Küheylanlar, Atatürk için koştu
Ödemiş Belediyesi’nin Atatürk’ü anma etkinlikleri çerçevesinde 14 Kasım Pazar günü Günlüce’de düzenlediği Atatürk Kupası Geleneksel Rahvan At Yarışları büyük heyecana sahne oldu. Yurdun dört bir yanından 180 at piste çıktı.
Geleneksel spor dallarına desteğini sürdüren Ödemiş Belediyesi, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önderimiz Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında 14 Kasım Pazar günü Atatürk Kupası Geleneksel Rahvan At Yarışları düzenledi. Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Ödemiş Rahvan At Yetiştiricileri ve Binicilik Spor Kulübü Derneği işbirliğiyle Günlüce’deki yarış alanında düzenlenen yarışlar büyük ilgi gördü.
Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Bornova 2. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, Ödemiş İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüsnü Korkmaz ile tribünleri ve saha çevresini dolduran çok sayıda izleyici yarışları heyecanla takip etti.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan yarışlarda Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz dualarla anıldı.
Ödemiş’te anlamlı bir buluşmanın yaşandığını ifade eden Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ebedi Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma etkinliklerimiz kapsamında düzenlediğimiz yurdun dört bir yanından gelip katılan rahvan at sevdalılarımıza ve bugün burada bu heyecanı paylaşan tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz. Büyük Önderimiz Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Rahvan at yarışı geleneğini yaşatan atlarımızın ayaklarına taş değmesin” dedi.
Baş, baş altı, büyük orta, küçük orta, deste, beşli tay, dörtlü tay, üçlü tay, ikili tay, ithal A grubu ve ithal B grubu kategorilerinde gerçekleştirilen Atatürk Kupası Geleneksel Rahvan At Yarışları, 180 at ve binicileri katıldı.
Oldukça çekişmeli geçen yarışlar akşam saatlerinde son bulurken Başkan Mehmet Eriş, dereceye girenlere kupalarını takdim edip kutladı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
‘Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’ rotasında turlar başladı
Karşıyaka Belediyesi’nin Açık Hava Kent Müzesi projesi kapsamında hayata geçirdiği ‘Atatürk’ün...
Karşıyaka tek yürek oldu, Zübeyde Anne’ye koştu!
Ulu Önder Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın anıt kabrinin bulunduğu Karşıyaka, Anneler Günü’nde...
Koştu'dan mal varlığı iddialarına yanıt: "Sistematik FETÖ...
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, kız kardeşi Hale Koştu Özyeşil'in mal varlığı iddialarına...
Yerel Haberleri
Tümüİzmir’i 7 bin 150 kişi ücretsiz gezilerle keşfetti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz kültür gezileri, kentin tarihi, kültürel ve doğal...
İZSU’dan Konak ve Karabağlar’a 58 kilometrelik altyapı...
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Dünya Bankası finansmanıyla yürütülen Türkiye...
Başkan Sengel: “Efes Selçuk’un Uluslararası Başarısı,...
Efes Selçuk Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürlüğü iş birliği ile...
Geç kalma, korkma, kontrol et!
Bornova Belediyesi, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında düzenlediği özel panelle kadın...
Manisa’da Cumhuriyet Coşkusu Göksel Konseriyle Sürecek
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla...
İzmir’in Dünya’sı gençlik olimpiyatlarında Türkiye için...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli okçusu Dünya Yenihayat, Senegal’de...
Karabağlar’da Cumhuriyet’in 103'üncü yılı coşkuyla kutlandı!
Karabağlar Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. yılını dört güne yayılan etkinliklerle kutladı....
Karşıyaka’da kentsel dönüşüm sektör temsilcileriyle ele...
Karşıyaka Belediyesi, sektör temsilcilerinden gelen talepler doğrultusunda kentsel dönüşüm...
Konak’ta hava kalitesi için sıkı denetim
Konak Belediyesi, hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla ilçe genelinde denetimlerini...
Körfez’de yağmur sonrası yüzey temizliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yağışların ardından dereler ve yağmur sularıyla birlikte İzmir...
Meslek Fabrikası ile atıklar değerleniyor, tarih...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, Efes Selçuk Belediyesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi...
İzmir’de nefes kesen deprem tatbikatı
İzmir Depremi’nin 6’ncı yılında, İzmir, Manisa ve Aydın’da 43 ilçeyi kapsayan bölgesel deprem...