BIST 100 10.961,67 %1,88 Altın 6.311,32 ₺/gr %0,45 Bitcoin $76.835 %2,27 Dolar 50,00 ₺ %0,05 Euro 56,00 ₺ %0,02 Sterlin 67,09 ₺ %0,02 Gümüş 79,97 ₺/gr %1,45 Ethereum $2.250,41 %2,47 İsviçre Frangı 61,10 ₺ %0,00 Kanada Doları 35,77 ₺ %0,13 Avustralya Doları 34,94 ₺ %0,08 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,33 ₺ %0,03 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,06 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,20 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,27
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Bornovalı minikler geleceğe kök salıyor

Bornovalı minikler geleceğe kök salıyor

Bornova Belediyesi, çocukların gelişimini desteklemek ve onlara erken yaşta çevre bilinci kazandırmak amacıyla yürüttüğü yenilikçi projelere bir yenisini daha ekledi.

Bornovalı minikler geleceğe kök salıyor

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen “Ekolojik Oyunlar Atölyesi”, Evka 3 Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi’nde kapılarını açtı.

Toprakla buluşan minik eller: Ispanak tohumları çimlendi

Evka 3 Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi’nde bir araya gelen Bornovalı minikler, atölye kapsamında oldukça renkli ve öğretici bir gün geçirdi. Doğa temelli pedagoji eğitmeni Mehmet Ateş liderliğinde gerçekleştirilen ilk etkinlikte, minikler hem doğayı keşfetmenin heyecanını yaşadı hem de eğlenerek öğrenmenin tadını çıkardı. Doğayla doğrudan bağ kurmaları hedeflenen etkinlikte çocuklar, saksılara kendi elleriyle ıspanak tohumları ekerek ilk çimlendirme çalışmalarını gerçekleştirdiler. Toprağa dokunarak üretim sürecini deneyimleyen minikler, ardından açık havada geleneksel doğa temelli sokak oyunları oynayarak doyasıya eğlendiler. Günün sonunda ise Ekofil yayınlarından çıkan “Büyüdüğüm Yer” isimli hikaye kitabını dinleyen çocukların ekolojik farkındalıkları ve çevre bilinci anlamlı bir hikayeyle desteklendi.

Başkan Eşki: "Eğitimde fırsat eşitliği sağlarken doğayı seven nesiller yetiştiriyoruz"

Projenin önemine değinen Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, çocukların beton binalar arasında değil, toprakla ve doğayla iç içe büyümesi gerektiğinin altını çizdi. Eğitimde fırsat eşitliği vizyonuna vurgu yapan Başkan Eşki, "Bornovamızın geleceğini bugünün çocukları inşa edecek. En büyük görevimiz, onlara en doğru, en güvenli ve en nitelikli eğitim alanlarını sunmaktır. Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezlerimizle hem çalışan ve kreş imkanı bulamayan ailelerimize çok ciddi bir sosyal destek sağlıyoruz hem de çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunuyoruz. Evka 3'te başlattığımız bu ekolojik atölyeyi, ilçemiz genelindeki tüm çocuk merkezlerimize yayacağız. Bornova'da hiçbir çocuk oyundan, eğitimden ve doğanın sunduğu güzelliklerden mahrum kalmayacak." diye konuştu.

Atölyeler tüm Bornova’ya yayılacak

Çocukların sosyal, bilişsel ve motor gelişimlerini destekleyen Bornova Belediyesi Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri, ilçe genelindeki 11 farklı noktada binlerce çocuğa yuva olmaya devam ediyor. Evka 3'teki merkezde startı verilen Ekolojik Oyunlar Atölyesi, hazırlanan planlama dahilinde belediyeye bağlı tüm aktivite merkezlerinde sırasıyla uygulanacak. Bu sayede Bornova'nın dört bir yanındaki yüzlerce çocuk, doğa temelli pedagojik eğitimlerle buluşarak yarının çevre bilincine sahip bireyleri olarak yetişecek.



Yerel Haberleri

Tümü

Böbrek nakliyle hayata tutundu, organ bağışı için gönüllü...

Böbrek nakliyle sağlığına kavuşan Kıymet Merve Duman, üniversite eğitimini tamamlayarak İzmir...

1 saat önce

Zeytinde çuval dönemi sona eriyor, kalite artıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir zeytini ve zeytinyağının üretimden hasada kadar her aşamada...

1 saat önce

İzmir trafiğine iki yeni nefes

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Harmandalı ile Karşıyaka-Çiğli hattında trafik yoğunluğunu...

1 saat önce

Karşıyaka’nın 114 yıllık hikâyesi ‘Hatıra Bahçesi’nde...

Karşıyaka Spor Kulübü’nün 114 yıl önce bir zeytin ağacının altında filizlenen kuruluş ruhu,...

19 saat önce

ABAK Ekibi Bölgesel Deprem Tatbikatında Görev Aldı

Aliağa Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğüne bağlı Aliağa Belediyesi Arama...

21 saat önce

Aliağa Belediyesi Kasım Meclisi Toplanıyor

Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 3 Kasım 2026 Salı günü saat 18.00’de...

22 saat önce

Münih’te Konak rüzgarı: Başkan Mutlu, kentin tarihini ve...

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Türk...

23 saat önce

Bilge Çınarlar’da yeni dönem 16 farklı kursla başladı

Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, ileri yaştaki vatandaşların...

23 saat önce

Kedinin midesinden 40 santimlik toka çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek Hayvan Hastanesi’nde veteriner hekimler, sıra dışı vakalara...

23 saat önce

Başkan Vekili Şen’den Hafta Sonu Mesaisi

Menderes Belediye Başkan Asuman Şen, hafta sonunda iş başındaydı. Tesisleri denetledi,...

23 saat önce

13 yıllık mücadelenin zaferi salonu gözyaşlarına boğdu

Buca Belediyesi’nin düzenlediği Kentler, Dertler ve Bağımlılık” panelinde, uyuşturucu...

1 gün önce

Üniversiteli gençler Bornova’nın tarihini keşfetti

Bornova Belediyesi, İzmir’e ilk kez gelen üniversiteli gençlerin kenti tanıması amacıyla...

1 gün önce