BIST 100 13.892,30 %2,41 Altın 6.717,11 ₺/gr %0,05 Bitcoin $76.939 %2,48 Dolar 48,64 ₺ %0,04 Euro 56,17 ₺ %0,07 Sterlin 65,60 ₺ %0,17 Gümüş 99,33 ₺/gr %0,43 Ethereum $2.440,13 %3,60 İsviçre Frangı 59,39 ₺ %0,20 Kanada Doları 34,97 ₺ %0,06 Avustralya Doları 34,68 ₺ %0,13 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,01 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,51 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Maratonİzmir: Sürdürülebilir bir dünya için koşulacak!

Maratonİzmir: Sürdürülebilir bir dünya için koşulacak!

Kayıtlar devam ediyor..

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl “Ormanİzmir” temasıyla düzenlenen Maratonİzmir’in ikincisi 11 Nisan’da koşulacak. Maratonİzmir’in 2021 teması, Birleşmiş Milletler’in liderlik ettiği “Sürdürülebilirlik” olarak belirlendi.

0Yorumlar
Maratonİzmir: Sürdürülebilir bir dünya için koşulacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği ve geçtiğimiz yıl İzmir tarihinde ilk kez koşulan Uluslararası İzmir Maratonu’nun ikincisi, 11 Nisan’da “Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Koşuyoruz” sloganıyla düzenlenecek. Birleşmiş Milletler’in liderlik ettiği ve sürdürülebilirliği hedefleyen maddeler “Yoksulluğa son, açlığa son, sağlıklı ve kaliteli yaşam, nitelikli eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği, temiz su ve sanitasyon, erişilebilir ve temiz enerji, insana yakışır iş ve ekonomik büyüme, sanayi, yenilikçilik ve altyapı, eşitsizliklerin azaltılması, sürdürülebilir şehirler ve topluluklar, sorumlu üretim ve tüketim, iklim eylemi, sudaki yaşam, karasal yaşam, barış, adalet ve güçlü kurumlar, amaçlar için ortaklıklar başlıklarını taşıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay başkanlığında gerçekleştirilen teknik toplantıda, bu 17 maddenin Maratonİzmir’de kilometre taşları olarak kullanılması yönünde karar alındı.

İzmir’in marka değeri için önemli

Tarihi Asansör Binası’ndaki toplantıya Tugay’ın yanı sıra; Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, İzmir Büyükşehir Belediyespor Başkanı Ersan Odaman ve Atletizm İl Temsilcisi Hikmet Öncel katıldı. İzmir’in marka değeri için Maratonİzmir’in büyük önem taşıdığını vurgulayan Genel Sekreter Yardımcı Tugay, “Geçen yıl çok önemli bir adım attık ve Maratonİzmir’i, Ormanİzmir ile birleştirerek yaşadığımız büyük yangın sonrası ağaç dikme kampanyası düzenledik. Şimdi ise Birleşmiş Milletler’in uluslararası kalkınma hedefleri ile koşacağız. Maratonİzmir’in, güzel kentimizin en önemli markalarından biri olacağına, parkur avantajı ve organizasyon kalitesiyle 3 yıl içinde dünyadaki sayılı maratonlar düzeyine ulaşacağına inanıy oruz” dedi. Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, çok iyi bir planlamayla başarılı bir organizasyon yapmaya hazır olduklarını belirtirken, Spor Kulübü Başkanı Odaman ise tüm hazırlıkların tamamlandığının altını çizdi. Diğer yandan İzmir Gençlik Spor İl Müdürü Murat Eskici de 28 Eylül 2020’de İzmir’e atandığını, 4 Ekim’deki İzmir’in ilk maratonuna katıldığını ifade ederek, “İş birliği yapmaya hazırız” mesajını verdi.

Parkur revize edildi

2020’de Maratonİzmir’e katılan sporcuların da görüşleri alınarak 42 kilometrelik parkurun Karşıyaka bölümünde değişikliğe gidildi. Daha önce Karşıyaka girişindeki Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’ndaki maraton geri dönüşü noktası, Bostanlı Vapur İskelesi’ne kaydırıldı. 10 kilometrelik parkurda ise Şair Eşref Bulvarı’ndaki eski İZFAŞ binası önünden yarışa başlayacak sporcular, yarışın 5’inci kilometresine denk gelen Karantina Alt Geçidi’nden dönerek tek tur şekilde başlangıç noktasında yarışı tamamlayacaklar.

Kayıtlar maratonizmir web sitesinden devam ediyor

“Sürdürülebilir bir dünya için koşuyoruz” sloganıyla 11 Nisan’da düzenlenecek Maratonİzmir’e pandemi şartları nedeniyle 10 kilometrelik yarış için 750 koşucu, 42 kilometrelik yarış için 450 koşucu olmak üzere kontenjan ayrıldı. Kayıtların 15 Şubat’ta açıldığı hatırlatılırken, 42 kilometrelik yarışa 74, 10 kilometrelik yarışa da 217 koşucunun kayıt yaptırdığı açıklandı. Kayıtlar, www.maratonizmir.org adresinde devam ediyor. Maratonİzmir’e aktif olarak katılamayanlar ise www.bizkosariz.org adresi üzerinden kayıt oluşturarak maratonu sanal ortamda koşabilecek. 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Foça, Avrupa’nın genç voleybol yıldızlarını ağırlamaya hazır

CEV U18 2026 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası, 17-20 Eylül tarihleri arasında Foça’da...

13 saat önce

Dikili'nin kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı

Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler, halk...

15 saat önce

Latife Hanım Köşkü’nde çalışmalar sona yaklaştı

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, restorasyon çalışmalarında son viraja girilen tarihi...

16 saat önce

Tugay: Basmane’yi İzmir’in yeniden buluşma noktası yapacağız

Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay, vefatının 35. yıl dönümünde “Anılarla Basmane Sohbetleri”...

16 saat önce

Başkan Tugay: İzmir dönüşümün öncüsü olmalı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO Business Center’ın açılışında...

16 saat önce

Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak!

Uluslararası Menemen Çömlek Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 5’inci kez...

16 saat önce

Narlıdere Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni Yeniliyor

Narlıdere Belediyesi, sadece ilçenin değil, kentin en önemli kültür-sanat merkezlerinden biri...

17 saat önce

Konaklı öğrencilere ‘renkli yol’ sürprizi

Konak Belediyesi’nin ilçedeki okul yollarını hem eğlenceli hem güvenli hale getiren Renkli Yol...

17 saat önce

Menderes’e Sağlık Merkezi İçin Olağanüstü Meclis

Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen öncülüğünde gerçekleştirilen olağanüstü meclis ile...

17 saat önce

İkinci Kordon’da yenileme tamamlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İkinci Kordon olarak bilinen Cumhuriyet Bulvarı’nda altyapı...

17 saat önce

İzmir İtfaiyesi’ne güç katacak 10 yeni arazöz

İklim krizinin etkisiyle artan yangınlara karşı müdahale kapasitesini artıran İzmir Büyükşehir...

17 saat önce

Bornova’da sanat ve hobi dolu bir Kış: Kayıtlar başlıyor!

Bornova Belediyesi, her yıl binlerce Bornovalıyı sanat, müzik, dans ve el sanatlarıyla...

17 saat önce