Manisa'da 101'inci yıl coşkusu!
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılı kutlamaları, Manisa’ya ve Cumhuriyet’e yakışır şekilde büyük bir törenle gerçekleştirildi. Manisa Valisi Vahdettin Özkan ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in katıldığı tören ile Cumhuriyetimizin 101. yılı coşkuyla kutlandı.
Manisa Valiliği önünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. Yılı kutlama töreni düzenlendi. İlk olarak Valilik Makamında, Manisa Valisi Vahdettin Özkan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek ve Manisa Milletvekillerinin katılımıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tebriklerin kabulü ile tören programı başladı. Valilik makamında tebriklerin kabulünün ardından kutlama programı Valilik binası önünde devam etti. Törene Manisa Valisi Vahdettin Özkan ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker, Manisa Milletvekilleri, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, askeri erkan, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve töreni izlemeye gelen çok sayıda vatandaş katıldı.
Vatandaşları selamladılar
Programda Manisa Valisi Vahdettin Özkan ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek vatandaşları ve kutlamalarda yer alan gösteri ekiplerini selamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Manisa Valisi Vahdettin Özkan günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Vali Özkan, “Türk Milleti olarak bizler, her bir ferdiyle büyük bir aileyiz. Biz, farklılıklarımızı zenginlik olarak gören, her bir ferdi kendi özünde eşit ve değerli kabul eden bir medeniyetin varisleriyiz. Bu sebeple, Cumhuriyetimize sahip çıkmak, onun değerlerini korumak ve yüceltmek hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.
Gösteriler büyük beğeni topladı
Vali Vahdettin Özkan’ın yaptığı konuşma sonrasında tören kutlamalarına geçildi. Törenlerde ilk olarak Jandarma Komandolar tarafından silahlı gösteri yapıldı. Vatandaşlar ve protokol üyeleri tarafından büyük beğeni alan gösteri sonrasında, Türkiye’nin çeşitli yörelerine ait halk oyunu gösterileri gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı tarafından vals gösterisi yapıldı. Askeri kortejin geçişinin ardından okulların, sivil toplum kuruluşlarının, kurum ve kuruluşlara ait tören geçişleri gerçekleştirildi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Manisa’da Kamu Hizmetlerinde Koordinasyon Güçleniyor
İl Koordinasyon Kurulu ve DMO Bilgilendirme Toplantısı Manisa Valisi Vahdettin Özkan...
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı İzmir’de törenle...
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 52'nci yıl dönümü ve 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Cumhuriyet...
Özkan Yücel'in adı İzmir Barosu'nun binasında yaşayacak
İzmir Barosu geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Av. Özkan Yücel'in baroya ve avukatlık mesleğine...
Yerel Haberleri
TümüKemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı
Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...
Can dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
