemize bilimsel katkılar yapacağını düşünüyorum. Bu protokolün hem iyi bir örnek olacağını hem de iki kurum açısından iyi bir netice doğuracağını ifade etmek istiyorum. Temel yaklaşımımız, üniversitede üretilen bilginin ve teknolojinin yerel yönetimler başta olmak üzere ilgili kurumlar aracılığıyla hizmete dönüşmesidir. Bu iş birlikleri bizim için hem şehrin hem kurumlarımızın gelişimi ve ilerlemesi adına önem arz etmektedir. Sayın başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

“BUGÜN ÇOK ÖZEL VE TARİHİ BİR PROTOKOL İMZALADIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Bugün Karşıyaka ve İzmir için çok özel ve tarihi bir protokol imzaladığımızı düşünüyorum. Kentimizin bilim yuvalarından birisi olan Kâtip Çelebi Üniversitesi’ni temsilen Rektör Hocamız Saffet Köse ile imzaladığımız bu protokol ile; bize ait tesislerden bazılarını öncelikli olarak da Taypark’ı, turizm başta olmak üzere çeşitli organizasyonlar için hem bir eğitim alanı hem de etkinlik alanı olarak kullanılacağız. Biz değerli hocamız ve üniversitemiz ile bundan sonraki süreçte de daha farklı iş birlikleri ile hem kente bilimsel yoldan hizmetler üretilmesi, hem de üniversitemizin gerçekleştirmeye çalıştığı eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmesine elimizden geldiğince destek vermek için, yeni modeller ile çalışmaya çok istekli olduğumuzu söylemek isterim. Değerli hocamıza olumlu yaklaşımları ve destekleri için çok teşekkür ediyorum. Ve bundan sonrası için her iki kurum adına, birlikte daha iyi çalışmalar yapmayı diliyorum.” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Foça, Avrupa’nın genç voleybol yıldızlarını ağırlamaya hazır

CEV U18 2026 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası, 17-20 Eylül tarihleri arasında Foça’da...

2 saat önce

Dikili'nin kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı

Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler, halk...

5 saat önce

Latife Hanım Köşkü’nde çalışmalar sona yaklaştı

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, restorasyon çalışmalarında son viraja girilen tarihi...

5 saat önce

Tugay: Basmane’yi İzmir’in yeniden buluşma noktası yapacağız

Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay, vefatının 35. yıl dönümünde “Anılarla Basmane Sohbetleri”...

5 saat önce

Başkan Tugay: İzmir dönüşümün öncüsü olmalı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO Business Center’ın açılışında...

6 saat önce

Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak!

Uluslararası Menemen Çömlek Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 5’inci kez...

6 saat önce

Narlıdere Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni Yeniliyor

Narlıdere Belediyesi, sadece ilçenin değil, kentin en önemli kültür-sanat merkezlerinden biri...

6 saat önce

Konaklı öğrencilere ‘renkli yol’ sürprizi

Konak Belediyesi’nin ilçedeki okul yollarını hem eğlenceli hem güvenli hale getiren Renkli Yol...

6 saat önce

Menderes’e Sağlık Merkezi İçin Olağanüstü Meclis

Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen öncülüğünde gerçekleştirilen olağanüstü meclis ile...

6 saat önce

İkinci Kordon’da yenileme tamamlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İkinci Kordon olarak bilinen Cumhuriyet Bulvarı’nda altyapı...

6 saat önce

İzmir İtfaiyesi’ne güç katacak 10 yeni arazöz

İklim krizinin etkisiyle artan yangınlara karşı müdahale kapasitesini artıran İzmir Büyükşehir...

7 saat önce

Bornova’da sanat ve hobi dolu bir Kış: Kayıtlar başlıyor!

Bornova Belediyesi, her yıl binlerce Bornovalıyı sanat, müzik, dans ve el sanatlarıyla...

7 saat önce