Konak'ta Cumhuriyet Bayramı coşkusu her yerde
Konak Belediyesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’uncu kuruluş yıldönümüne özel düzenlediği etkinliklerle Cumhuriyet Bayramı coşkusu kentin dört bir yanında yaşanıyor. Her yaştan Konaklının katılımıyla gerçekleşen kutlamalar parklardan meydanlara, müzelerden sergi salonlarına ilçenin her noktasına Cumhuriyet Bayramı heyecanını taşıyor.
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, hafta başından itibaren kentin dört bir yanında her yaştan İzmirliye bayram coşkusu yaşattı. Bu yıl mahallelerde de düzenlenen etkinlikler sayesinde Konaklılar, Cumhuriyet Bayramı sevincini evlerinin yanı başında, komşularıyla birlikte yaşama fırsatı buldu. Öte yandan Tüm İzmirliler panel, sergi ve konserlerde bir araya gelerek hem salonlarda hem meydanlarda Cumhuriyet sevgisini haykırdı. Kutlamalara katılarak Cumhuriyet Bayramı coşkusunu paylaşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a etkinliklerde CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğlullarından, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri ve muhtarlar eşlik etti. Başkan Batur, katıldığı etkinliklerde İzmir’in Atatürkçülüğün başkenti olduğunu vurgulayarak, “Cumhuriyetimizin 99’uncu yıldönümünü her gün her mahallede büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, yaşasın Cumhuriyet” diyerek Atatürk’e ve onun emanet ettiği Cumhuriyete İzmir’de en güzel şekilde sahip çıktıkları mesajını verdi.

Batur: Milli bayramlarımızı coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz
Cumhuriyet Bayramı’nı Konak Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle kutlayan İzmirlilerle buluşan Başkan Batur, “Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarının bize emanet ettiği Cumhuriyetimizin 99’uncu kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Bizim için çok önemli. Özellikle Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları, Cumhuriyetimizin kuruluşu için kahramanlık öyküleri yazdılar. Bugün nefes alabiliyorsak, bayrağımızı asabiliyorsak, vatanımız diyebiliyorsak Mustafa Kemal Atatürk ve onun arkadaşlarına borçluyuz” dedi. Batur ayrıca, Mili Bayramları çocuklar ve gençlerle birlikte, coşkuyla, bir arada olarak, kucaklaşarak kutlamaya devam edeceklerinin de altını çizdi.
Atatürkçülüğün başkenti İzmir
İzmir’in Atatürkçülüğün başkenti olduğunu vurgulayan Başkan Batur, iktidarı gösteren işaret fişeğinin ateşlendiğini belirterek, “İzmir Atatürkçülüğün başkenti. 9 Eylül’de İzmir’in Kurtuluş Günü’nde öyle bir işaret fişeği verildi ki herhalde 23 Haziran’da bu işaret fişeğinin karşılığı alınacak. O işaret fişeği, ‘iktidar yakındır’ dedi” diye konuştu.
Parklar Cumhuriyet Bayramı coşkusuyla şenlendi
Her biri Cumhuriyet sevinciyle gerçekleşen kutlamalar, ilçedeki parkları şenlik alanına çeviren “Konak’ın Parklarında Cumhuriyet Şenliği” etkinlikleriyle başladı. İlki Kılıçreis İhsan Alyanak Parkı’nda gerçekleşen şenliklerde Konak Belediyesi Ritim Grubu sahne aldı. Belediyenin semt merkezlerinden kadın ve çocukların gösterileriyle renklenen şenliklerde özellikle çocuk jimnastik grubu büyük alkış topladı. Cumhuriyet Bayramı coşkusunu mahallelerinin parklarında komşularıyla birlikte kutlama fırsatı bulan Konaklılar, konser, şiir dinletisi ve dans gösterilerini ilgiyle takip etti.
100. yıla doğru Cumhuriyet ve Atatürk
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında bir de panel düzenlendi. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde akademisyenlerin geniş katılımıyla gerçekleşen panelin konuşmacısı Türk Tarihçi ve Akademisyen Prof. Dr. Ergün Aybars oldu. İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Ulvi Puğ’un yönlendirdiği panelde ilgi çekici bir konuşma yapan Aybars, Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetin kuruluşuna giden yoldaki ileri görüşlülüğü, iradesi, kararlılığı ve kapsayıcılığını anlattı. Dönemin ekonomik koşulları, ulusal ve uluslararası stratejileri, sosyolojik durumu ve dünyanın içinde bulunduğu koşulları değerlendiren Aybars, Atatürk için “İmkansızı başardı” dedi.

