BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Konak’ta anneler destekleniyor, çocuklar güvenle büyüyor

Konak’ta anneler destekleniyor, çocuklar güvenle büyüyor

Konak Belediyesi ve AÇEV işbirliğinde, Mutlu Çocuklar Oyun Evleri’nde hayata geçen Anne Destek Programıyla anneler eğitim alıyor, çocuklar özgüvenli ve mutlu yetişiyor.

0Yorumlar
Konak’ta anneler destekleniyor, çocuklar güvenle büyüyor

Konak Belediyesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) iş birliğinde sürdürülen Anne Destek Programı kapsamında AÇEV’in gönüllü eğitimcileri ile Mutlu Çocuklar Oyun Evleri’ne çocuklarını gönderen anneler bir araya geldi. 3-5 yaş arası çocuğu olan annelere yönelik eğitim programı dahilinde hem anneler bilinçleniyor,  farkındalık kazanıyor hem de çocukların gelişimlerinin daha mutlu, daha sağlıklı olmasına katkı sağlanıyor. Eğitimlerde, çocuğun sağlıklı gelişimi için temel olan konular ele alınarak uygulanıyor.

Eğitime ücretsiz destek önemli

Ayla Ökmen Mutlu Çocuklar Oyun Evi’nde annelere eğitim veren AÇEV gönüllü eğitimcisi öğretmen Selda Açıl, buradaki programın oldukça verimli geçtiğini ifade etti. Konak Belediyesi’nin oyun evlerinin anne ve çocukları için başlı başına büyük bir destek olduğunu dile getiren Açıl, “Konak Belediyesi’nin ücretsiz açtığı Oyun Evlerinde işbirliği ve protokol çerçevesinde 3-5 yaş arası çocukları olan annelere, çocukların gelişimleriyle ilgili destek veriyoruz. Eğitime, çocukların gelişimi için desteklenmeye ihtiyaçları vardı. Ücretsiz olarak destek veren bu Oyun Evleri olduğu müddetçe annelerimiz de çok gönüllü. Konak Belediyesi’nin de bunu başarıyla gerçekleştirdiğini düşünüyoruz. Çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Sadece anneye değil tüm aileye katkı sağlıyor

Mutlu Çocuklar Oyun Evi öğrencilerinden Mirza’nın annesi Mahfuza Karaca ise aldıkları eğitimin kendisine ve ailesine önemli katkı sağladığını vurgulayarak, “Burada aldığım eğitim aileme çok katkıda bulundu. Bütün aile bireylerine katkıda bulundu aslında. Çocuğumuzla iletişimimizin daha güçlü olabilmesini sağladı. Konak Belediye Başkanımıza bizlere bu Oyun Evlerini sağladığı için çok teşekkür ederiz. Çoğu insanın bütçesinin yetmeyeceği bir kreşe sahip çocuklarımız ve biz bundan çok mutluluk duyuyoruz. Oyun Evlerinin açılması çocuklarımızın gelişimini gerçekten çok etkiledi.  Onlara destek oldu. Çocuklarda çocukluğunu yaşadı aslında burada. Bunu onlara hediye ettiği için belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Öğretmenlerimizden, okul müdürlerimizden hepsinden çok memnunuz. Teşekkür ediyoruz hepsine” ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...

4 saat önce

Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...

5 saat önce

Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu

Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...

9 saat önce

Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor

Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...

10 saat önce

Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı

Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...

11 saat önce

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar

Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...

12 saat önce

İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...

12 saat önce

İZSU'dan 4,6 milyarlık altyapı yatırımı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2026’nın ilk altı ayında 30 ilçede toplam 4,6...

12 saat önce

Başkan Tugay, Kazakistan’da yeni iş birliklerinin...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve beraberindeki İzmir heyeti, Kazakistan'ın...

1 gün önce

Narlıdere zabıtasında yaka kamerası dönemi

Narlıdere Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak ve saha denetimlerinde şeffaflığı sağlamak...

1 gün önce

'İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın' çağrısı 500 kişilik...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın” çağrısıyla hayata geçirdiği...

1 gün önce

Bornova’da tarım ve dayanışma hamlesi

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yakaköy’deki 15 dönümlük Doğal Tarım Çiftliği’nde...

1 gün önce