BIST 100 13.693,45 %0,86 Altın 6.735,76 ₺/gr %0,06 Bitcoin $64.346 %1,12 Dolar 47,75 ₺ %0,09 Euro 55,12 ₺ %0,01 Sterlin 64,47 ₺ %0,05 Gümüş 100,16 ₺/gr %0,69 Ethereum $1.892,15 %1,37 İsviçre Frangı 58,89 ₺ %0,03 Kanada Doları 34,26 ₺ %0,11 Avustralya Doları 33,72 ₺ %0,17 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,72 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,09 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,08
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Konak Belediyesi Çevre Haftası'nı çocuklarla kutladı... "...

Konak Belediyesi Çevre Haftası'nı çocuklarla kutladı... "Çocuklarımız daha güzel bir dünyada yaşamayı hak ediyor"

Konak Belediyesi, Çevre Koruma Haftası’nı etkinliklerle kutlarken, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur çevre kirliliğine ve iklim değişikliğine dikkat çekerek, “Çocuklarımız daha güzel bir dünyada yaşamayı hak ediyor. Biz de Konak’ta bunu sağlamak için büyük çaba sarf ediyor, çevre konusunda ilçemizde yaptığımız çalışmalara büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

0Yorumlar
Konak Belediyesi Çevre Haftası'nı çocuklarla kutladı... "Çocuklarımız daha güzel bir dünyada yaşamayı hak ediyor"

5 Haziran Dünya Çevre Günü ile 5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası Konak’ta etkinliklerle kutlandı. Konak Belediyesi’nin Güzelyalı Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda, 1'inci sınıflar için düzenlediği “Çevre Günü” temalı, “Bir umut Var” isimli tiyatro gösterisi öğrencilerinden büyük ilgi gördü. Çocuklar, iklim değişikliği ve çevre konulu oyunu dikkatle izledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir Kültürpark’ta, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen etkinliklere katılarak stant açan Konak Belediyesi, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından Tepekule Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Kentlerde Atık Yönetimi Uygulamaları” konulu panelde de yer aldı. Panelde Konak Belediyesi’nin ilçede uygulamaya koyduğu atık yönetimi ve çevre çalışmaları anlatıldı.
 

 

"BİLİNÇLİ BİR NESİL GELİYOR"
Çevre kirliliği ve iklim değişikliğinin tüm dünyada hayatı giderek zorlaştırdığına dikkat çeken Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, bu nedenle Konak’ta çevre, iklim değişikliği ve atık yönetimi çalışmalarına öncelik verdiklerini söyledi. Konak’ta ambalaj ve kâğıt atığı toplayan sokak emekçilerinin daha düzenli ve hak kaybına uğramadan çalışmasını sağlayan bir projeyi hayata geçirerek, Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma yaptıklarını söyleyen Batur, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan hibe almaya hak kazanan “SPACE - Farkındalık, İklim ve Çevre İçin Stratejik Ortaklık” projesi kapsamında Konak’ta İklim Farkındalık Merkezi kuracaklarını belirtti. Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden yerel yönetim temsilcilerinin katılacağı bir iklim zirvesini Konak’ta düzenlemeye hazırlandıklarını da vurgulayan Batur, Sosyal İklim Derneği işbirliğinde yürüttükleri Yerel İklim Gençlik Elçileri projesi kapsamında Konak Genç İklim Meclisi kurduklarını da hatırlatarak, “Tüm dünya iklim krizine çözüm ararken, daha bilinçli bir nesil geliyor. Doğayı seven, yeşile âşık bir nesil bu. Onlar dünyayı eski haline döndürecek. Bu neslin önünü açmak zorundayız. Çocuklarımız daha güzel bir dünyada yaşamayı hak ediyor. Biz de Konak’ta bunu sağlamak için büyük çaba sarf ediyor, çevre konusunda ilçemizde yaptığımız çalışmalara büyük önem veriyoruz. Sürdürülebilir bir çevre ve iklime yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Bayraklı’da Kaçak Atık Dökümüne Suçüstü Müdahale

Bayraklı Belediyesi ekipleri, kamu alanına kaçak atık döken kişiyi suçüstü tespit etti. Plakasız...

44 dakika önce

Gültepe’de Efsane Başkan Aydın Erten’e yakışan anma

Gültepe’de halkçı belediyeciliği ve devrimci kimliğiyle efsaneleşen unutulmaz Gültepe Belediye...

1 saat önce

Karşıyaka’nın kadın danışma merkezleri dayanışmaya güç...

Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan kadın danışma merkezleri, kurduğu güçlü...

4 saat önce

Çiğli’de Yaz Sporla Dolu Geçti: 1.747 Kişi Yaz...

Çiğli Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından çocukların, gençlerin ve...

6 saat önce

Göktuğ İçin Birlik Olan Yürekler, Umutlarını Gökyüzüne...

DMD ile mücadele eden Efes Selçuklu Göktuğ Ordu için başlatılan yardım kampanyası, Türkiye’nin...

6 saat önce

Başkan Erman Uzun: Narlıdere’mizi Konforlu Yollarla...

Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun döneminde ilçe genelinde başlatılan asfalt seferberliğinde...

6 saat önce

Büyükşehir’in tekvando kursları yoğun ilgi görüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaz okullarından yararlanan binlerce çocuk tatilde eğlenip...

7 saat önce

Ana arterlerde kaldırım işgaline geçit yok

İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, yaya güvenliğini sağlamak ve kaldırımların herkes...

7 saat önce

Bornova’da istihdam seferberliği

Bornova Belediyesi ve İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası, işsizlikle mücadele ve...

7 saat önce

Emeklilerden Başkan Tugay’a teşekkür

Kira ve alışveriş desteğini 2 bin 500 liradan 4’er bin liraya çıkaran İzmir Büyükşehir...

7 saat önce

İzmir’de mezarlıklarda yeni dönem

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mezarlıklarda yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Mezar...

1 gün önce

Urla Belediyesi'nden bank üretiminde 10 milyon TL'lik...

Göreve geldiği günden bu yana mali disiplini esas alan yönetim anlayışıyla geçmiş dönemden kalan...

1 gün önce