Konak’ta 4 mahalleye 4 yeni park yeni park
Atilla, Alsancak, Levent ve 2. Kadriye mahallelerinde oluşturduğu 4 yeni park ile birlikte park sayısını 179’a çıkaran Konak Belediyesi, ilçedeki tüm parklarda da bakım ve düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Her yaştan kent sakininin keyifli zaman geçirdiği parklar tepeden tırnağa yenileniyor.
Konak Belediyesi ilçeye yeni park kazandırmanın yanı sıra mevcut parklarda da yenileme ve düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçe genelindeki tüm parklarda düzenli olarak bakım ve yenileme çalışmaları yaparak kent içinde İzmirlilere nefes aldıracak keyifli alanlar oluşturuyor. Büyük bir titizlikle yürütülen çalışmalar kapsamında parklardaki bitkiler mevsime göre çeşitlendirilirken artırılan yeşil alanlara çim serimi yapılıyor. Öte yandan eskiyen, yıpranan spor aletleri, çocuk oyun alanları ile tartan pistler onarılıyor veya yenileriyle değiştiriliyor.
Konak’a 4 yeni park
Konak’ın bahar aylarıyla birlikte dolup taşan parklarına belediyenin Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüklerinin çalışmalarıyla 4 yeni park daha eklendi. Konak Belediyesi’nin Atilla, Alsancak, Levent ve 2. Kadriye mahallelerinde oluşturduğu parklar vatandaşlara nefes alma ve dinlenme alanı açarken, çocuklar da yeni oyun parklarına kavuşmuş oldu. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak’ın park alanı olarak değerlendirilebilecek çok kısıtlı bir alana sahip olmasına rağmen dört yeni parkı hizmete açtıklarını belirtti ve “Özellikle muhtarlarımızla bir araya geldiğimizde bize vatandaşın nefes alacağı, çocuğuyla komşusuyla çıkabileceği park alanları talebini iletiyor. Konak, eski bir kent ve park olarak değerlendirilebilecek alan bakımından oldukça kısıtlı. Ama biz en ufak alanı bile değerlendirmeye, nefes alınacak yeşil bir park alanı haline getirmeye çalışıyoruz. 4 mahallemizde 4 yeni parkı Konak halkının kullanımına kazandırdık. En son, Atilla, Alsancak, Levent ve 2. Kadriye mahallelerinde yeni parklarımızı hizmete açtık. Atilla Mahallesi’ndeki Mübadele Parkı ise içindeki Mübadele Anıtı’yla ayrı bir anlam da taşıyan bir parkımız oldu” dedi.
Çiçekler fidanlıktan
Yeni yapılan parkların yanı sıra ilçede bulunan tüm parklarda da bakım, onarım, yenileme ve düzenleme çalışmaları program dahilinde devam ediyor. 7’den 77’ye her yaştan vatandaşın nefes aldığı, keyifli zaman geçirdiği parklar modern ve görsel estetiği ile dikkat çektiği gibi oyun alanları da çocuklar için kullanışlı ve güvenli olacak şekilde yepyeni bir görünüme kavuşturuluyor. Konak Belediyesi, park ve yeşil alanlara dikimini gerçekleştirdiği bitkileri ise Kadifekale'deki 11 bin metrekarelik fidanlığından temin ediyor.

Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Büyükşehir’den Kula’ya 4 Yeni Su Tankeri
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Kula ziyareti kapsamında orman yangınlarına...
Konak’a yeni nefes alanı: 6 bin metrekarelik park hizmete...
Konak Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde yapımını tamamladığı 6 bin metrekarelik parkı...
Konak’ta ihtiyaca jet çözüm: Cep Park’lar çok sevildi
Konak Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğünün başlattığı Cep Park Projesi bu kez Kocatepe...
Yerel Haberleri
Tümü5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı
Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...
Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...
İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...
3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...
Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...
1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...
Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...
Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...
Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması
Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...
Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi
Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...
Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor
Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...
Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...
Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...