BIST 100 14.069,90 %0,72 Altın 6.755,50 ₺/gr %0,27 Bitcoin $63.510 %0,87 Dolar 47,90 ₺ %0,05 Euro 55,60 ₺ %0,26 Sterlin 64,99 ₺ %0,20 Gümüş 100,64 ₺/gr %1,02 Ethereum $1.897,47 %1,03 İsviçre Frangı 59,18 ₺ %0,49 Kanada Doları 34,59 ₺ %0,20 Avustralya Doları 34,11 ₺ %0,55 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,76 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,05 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,26 Çin Yuanı 7,11 ₺ %0,09
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Konak'ın engelli kedi evi projesine 500 bin TL hibe

Konak'ın engelli kedi evi projesine 500 bin TL hibe

Konak Belediyesi’nin Konak Engelli Kedi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi, Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) düzenlediği yarışmada 223 proje arasından ilk 12’ye girerek, 500 bin TL hibe almaya hak kazandı. Proje Ege’den seçilen tek proje olurken, Konak Belediyesi’ne ödülü Ankara’da düzenlenen törende TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin verdi.

0Yorumlar
Konak'ın engelli kedi evi projesine 500 bin TL hibe

Konak Belediyesi’nin, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen Sahipsiz Evcil ve Sokak Hayvanlarının Barınma ve Beslenme Şartlarının İyileştirilmesi Fikir ve Proje Yarışması’na katılan “Konak Engelli Kedi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi”, 223 proje arasından ilk 12’ye seçilerek ödüle layık görüldü. 205 belediyenin katıldığı yarışmada Ege’den seçilen tek proje olan “Konak Engelli Kedi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi”, 500 bin TL hibe almaya hak kazandı. Konak Belediyesi’ne ödülü, Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla yapılan törende, TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından verildi. Engelli kedilere bakım ve tedavinin yanı sıra ömür boyu barınma imkânı da sunan proje, Türkiye’de bir yerel yönetim tarafından bu kapsamda gerçekleştirilen ilk ve örnek çalışma olarak dikkat çekti.

Üç bloklu özel merkez

Konak Engelli Kedi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi, Konak’ta yaşayan sahipsiz ve fiziksel engelli can dostları için umut olacak. Proje kapsamında, Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün Halkapınar’da hizmet verdiği 6 bin 500 metrekarelik alanda özel bir merkez kurulacak. 180 metrekaresi kapalı ve 400 metrekaresi açık olmak üzere toplam 580 metrekarelik bir alana sahip merkez, üç adetten bloktan oluşacak ve ilk etapta 64 kedi için hizmet sunulacak. 

Ömür boyu barınma

Merkezde bakım ve tedavileri yapılacak fiziksel engelli kedilere ömür boyu barınma imkânı da sunulacak. Fiziksel engelli hayvanlara veteriner işleri müdürlüğü bünyesinde barınma imkânı sunan proje bu özelliğiyle Türkiye’nin ilk ve örnek projesi olarak dikkat çekiyor. Projenin yerel yönetimlerde örneğine az rastlanır bir rol model çalışma olması hedefleniyor.


Sahiplendirme de yapılacak

7 ay içinde tamamlanacak proje kapsamında kurulacak merkez, kedileri sahiplendirmek için de hizmet verecek. Bu kapsamda merkezdeki kediler, Konak Belediyesi’nin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarında zaman zaman canlı olarak yayınlanarak vatandaşlara tanıtılacak. Vatandaşlar Konak Belediyesi’ne başvurarak can dostları sahiplenebilecek. Merkezin ilerleyen dönemde sokak köpekleri için de aynı hizmeti sunması hedefleniyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

MABEM Tercih Sürecinde Binlerce Öğrenciye Destek Oldu

Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri (MABEM), YKS ve LGS tercih döneminde...

8 saat önce

30 Ağustos ruhu satranç turnuvasıyla taçlanacak

Karşıyaka Belediyesi, Zafer Bayramı’nın 104’üncü yılı dolayısıyla Türkiye Satranç Federasyonu...

8 saat önce

Buca Belediyesi Kadın Aktivite Merkezi’nde yeni dönem...

​ Buca Belediyesi Kadın Aktivite Merkezi’nde yoga, pilates , zumba...

10 saat önce

İzmir’de fil ailesine doğum günü hediyesi

İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın yaklaşık 6 tonluk sakini Winner, 24’üncü yaş gününü özel bakımla...

15 saat önce

8 bin 500 yıllık tarım mirası Bornova’da yeniden canlanıyor

Bornova’da Kent Bostanları ve dayanışma tarlaları büyüyor. Bornova Belediyesi, Yeşilova...

16 saat önce

İzmir depreme hazırlanıyor: Kentin geleceği güvenle...

İzmir’de depreme karşı kapsamlı seferberlik sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde...

16 saat önce

Konak Belediyesi’nden semt merkezi kursiyerlerine deniz...

Konak Belediyesi’nin, semt merkezlerinden faydalanan kadın ve çocuklar için düzenlediği deniz...

1 gün önce

Urla Belediye Spor’dan Galatasaray’a Uzanan Bir Hayal

Profesyonel takımların altyapılarına bugüne kadar sayısız oyuncu kazandıran Urla Belediye Spor...

1 gün önce

Karşıyaka’da afetlere hazırlık seferberliği büyüyor

Afetlere karşı dirençli kent hedefiyle çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, son iki...

1 gün önce

Karabağlar’ın ilk personel tiyatrosu sahnede

Karabağlar Belediyesi çalışanları bu kez görevlerinin başından tiyatro sahnesine uzanan farklı...

1 gün önce

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Selçuk’a 15,5...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pamucak’taki 9 kilometrelik turizm yolunun ardından Selçuk’ta...

1 gün önce

95. İzmir Enternasyonal Fuarı öncesi Kültürpark’ta...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 95’inci kez kapılarını açmaya hazırlanan İzmir Enternasyonal...

1 gün önce