Konak'a Avrupa'dan büyük ödül!
“Önemli bir kilometre taşı”
Konak Belediyesi, Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödülleri arasında yer alan Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner Ödülü’nü kazandı.
Konak Belediyesi, 47 ülkenin üye olduğu Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nden ödül aldı. 2020 yılında özellikle vatandaşların yönetimine katılmasının sağlanmasına, demokrasinin vurgulanmasına, sivil toplum örgütleri ve kamu kuruluşlarıyla işbirliği kurulmasına yönelik çalışmaları değerlendirilen Konak Belediyesi, Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödüllerindenAvrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Birlikte Konak anlayışı kazandırdı
Tüm dünyanın Kovid-19’la tanışıp pandemiyle mücadele etmeye başladığı en zor yıl olan 2020’de yapılan çalışmalarla ödüle layık görülmekten büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Üstelik 2020 için ana tema ‘Yerel Demokrasi: Güven İnşa Etmek’ olarak belirlenmişti. Bu tema altında yaptığımız çalışmalar değerlendirildi. Bu zaten Konak’ta göreve geldiğimiz günden bugüne en önem verdiğimiz konulardan biri. Şehrimizi ‘Birlikte Konak’ anlayışıyla yönettiğimizi her zaman vurguluyoruz. Vatandaşlarımızın güvenine her zaman layık olmaya çalışıyor, hemşehrilerimize bu anlayışla hizmet ediyoruz” diye konuştu.

“Önemli bir kilometre taşı”
Ödülün Konak’ın özellikle konseye üye ülkelerde tanınırlığını artıracağını vurgulayan Batur, “İlçemiz çok ciddi bir turizm potansiyeline sahip; çünkü çok köklü bir tarihimiz, kentimizin dört bir yanında tarihi yapılarımız var. Konak’ın var olan bu potansiyelini, adını dünyaya duyurmak istediğimizi ve bunu kentsel dönüşümle birlikte ana hedef olarak saydığımızı da daha önce ifade etmiştik. Aldığımız bu ödülün de bu yolda önemli bir kilometre taşı olduğuna inanıyoruz” dedi.
Yeni çalışmaların önünü açacak
Konak Belediyesi’ne ödülü, vatandaşların yönetime katılmasının sağlanmasına yönelik olarak yapılan çalışmalar ile sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarıyla oluşturulan işbirlikleri getirdi. Ödülün alınmasında gençlere, dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalar da etkili oldu. Konak Belediyesi, İklim Krizi Sempozyumu, Demokratik Katılım Çalıştayı, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri gibi birçok çalışmada sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket etti. Ödülün yeni hibe programlarının, proje ortaklıklarının, uluslararası üyelik ve uluslararası kardeş şehir ilişkilerinin kurulmasına, yeni kamu yatırımları yapılmasına imkân sağlaması bekleniyor.
Ödül töreni ise 26 Şubat’ta, pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştirecek. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur törene katılarak, ödülü bizzat alacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Balçova'dan Avrupa'da iki büyük final
Balçova Belediyesi, Avrupa Sosyal Hizmet Ödülleri’nde iki ayrı başarıyla adını finale yazdırdı....
Avrupa'dan kritik gemi söküm çağrısı: Aliağa yasaklansın!
Avrupa’nın en büyük ve köklü çelik örgütlerinden EUROFER (Avrupa Çelik Birliği), yılda yaklaşık...
Avrupa’dan Bornova'ya demokrasi ve yönetişim tescili!
Bornova Belediyesi, Avrupa Konseyi tarafından verilen ve iyi yönetişimin en üst düzey göstergesi...
Yerel Haberleri
TümüÇeşme kurtuluşunun 104. yılını gururla kutladı
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, “Aradan 104 yıl geçti ama o günlerin cesareti, dayanışması...
Yangın önleme stratejileri masaya yatırıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TMMOB’a bağlı meslek odalarının iş birliğiyle düzenlenen 6....
Menemen'de çömlek coşkusu Edis ve Nil Karaibrahimgil ile...
Menemen Belediyesi tarafından bu yıl 5’inci kez gerçekleştirilecek Uluslararası Menemen Çömlek...
Karşıyaka’da hareketli hafta!
Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ etkinliklerini dopdolu bir programla...
Buca’da kaçak moloza geçit yok
Buca Belediyesi, ilçe genelinde çevre ve görüntü kirliliğine yol açan yasa dışı moloz...
Avrupa’nın genç yıldızları Foça’da buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Türkiye...
Kültürel Miras Söyleşileri’nde İzmir’in sembol lezzetleri...
Konak Belediyesi’nin “Kültürel Miras Söyleşileri” serisinde bu kez İzmir’in sembolik lezzetleri...
Efes Selçuk’un Sürdürülebilir Turizm Başarısı Avrupa...
Efes Selçuk, sürdürülebilir turizm alanındaki uluslararası başarısını Avrupa Turizm Başkenti...
İzmirli çocuklar, iklim krizine karşı buluştu
Sosyal İklim Derneği tarafından Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği iş birliğiyle UNICEF...
Hayata bağlayan teknoloji İzmir’de yaygınlaşıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hastane dışında meydana gelen ani kalp durmalarında erken...
Başkan Eşki’den fırınlara gece yarısı denetimi
Okulların açılmasıyla birlikte Bornova genelinde çocukların sağlığını korumak amacıyla gıda...
Büyükşehir ve MASKİ’den Çaybaşı Deresi’nde Kış Temizliği
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü...