Konak'ta spora emek verenlere 24. Onur gecesi
TÜRFAD İzmir Şubesi’nin, Konak Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 24’üncüsünü düzenlediği “İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır” Ödül Töreni, Türkiye’nin spor ve futbol camiasını İzmir’de bir araya getirdi.
Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) İzmir Şubesi’nin Konak Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği vefa etkinliği “İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır” Ödül Töreni Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Bu yıl 24’üncüsü düzenlenen ödül törenini Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’la birlikte İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Balçova Kaymakamı Ahmet Hamdi Usta, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Öztürk, İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Genel Başkanı Levent Erdoğan, TÜRFAD İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala, FİFA eski Hakemi Cüneyt Çakır, UEFA Gözlemcisi Deniz Gökçek İşcan, TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi meclis üyeleri, TÜRFAD şube başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, medya temsilcileri, spor kulüpleri başkan ve yöneticileri ile sporcular katıldı. Vefanın başrolde olduğu gecede, spora gönül ve emek verenler ödüllendirildi.

Vali Köşger: Spor aslında vefa, dostluk, kardeşlik, birlik, beraberliktir
Törende konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger sporun birleştiren, barışın kapılarını açan yönüne vurgu yaptı ve şunları söyledi:
“Yapılan işin kıymeti var. Şu başlıktan da görüleceği gibi ‘İnsanlar yaşarken de anılmalıdır’ çok önemli bir söz. Bizim ihmal ettiğimiz, milletçe biraz da zayıf olduğumuz bir yön. Biz insanların kıymetini yaşarken bilemiyoruz. Yaşarken yeterince kıymet vermiyoruz. Aslında yapmamız gereken, insanlara yaşarken değer vermek, yaşarken ödül vermek. Ki arkadan gelen insanlara da motivasyon olsun, marifet iltifata tabi olsun. Spor aslında vefa, dostluk, kardeşlik, birlik, beraberliktir. Sadece bir milleti değil, milletlerarası bir dostluğu, kardeşliği pekiştiren, savaşları sona erdiren, barışı güçlendiren bir güçtür. Barışa giden kapılar sporun centilmenliğiyle açılır.”
Soyer: Her biri bir çınar
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sporda Fair Play ve centilmenliğin önemine vurgu yaptı. Kadınların, yeşil sahalarda centilmenliğin sürdürülmesi için çok önemli rolü olduğuna dikkat çeken Başkan Soyer, yerel yönetimler olarak desteğe devam edeceklerini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:
“Centilmenlik meselesi futbolun en temel dayanaklarından biri. Konak Belediye Başkanımız Abdül Batur Kadın Futbol Takımından bahsetti, kadın hakemlerimizle tanıştım az önce, biliyorum ki futbolda centilmenliğin pekişmesi için kadınların eli futbola daha çok değecek ve centilmenlik hiç sarsılmadan yeşil sahalarda devam edecek. Yerel yönetimler olarak elbette destek olmaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki en genel anlamıyla spor ve tabii ki futbol, en kucaklayıcı, aradaki farklılıkları giderip herkesi buluşturan çok kuvvetli bir tutkal. Futbol o nedenle gerçekten hepimizin geleceği için çok değerli anlamlı ve değerli bir yer taşımaya devam edecek. Türkiye Futbol Adamları’nın duayenlerini, 24 yıldır bu ödülü ayakta tutup sürdürenleri saygıyla selamlıyorum. Her biri bir çınardır. Türk futbolunun teminatı, hayatını, uzun senelerini bu spora vermiş çok değerli duayenler. İyi ki varlar, her birine şükranlarımı sunuyorum, çok teşekkür ediyorum emekleri için.”
Batur: Gençlere spor alışkanlığı kazandırmak için çalışıyoruz
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İnsanların yaşarken ödüllendirilmesinin, özellikle sporda olmak üzere yaptıkları güzel işlerin ve başarıların karşılığını bir ödül olarak almalarının önemli olduğunu dile getirdi. TÜRFAD’ın İzmir için önemli bir kurum olduğunu, Konak Belediyesi olarak TÜRFAD’ın yıllardır devam ettirdiği geleneksel ödül törenine katkı vermekten mutlu olduklarını ifade eden Başkan Batur, spora verilen desteğin önemini vurguladı. Başkan Batur sözlerini şöyle sürdürdü:
“2019’dan bu yana özellikle spor tesislerinin geliştirilmesinde, gençlere spor alışkanlığının kazandırılmasında elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Özellikle fiziki yapının oluşturulması, tesislerin yeniden elden geçirilmesi, yeni tesislerin yapılması için büyük çaba içerisindeyiz. Gültepe’de hayata geçirdiğimiz spor tesisimiz bunlardan biri. Kentin çeperlerindeki, dar ve orta gelirli alanlarda bu çalışmalarımızı yürütüyoruz. Aynı zamanda buralardaki yetenekli gençleri de keşfetmeye çalışıyoruz. Konak’ta 25 amatör spor kulübü var. Onlara büyük destek veriyoruz. Her yıl hem maddi yardım hem de malzeme yardımının yanı sıra federasyon katkı payını da Konak Belediyesi olarak biz ödüyoruz. Amatör spor kulüplerinin ayakta kalması bizim için önemli.”