Cumhuriyetin aydınlık yüzü kadınlar
Konak Belediyesi Kadın Müzesi de Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına özel bir sergiyle dahil oldu. 33 kadın sanatçının bir araya gelerek oluşturduğu seramik, resim ve heykellerden oluşan “Atatürk’ün İzinde Çağdaş Türk Kadınları Cumhuriyet Sergisi” açıldı. Cumhuriyetimizin aydınlık yüzleri, Atatürk'ün ilkelerinin izinde hiç durmadan yürüyen Çağdaş Türk Kadınlarının eserlerinin yer aldığı sergi 3 Kasım tarihine kadar ziyarete açık kalacak.
Gençlerden coşkulu kutlama
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları arasında gençlerin Alsancak’taki etkinlikleri de göz doldurdu. Ali Çetinkaya Bulvarı’nda muhteşem bir flashmob gösterisi yapan Cumhuriyet gençleri, izleyenlerden tam not aldı. Caddede kurulan platformda gerçekleşen gösteriler arasında Melek İzciler, Şirinyer Jimnastik Spor Okulu, - İzmir Rumeli Kadınlar Gençlik Kolları Halk Oyunları Ekibi sahne aldı. İzmir Atatürk Lisesi öğrencilerinin geleneksel vals gösterisi ise büyük alkış aldı.
Güzelyalı’da Cumhuriyet Bayramı’na özel konser
Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi de Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına sergi ve konserle katıldı. Kültür merkezinin sanat galerisinde, küratörlüğünü Prof. Dr. Arif Ziya Tunç’un yaptığı Cumhuriyet Sergisi görücüye çıktı. 53 sanatçının katılımıyla gerçekleşen sergi açılışının ardından Güzelyalı Fuat Göztepe Parkı’nda muhteşem bir konser gerçekleşti. Şef Hüseyin Güzeltepe yönetimindeki Konak Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosunun yorumladığı eserlere dinleyiciler de eşlik etti. Kurtuluş Mücadelesindeki efeleri anlatan Efem türküsü Zeybek eşliğinde söylenirken İzmir Marşı’nın hep birlikte söylendiği unutulmaz gecede Cumhuriyet Bayramı coşkusu doruğa çıktı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP'li Polat'tan 'yeni parti' açıklaması: Özgür Özel'in...
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Toplantısı'nda Özgür Özel, yaptığı konuşma ile CHP grubuna veda...
Özgür Özel, CHP'den istifa etti, YENİ Parti kuruldu!
Özgür Özel, YENİ Parti’nin kuruluş evraklarını imzalamasıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...
Karşıyaka’da yüzme zamanı: Yaz tatili havuz keyfiyle...
Karşıyaka Belediyesi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, yaz döneminde hem çocuklar hem de...
Yerel Haberleri
TümüBornova'da dayanışma sırası Berk Yıldız'da
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, DMD hastası Berk Yıldız için salı akşamı (Bugün)...
Başkan Tugay’dan müjde: Yuvamız İzmir’de aylık ücret 2...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik...
Bornova’da bilim dolu yaz
Bornova Belediyesi, çocukların yaz tatilini hem eğlenceli hem de öğretici aktivitelerle...
Çandarlı’nın yeni Cumhuriyet Meydanı açılıyor
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, 7 Ağustos Cuma günü...
Galeri Alt, Karşıyaka’nın kültür yaşamına değer katıyor
Karşıyaka Belediyesi, ana hizmet binasının giriş katında yer alan Galeri Alt Sergi Salonu ile...
Hasan Âli Yücel Kütüphanesi, çocuklar için öğrenme ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilini verimli, eğlenceli ve öğretici etkinliklerle...
Konak Belediyesi ve MMO arasında asansör güvenliği için...
Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ilçedeki asansörlerin...
Çiğli Belediyesi'nin Şişme Oyun Parkı Mahalle Mahalle...
Çiğli Belediyesi, yaz tatilini çocuklar için daha eğlenceli ve verimli hale getirmek amacıyla...
Buca’nın kahramanları yangınla mücadelede aktif rol alıyor
İzmir’de art arda meydana gelen orman ve arazi yangınlarına hızla müdahale eden BUCAKUT,...
Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
