Kokuya karşı mücadelenin etkileri bu yaz görülecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, sıcaklıkların artmasıyla birlikte kent genelindeki dere temizliklerine hız verdi. 28 farklı iş makinası 34 kamyon ve 60 personel ile sene başından beri 80 bin ton malzemeyi derelerden uzaklaştıran İZSU Genel Müdürlüğü, koku sorunundaki iyileşmenin etkilerinin bu sene içerisinde görüleceğini ifade etti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yaz sıcaklarının hissedilmesiyle birlikte derelerdeki temizlik çalışmalarını hızlandırdı. İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, düzenli olarak yaptıkları kanal, dere temizliği çalışmalarının koku sorunundaki iyileşmeyi ortaya serdiğini de dile getirdi.
Yağmurla taşınan malzeme dere tabanına çöküyor
Büyük kanal sistemine bağlı kanalizasyon hatlarında, yağmur suyu ızgaralarında ve tüm derelerde 7 gün 24 saat çalışmaların devam ettiğinin altını önemle çizen İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, “Yoğun şehir yerleşiminin içerisinden geçip körfeze dökülen 33 dere yatağı bulunuyor ve derelerin içerisinden geçen yerleşim alanlarından, yollardan dere yataklarına gelen alüvyal malzemeler, kentsel çöpler ve organik malzemeler yağmurlardan sonra dere tabanına çöküyor. Bizler düzenli olarak temizlik yapmamıza rağmen tabana çöken bu maddeler kirlilik ve sıcaklığın etkisiyle geçici bir koku sorununa yol açıyor ama ekiplerin sürekli sahada müdahalesiyle bu süre uzamıyor” dedi.
Hedef tertemiz Körfez
28 farklı iş makinası 34 kamyon ve 60 personel ile çalışmaları büyük bir titizlikle gerçekleştirdiklerini ifade eden İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, “Halkapınar Arap Deresi, Manda Çayı ve Büyük Çiğli Deresi’nde temizlik çalışmalarını tamamladık ve yaklaşık 80 bin ton yani 4 bin kamyon malzemenin dere yataklarından uzaklaşılmasını sağladık. Ancak 26 Mayıs Pazar günü yaşanan yağışla birlikte temizlenen derelere tekrar kentsel çöpler ve organik malzemeler birikti. Ekiplerimiz özellikle Halkapınar Arap Deresi’ndeki temizliğe öncelik verdi. Burada önce su tahliyesine başladık ve bu sene Arap Deresi’ni üçüncü kez temizliyoruz. İZSU olarak temiz körfez hedefiyle çalışmalarımızı gece gündüz, bayram tatili, hafta sonu demeden canla başla yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Çiğli’de 3’üncü fazın etkilerini bu sene göreceğiz
Dere temizliklerin yanı sıra Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’ndeki revizyon ve kapasite artırma çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Sadi, “3 fazdan oluşan tesisteki bakım ve yenileme çalışmalarını tamamladık. Bu çalışmalar koku sorununun azalmasına büyük katkı sağlıyor. Etkilerini de bu sene göreceğiz. 4’üncü fazda çalışmalar tamamlandığında ise tesisin kapasitesi yüzde 36 oranında artacak ve Türkiye’nin en büyük arıtma tesisine sahip kent unvanı yeniden İzmir’e ait olacak” şeklinde konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
İZSU’dan Manda Çayı’nda temizlik seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında kötü koku oluşumunu önlemek ve İzmir Körfezi’ne ulaşan...
Buca’da yaz temizliği hız kesmeden sürüyor
Buca Belediyesi, artan sıcaklıklarla birlikte temizlik çalışmalarını ilçe genelinde...
Yerel Haberleri
TümüCan dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
Girne Bulvarı yeni yüzüyle hizmette
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın en yoğun ulaşım akslarından Girne Bulvarı’ndaki...
Çiğli Belediyesi'nden Atasanayi ve Semt Pazarlarında...
Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini korumak, yaya güvenliğini artırmak ve...
Başkan Çiçek Sokakta, Vatandaşla İç İçe
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, müdürler ve sorumlu personeli yanına alarak sahaya...
İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...
Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor
Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...
Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu
Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...
Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...
Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...
Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor
Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...