“Altyapıdan gelen sporcularımız gelecekte Süper Lig’de oynayacaklar”
Konak Belediyesi Kadın Futbol Takımı’nın Süper Lig’de İzmir’i temsil ettiğini hatırlatan Başkan Batur, altyapıdan sporcu yetiştirdiklerinin altını çizdi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Konak’ımızın en önemli takımlarından biri de Kadın Futbol Takımımız. Süper Lig’de mücadele ediyor. Geçmişte Avrupa’da Türkiye’mizi temsil etmiş bir takım. Bu sezon da Konak’ımızı, İzmir’imizi Lig’de en iyi şekilde temsil ediyoruz. Burada bence en güzel şeylerden bir tanesi de artık küçük yaş gruplarında takımlarımız var ve bu altyapıdan gelen sporcularımız gelecekte Süper Lig’de oynayacaklar. Zaten Lig’deki Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray gibi takımlarda şu anda bizden on beş futbolcu oynuyor. Biz çok fazla rekabetin içerisinde değiliz, biz yetiştiriciyiz. Sporun diğer dallarında da belediyelerin iyi sporcular yetiştirmesi çok daha güzel olacaktır.”
Büyükekşi: Üzerine basa basa Fair Play diyoruz
TFF Genel Başkanı Mehmet Büyükekşi de federasyon olarak ana amaçlarının Fair Play ruhuyla futbolu geliştirmek olduğunu belirterek, “Türkiye Futbol Federasyonu olarak ana amacımız Fair Play ruhuyla futbolu geliştirmek, daha büyük kitlelere ulaştırmak, marka değerini ve itibarını artırmak, ülkemizi bu alanda daha yukarılara taşımak. Üzerine basa basa Fair Play diyoruz. iyiliği, güzelliği alkışlamaya, kötülüğü ve şiddeti ise cezalandırmaya devam edeceğiz. Altyapı futbol akademi projesini de hayata geçirmek için çok ciddi adımlar atıyoruz. Gelecek sezon Süper Lig kulüplerine, 2024-2025 sezonunda da Birinci Lig kulüplerine akademi zorunluluğu getiriyoruz” dedi.
Erdoğan: İzmir şubemiz, bütün şubelerimize örnek
İzmir şubesinin bütün şubelere örnek olduğunu dile getiren TÜRFAD Genel Başkanı Levent Erdoğan, genel merkeze bile örnek olacak çalışmalar içerisinde olduğunu belirterek TÜRFAD İzmir Şubesi yönetimini kutladı. Erdoğan, “İzmir şubemiz, diğer bütün şubelerimize ve hatta genel merkezimize de örnek olacak çalışmalar içerisindedir. Bu büyük başarılarını kutluyoruz. Bizim de tabii geri kalmamak için bir takım projelerimiz var. Futbol Federasyonumuzu ziyaret edeceğiz. Sanıyorum ki; bize bu projelerimizde büyük destek vereceklerdir. Şimdiden kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Vreskala: Futbolumuzun geleceğini sağlam temellere oturtmaya devam edeceğiz
TÜRFAD İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala ise Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim” sözlerini hatırlatarak, “Derneğimizin amacı Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim’ düsturuyla, sporla ve futbolla ilgilenen kurumlara, kulüplere destek olmak, futbolumuzun geleceğini sağlam temellere oturtmaya devam etmektir. Bu sebeple bu yola çıktık. İnsanlar yaşarken anılırsa eğer bunu eşiyle dostuyla paylaşırsa güzel, dedik. Futbol dünyada en popüler spor. Turizme, tanıtıma desteği var, ülkenin gerçek yüzünü gösterme imkanı var. Bu güzel tabloyu yaratan sizlere, bize bu fırsatı yaratan Sayın Valime, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, okul arkadaşım da olan Konak Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından “İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır” Ödül Töreni gerçekleşti. “İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır” 2022 Ödülleri şöyle sıralandı:
Onur Ödülü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi,
İzmir Cumhuriyet Başsavıcısı Mustafa Öztürk,
TÜRFAD Genel Başkanı Av. Levent Erdoğan,
İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici
Eski FİFA Hakemi Mustafa Çulcu
Özel Ödül
FİFA Hakemi Cüneyt Çakır
