Konak’ın stratejisinde eşitlik var: Roman Eylem Planı
Konak Belediyesi’nin 2025-2029 Stratejik Planı’nda Roman kültürü ve geleneklerini korumak, desteklemek, yaşam kalitelerini artırmak; ayrımcılıkla mücadele etmek üzerine eylem planı içeren madde yer aldı. Stratejik planın eşitlik anlayışıyla şekillendiğini belirten Başkan Mutlu, “Adil Kent, Eşit Yurttaşlık diyerek göreve başladığımız Konak’ta, proje ve protokollerimizle desteklediğimiz bu duruşumuzu, belediyemizin beş yıllık stratejik planına dahil ederek daha somut bir adım atmış olduk” dedi.
Konak Belediyesi’nin 2025-2029 yıllarını kapsayan ve meclisten oy çokluğuyla geçen Stratejik Planı, yerelde eşitlik hamlesiyle öne çıkıyor. Konak’ın 5 yıllık stratejisini belirleyen planda Roman kültürü ve geleneklerini korumak, desteklemek, yaşam kalitelerini artırmak; ayrımcılıkla mücadele etmek üzerine eylem planı içeren madde yer alıyor. Altı müdürlüğün iş birliği yapacağı eylem planı kapsamında toplumsal eşitsizliklerin azaltılarak özellikle kırılgan nüfus başta olmak üzere her kesimin refahının artırılması amaçlanıyor. Planda yer alan ifadelere göre, “Roman kültürü ile geleneklerini korumak ve desteklemek için kültürel etkinlikler ve festivaller düzenlemek; toplumda Roman vatandaşlarına karşı ayrımcılığı azaltmak için farkındalık kampanyaları ve eğitimler düzenlemek” başlıkları ile Roman Eylem Planı Konak’ta hayata geçirilecek.
Mutlu’dan ‘Adil Kent, Eşit Yurttaşlık’ vurgusu
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Roman vatandaşlara yönelik ayrımcılıkla mücadele etmek, kültür ve geleneklerini korumak, daha kaliteli ve eşit bir yaşamın herkesin hakkı olduğuna dikkat çekmek için daha sağlam adımları stratejik plana dahil ederek attıklarının altını çizdi. Başkan Mutlu, “Adil Kent, Eşit Yurttaş diyerek göreve başladığımız Konak’ta, proje ve protokollerimizle desteklediğimiz bu duruşumuzu, belediyemizin stratejik planına dahil ederek daha somut bir adım atmış olduk. Önümüzdeki yaklaşık beş yıl boyunca Konak’ta ötekileştirmeyi ve ayrımcılığı önlemek ve Roman vatandaşlarımızın kendilerini farklı hissetmelerini engellemek üzere çalışacağız” diye konuştu.
Küleş’ten teşekkür
Konak Belediye Meclisi’nin Roman Meclis Üyesi Tolga Küleş de Roman adının ve Romanlara yönelik eylem planının ilk kez bir yerel yönetimin stratejik planına dahil olduğunu belirterek, “Bu ilkin, üyesi olduğum Konak Belediye Meclisi’nden geçmesi ve görev yaptığım süre içinde belediyenin Roman toplumuna yönelik çalışmalarının stratejik planda yer almasından gurur duyuyorum. Her zaman Roman toplumunun yanında olan, adil kent, eşit yurttaş diyen ve stratejik planda Romanlara yer vererek öncülük yapan başkanımız Nilüfer Çınarlı Mutlu’ya teşekkür ediyorum. Konak ilçesinin stratejik planında yer alması ile İzmir’in ekonomik, kültürel, sosyal anlamda seviye atladığını göreceğiz. Bu süreç ileride CHP’nin yönetmiş olduğu tüm yerel yönetimlerde örnek uygulama olarak gösterilecektir” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Konak’ın Yerel Eşitlik Eylem Planı ortak akılla şekilleniyor
Konak Belediyesi’nin Yerel Eşitlik Eylem Planı çalışmaları kapsamında düzenlenen Dış Paydaş...
Yerel Haberleri
TümüZübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
Menderes’te Yeni Temizlik Seferberliği
Menderes Belediyesi, yeni temizlik seferberliği başlatarak caddeleri köşe bucak temizliyor....
Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...
Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
