Karşıyaka'ya bir kütüphane daha!
Cihat Kora'nın adı yaşayacak..
Toplumda okuma alışkanlığının artmasına katkı sağlamak ve edebi eserlere erişimi kolaylaştırmak için çalışan Karşıyaka Belediyesi, kente yeni bir kütüphane kazandırdı.
Girne Kültürpark içerisinde yer alan kütüphaneye; yaşamı boyunca eğitime önemli katkılarda bulunan ve geçtiğimiz Haziran ayında vefat eden hayırsever iş insanı Cihat Kora’nın adı verildi. Kora’nın ailesinin de elektronik donanım desteğinde bulunduğu kütüphanede, bağış ve satın alma yoluyla temin edilen yaklaşık 3 bin adet eser halkın kullanımına sunuldu.

PANDEMİ ÖNLEMLERİ
Pandemi tedbirlerine uygun olarak halka hizmet vermeye başlayan Cihat Kora Kütüphanesi, hafta içi her gün 10.00 ile 16.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Üyeler yerli-yabancı edebiyat, inceleme- araştırma ve çocuk kitaplarının bulunduğu tesisten 15 gün içinde 2 adet kitap ödünç alabiliyor. Salgın önlemleri kapsamında, kitap alma ve iade işlemleri, pencereden gerçekleştiriliyor. Çalışma alanı kapalı tutuluyor. Üyelerin okuyup geri getirdiği eserler de yeniden kullanıma sunulmadan önce en az 24 saat bekletiliyor. Ayrıca dileyen vatandaşlar kütüphaneye kitap bağışında da bulunabiliyor.Karşıyaka’ya bir kütüphane daha Toplumda okuma alışkanlığının artmasına katkı sağlamak ve edebi eserlere erişimi kolaylaştırmak için çalışan Karşıyaka Belediyesi, kente yeni bir kütüphane kazandırdı.
Girne Kültürpark içerisinde yer alan kütüphaneye; yaşamı boyunca eğitime önemli katkılarda bulunan ve geçtiğimiz Haziran ayında vefat eden hayırsever iş insanı Cihat Kora’nın adı verildi. Kora’nın ailesinin de elektronik donanım desteğinde bulunduğu kütüphanede, bağış ve satın alma yoluyla temin edilen yaklaşık 3 bin adet eser halkın kullanımına sunuldu.

PANDEMİ ÖNLEMLERİ
Pandemi tedbirlerine uygun olarak halka hizmet vermeye başlayan Cihat Kora Kütüphanesi, hafta içi her gün 10.00 ile 16.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Üyeler yerli-yabancı edebiyat, inceleme- araştırma ve çocuk kitaplarının bulunduğu tesisten 15 gün içinde 2 adet kitap ödünç alabiliyor. Salgın önlemleri kapsamında, kitap alma ve iade işlemleri, pencereden gerçekleştiriliyor. Çalışma alanı kapalı tutuluyor. Üyelerin okuyup geri getirdiği eserler de yeniden kullanıma sunulmadan önce en az 24 saat bekletiliyor. Ayrıca dileyen vatandaşlar kütüphaneye kitap bağışında da bulunabiliyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karşıyaka Gemisi ilk kez Karşıyaka’ya geliyor!
Karşıyaka, Zafer Bayramı’nın 104. yılında tarihi bir buluşmaya ev sahipliği yapacak....
Karşıyaka’da rehberli turlar yeni rotayla devam ediyor:...
Karşıyaka Belediyesi, Açık Hava Kent Müzesi projesi kapsamında başlattığı rehberli turlara,...
Örnekköy’e modern cemevi geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Örnekköy’e modern bir cemevi inşa ediyor. Proje, ibadet...
Yerel Haberleri
TümüDikili'nin kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı
Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler, halk...
Latife Hanım Köşkü’nde çalışmalar sona yaklaştı
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, restorasyon çalışmalarında son viraja girilen tarihi...
Tugay: Basmane’yi İzmir’in yeniden buluşma noktası yapacağız
Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay, vefatının 35. yıl dönümünde “Anılarla Basmane Sohbetleri”...
Başkan Tugay: İzmir dönüşümün öncüsü olmalı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO Business Center’ın açılışında...
Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak!
Uluslararası Menemen Çömlek Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 5’inci kez...
Narlıdere Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni Yeniliyor
Narlıdere Belediyesi, sadece ilçenin değil, kentin en önemli kültür-sanat merkezlerinden biri...
Konaklı öğrencilere ‘renkli yol’ sürprizi
Konak Belediyesi’nin ilçedeki okul yollarını hem eğlenceli hem güvenli hale getiren Renkli Yol...
Menderes’e Sağlık Merkezi İçin Olağanüstü Meclis
Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen öncülüğünde gerçekleştirilen olağanüstü meclis ile...
İkinci Kordon’da yenileme tamamlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İkinci Kordon olarak bilinen Cumhuriyet Bulvarı’nda altyapı...
İzmir İtfaiyesi’ne güç katacak 10 yeni arazöz
İklim krizinin etkisiyle artan yangınlara karşı müdahale kapasitesini artıran İzmir Büyükşehir...
Bornova’da sanat ve hobi dolu bir Kış: Kayıtlar başlıyor!
Bornova Belediyesi, her yıl binlerce Bornovalıyı sanat, müzik, dans ve el sanatlarıyla...
Başkan Tugay’ın dirençli İzmir hedefinde yeni adım: Sıra...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın “dirençli İzmir” hedefi doğrultusunda...