BIST 100 10.992,44 %2,16 Altın 6.331,21 ₺/gr %1,74 Bitcoin $77.925 %0,01 Dolar 49,97 ₺ %0,05 Euro 56,08 ₺ %0,57 Sterlin 67,06 ₺ %0,12 Gümüş 81,61 ₺/gr %3,41 Ethereum $2.288,11 %0,96 İsviçre Frangı 60,95 ₺ %0,63 Kanada Doları 35,73 ₺ %0,05 Avustralya Doları 35,00 ₺ %0,37 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,03 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,41 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Konak Belediyesi'nde Avrupa heyecanı!

Konak Belediyesi'nde Avrupa heyecanı!

Yeni yatırım kapıları aralanıyor..

  Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner unvanını almak için çalışmalarını tamamlayan Konak Belediyesi, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresine başvurusunu yaptı.

0Yorumlar
Konak Belediyesi'nde Avrupa heyecanı!

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası (AYDH) kapsamında bugüne dek gerçekleştirdiği tüm etkinlik, organizasyon ve çalışmaları Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinin değerlendirmesine sunan Konak Belediyesi, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner ödülü için başvurusunu tamamladı. Aynı zamanda yapılan çalışmalar ile ilgili bir film hazırlayan Konak Belediyesi bu filmi Avrupa konseyine gönderdi. Konak Belediye Meclisinin ekim ayı toplantısında oybirliği ile aldığı karar doğrultusunda gerçekleşen başvurunun sonucu ise 2021’in şubat ayında belli olacak. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinin değerlendirmesinin ardından belirlenecek partner şehirlere ödülleri Konseyin Fransa Strasbourg’daki binasında verilecek.

Konak Belediyesi'nde Avrupa heyecanı!
 
Yeni yatırım kapıları aralanıyor
Konak Belediyesi’nin AYDH Partner Şehir unvanını alması ile birlikte, hem kentin hem de Konaklıların önünde birçok kapı açılacak. Konak, Avrupa Konseyine üye 47 ülke arasında tanınan bir şehir haline gelecek. Konak’ın ve Konak Belediyesi’nin üye ülkelerde daha tanınır olması ise yeni hibe programları, proje ortaklıkları, uluslararası üyelikler ve uluslararası kardeş şehir ilişkileri kurulmasına; dolayısıyla da yeni kamu yatırımları yapılmasına imkan sağlayacak. Ayrıca  “Avrupa Ödülü, Avrupa Şeref Plaketi, Avrupa Şeref Bayrağı ve Avrupa Diploması” gibi başka ödül ve unvanların da önü açılacak.
Konak Belediyesi'nde Avrupa heyecanı!
 
Sivil toplum kuruluşları anahtar oldu
Konak Belediyesi’ni Avrupa’nın en prestijli unvan ve ödüllerinden olan Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner şehri olmaya götüren yolda ise sivil toplum kuruluşları ile yapılan işbirlikleri anahtar oldu. 2020 yılı için “Yerel demokrasi: güven inşa etme” temasının uygulandığı AYDH çalışmalarında Konak Belediyesi ve STK’lar birlikte hareket etti. AYDH’nin, Avrupa'nın her yerindeki yerel yönetim faaliyetlerine vatandaşın katılımını artırma hedefinin en güzel örneklerinin verildiği Konak’ta, öncelik gençlere verildi.  Gençlerden gelen talep üzerine Avrupa Yerel Demokrasi Haftası ile ilgili röportajlar yapıldı. Gençlerin yanı sıra Konak sınırları içerisindeki kadın dernekleri ve dezavantajlı kesimlerin yararına dernekler başta olmak üzere, sivil toplum temsilcilerine Avrupa Yerel Demokrasi Haftası ile ilgili yapılan çalışmalar anlatıldı. AYDH kapsamında yıl boyu yapılan bütün faaliyetlerde sivil toplum kuruluşları paydaş olarak seçilerek çalışmalar, demokratik katılımın teşvik edilmesine yönelik yapıldı. Bu çalışmalar arasında dikkat çeken İklim Krizi Sempozyumu, Demokratik Katılım Çalıştayı, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri ve daha birçok çalışmada sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket edildi.
 
Avrupa Yerel Demokrasi Haftası nedir?

"Avrupa Yerel Demokrasi Haftası" (European Local Democracy Week - ELDW), Avrupa Konseyi'nin 47 üye devletinin tümünden yerel yetkililerin vatandaşlarıyla sorunlar hakkında bir araya gelmek ve onlarla etkileşim kurmak için halka açık etkinlikler düzenlediği yıllık bir Avrupa etkinliğidir. Amaç, özellikle yerel düzeyde demokratik katılımı teşvik etmek, vatandaşları yerel yönetimlerin nasıl çalıştığı konusunda bilinçlendirmek ve yerel karar alma süreçlerine katılma fırsatları hakkında bilgilendirmektir. Faaliyetler yıl boyunca düzenlenmekte olup özellikle 15 Ekim haftası bu kapsamda etkinlik ve faaliyetlerin yapıldığı en yoğun haftadır. Yerel demokrasinin Avrupa ülkelerinde kilit rolünü vurgulamak ve vatandaşların demokrasiye güvenmesini sağlamak amacıyla, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası 2020 yılı için “Yerel demokrasi: güven inşa etme” teması seçilmiştir.
 

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Karşıyaka’nın 114 yıllık hikâyesi ‘Hatıra Bahçesi’nde...

Karşıyaka Spor Kulübü’nün 114 yıl önce bir zeytin ağacının altında filizlenen kuruluş ruhu,...

11 saat önce

ABAK Ekibi Bölgesel Deprem Tatbikatında Görev Aldı

Aliağa Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğüne bağlı Aliağa Belediyesi Arama...

13 saat önce

Aliağa Belediyesi Kasım Meclisi Toplanıyor

Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 3 Kasım 2026 Salı günü saat 18.00’de...

14 saat önce

Münih’te Konak rüzgarı: Başkan Mutlu, kentin tarihini ve...

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Türk...

15 saat önce

Bilge Çınarlar’da yeni dönem 16 farklı kursla başladı

Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, ileri yaştaki vatandaşların...

15 saat önce

Kedinin midesinden 40 santimlik toka çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek Hayvan Hastanesi’nde veteriner hekimler, sıra dışı vakalara...

15 saat önce

Başkan Vekili Şen’den Hafta Sonu Mesaisi

Menderes Belediye Başkan Asuman Şen, hafta sonunda iş başındaydı. Tesisleri denetledi,...

15 saat önce

13 yıllık mücadelenin zaferi salonu gözyaşlarına boğdu

Buca Belediyesi’nin düzenlediği Kentler, Dertler ve Bağımlılık” panelinde, uyuşturucu...

16 saat önce

Üniversiteli gençler Bornova’nın tarihini keşfetti

Bornova Belediyesi, İzmir’e ilk kez gelen üniversiteli gençlerin kenti tanıması amacıyla...

17 saat önce

ABD’de dünya üçüncülüğü elde etti, İzmir’in gururu oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli güreşçisi İbrahim Özdemir, ABD’nin Las Vegas...

17 saat önce

Büyükşehir’den çiftçiye “altın” fırsat

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin gelirini artırmak ve ürün çeşitliliğini geliştirmek...

17 saat önce

Başkan Tugay’dan Seferihisar’da ortak hizmet ve iş...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Seferihisar programı kapsamında AK Parti ve...

17 saat önce