FİFA Yardımcı Hakemi Bahattin Lütfü Duran
FİFA Yardımcı Hakemi Tarık Ongun
Özel Hizmet Ödülü
Eski Emniyet Müdürü Tamer Kırklar
Eski Emniyet Müdürü Ahmet Tekin Akın
TÜRFAD Akhisar Şube Başkanı Nurullah Zağlı
Akhisarspor Eski Yöneticisi Av. Birtan Taşkınlar
Şampiyonlar Dünya Avrupa Olimpiyat Ödülü
Kerem Kamal - Güreş
Yasemin Ecem Anagöz - Okçuluk
Kulüp Yöneticiliği Ödülü
Erdem Yücel - Göztepe
Seracettin Sakıpağa - Karşıyaka
Ali Kınay - İzmirspor
Basın Ödülü
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi
TV Yorumcusu Erdoğan Gezer
Sağlık Ödülü
Dr. Çağlayan Cücen
Dr. Murat Evren Temiz
Uz. Dr. Halil Halil
Hakem - Gözlemci Ödülü
UEFA Gözlemcisi D. Deniz Gökçek İşcan
Eski Milli Hakem Turgay Kaynak
Eski Milli Hakem İslam Yetkinoğlu,
Eski Milli Hakem Coşkun Zenginer,
Eski Milli Hakem Taner Vardarlı
Eski Milli Hakem Nazife Öztürk
Teknik Direktör Ödülleri
Hakan Kutucuoğlu,
Cüneyt Dumlupınar
Enver Çelik
Futbolcu Ödülü
Can Bahran - Altay
Erdem Özkayımoğlu - İzmirspor
Cevdet Capar - İzmirspor
Attila Egemen - Karşıyaka
Spora Hizmet Ödülü
Birsen İnan
Vehbi Moğol
Doğan Mutlu
Başarılı Kulüpler Ödülü
Şavkar Cimnastik Kulübü
Seferihisar Belediye Spor- Plaj Futbolu
Bostanlı Spor Kulübü
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Tugay, CV verenlere seslendi: Ben işe almıyorum!
İzmir İtfaiyesi Korusu Mikro Orman Uygulamasının açılışında konuşma yapan İzmir Büyükşehir...
Çiğli’de Aerobik ve Dans Gecesi Coşkusu
Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen Aerobik ve Dans Gecesi, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda...
Konak’ta vefa gecesi: Spora emek verenler ödüllendirildi
TÜRFAD İzmir Şubesi’nin Konak Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 26.’sını düzenlediği İnsanlar...
Yerel Haberleri
TümüÇocuklar saha istedi, Başkan Uzun yerine getirdi
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, 2. İnönü Mahallesi Koca Çınar Sokak’ta yer alan Kemal...
Başkan Mutlu’dan üreten kadınlara tatlı ziyaret
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Mutfak Atölyesi’nde pastacılık eğitimi...
İnciraltı Kent Ormanı’nda EXPO 2027 hazırlığı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16 Nisan-2 Mayıs 2027 tarihleri arasında düzenlenecek...
Menderes Zabıtasından Kömür Denetimi
Menderes Belediyesi, kış aylarının gelmesi ile birlikte kömür denetimlerini sıklaştırdı.
Sağlıklı Kentler Birliği COP31’de yerel yönetimlerin sesi...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın başkanı olduğu Türkiye Sağlıklı Kentler...
Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’da engelsiz tarih yolculuğu
Karşıyaka Belediyesi, ‘Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’ rotasında görme engelli katılımcıları...
Bornova’dan Balkanlar’a vefa köprüsü
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ilçedeki Balkan göçmenleri derneklerini ziyaret ederek...
İZMAR, Ödemiş’teki yeni şubesiyle 26 mağazaya ulaştı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, halkın güvenilir ve uygun fiyatlı alışveriş...
Seferihisar’da mandalinanın geleceği için önemli müjde!
Üreticilerin sorunlarını ve taleplerini doğrudan dile getirdiği toplantıda, İzmir’de ücretsiz...
Başkan Vekili Şen, Sahil Bölgesindeki Vatandaşlarla Buluştu
Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen, Özdere hizmet binasında vatandaşlarla buluştu. Talep,...
Karşıyaka’da örnek iş birliği: Kadın yükümlüler mesleki...
Sosyal sorumluluk anlayışıyla örnek bir iş birliğine imza atan Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka...
Ege'nin en büyük iki kütüphanesi için geri sayım başladı!
Menemen Belediyesi tarafından inşaatları tamamlanan Ege'nin en büyük iki kütüphanesinin açılışı...