Karşıyaka’nın geleceği halkla birlikte planlanacak
Yönetim politikalarına halkla birlikte yön veren Karşıyaka Belediyesi, 2025-2029 Stratejik Planı için dış paydaş anketi başlattı. Vatandaşların görüşleri ile plana katkı sağlamasını amaçlayan anket, internet üzerinden katılıma açıldı. Başkan Yıldız Ünsal “Kentimizin geleceğini hep birlikte planlayacağız” dedi.
Karşıyaka Belediyesi, yerel seçimlerden bu yana her alanda uygulamaya geçirdiği ‘katılımcı demokrasi’ anlayışını 2025-2029 Stratejik Planı’na da taşıyor. Bu doğrultuda, vatandaşların belediye çalışmaları hakkındaki görüş, öneri ve beklentilerini belirlemek amacıyla dış paydaş anketi yapılıyor. Bilimsel yöntemlerle hazırlanan ve internet üzerinden tüm Karşıyakalıların katılıma açılan anket, 25 sorudan oluşuyor.
SON KATILIM 9 AĞUSTOS
“Belediyemizin geliştirilmesi gereken faaliyet ve hizmetleri nelerdir?”, “Belediyemizden beklentileriniz nelerdir?” ve “Belediyemize katkılarınız neler olabilir?” gibi soruların yanı sıra gelecek dönemde belediyeyi olumlu/olumsuz etkileyebilecek gelişmeler, fırsatlar ve tehditler gibi çeşitli başlıklarda da halkın görüşleri alınıyor. “Birlikte karar veriyoruz, birlikte yönetiyoruz” sloganıyla düzenlenen anketten elde edilecek veriler ile yeni stratejik plana yön verilmesi hedefleniyor. 9 Ağustos Cuma gününe kadar devam edecek ankete, Karşıyaka Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılan linkten veya resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

KENTLİLERE KATILIM ÇAĞRISI
Tüm Karşıyakalılara ankete katılım çağrısı yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Karşıyakamızın gelecek 5 yılını kapsayan ve geleceğimize yön verecek Stratejik Plana halkımızın da dahil olması bizler için çok değerli. Bu anlayışla başlattığımız anketin sonuçları hazırlık süreçlerinde yol gösterici olacak. Halkımızın ve toplumun farklı kesimlerinin görüşlerini almak üzere başka çalışmalar da gerçekleştireceğiz. Bütün paydaşlarımızın görüşleri ışığında, katılımcı demokrasi anlayışımızı yansıtan bir plan hazırlayacağız. Bu yoldaki uygulamaların ilk adımı olan anketimize katılım sayısının yüksek olması çok önemli. Tüm kentlilerin katkılarını bekliyoruz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Yurttaş Meclisleri’nin ikinci etabı başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katılımcı yerel yönetim anlayışıyla yürüttüğü Yurttaş...
Konak’ın Yerel Eşitlik Eylem Planı ortak akılla şekilleniyor
Konak Belediyesi’nin Yerel Eşitlik Eylem Planı çalışmaları kapsamında düzenlenen Dış Paydaş...
İYİ Parti Karşıyaka'dan belediyeye 'tahliye' çıkışı:...
Yeşil-kırmızılı kulüp, belediye ekipleri tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu...
Yerel Haberleri
TümüKemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı
Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...
Can dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
