Menemen'in zeytinyağı fabrikası rekora gidiyor
Menemen Belediyesi’nin borçlarına karşılık haczedilen Emiralem Zeytinyağı Fabrikası, Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın çabalarıyla icradan alınarak tekrar belediyeye kazandırıldı.
Menemen Belediye köylerin kalkındırılması ve köylünün desteklenmesi amacıyla yaptığı çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, önceki yönetimin borçları dolayısıyla haczedilen ve yaklaşık 2 yıldır atıl durumda kalan Emiralem Zeytinyağı Fabrikası’nı yeniden üreticilerinin hizmetine açtı. Hacizli makinelerinin borcunun kapatıldığı tesise, yeni makineler alındı. Yaklaşık 3 milyon lira harcanarak adeta yeniden doğan fabrika, çevresine yapılan peyzaj çalışmalarıyla da yepyeni bir görünüme kavuştu. Günde yaklaşık 25 - 30 ton arası zeytinyağının işlendiği tesisin yeniden ilçe halkına kazandırılması memnuniyetle karşılandı. Tesiste ürünlerini işleten yöre halkı, Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’a teşekkür etti.

ÇOK MEMNUN OLDUK
Emiralem sakinlerinden Ahmet Çakır (60), “Aşağı yukarı 20 senedir bu fabrikaya zeytin getiriyorum. Kapanması hepimizi üzmüştü. Allah razı olsun ki Belediye Başkanımız Aydın Pehlivan yeniden hizmete açtı. Çok memnunum. Emiralem halkının, Menemenlilerin bu fabrikaya sahip çıkması lazım” dedi.
EKSİKSİZ OLMUŞ, TEŞEKKÜRLER
Göktepe Mahalle sakinlerinden Rıfat Karakoç, “Tesisin yeniden açılması çok güzel oldu bizim için. Çok rahat ulaşım sağlıyoruz. On numara tesis olmuş, Belediye Başkanımız Aydın Pehlivan’a çok teşekkür ederiz” diye konuştu.
BÜYÜK EMEK VAR
Bağcılar Muhtarı Mahir Ertekin, “Burada ustalık yapıyorum. Aynı zamanda bu fabrikanın idarecisiyim. Yaklaşık, günde 25 – 30 ton arası mal işliyoruz. Tüm çevremiz buraya geliyor. Fabrikamız adeta sigorta görevi görüyor. Aydın Başkan, tesisin tekrar Menemen’e kazandırılması için olağanüstü emek verdi. Makinalar kullanılamaz haldeydi, yenileri alındı. Şu anda çok iyi ve çok yoğun çalışıyoruz. Başta Aydın Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan ise Emiralem Zeytinyağı Fabrikası’nı yeniden üreticilerin hizmetine açmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti. Üreticinin her zaman yanında olmaya devam edeceklerini bildiren Pehlivan, “Tıpkı çileğimiz, pamuğumuz, incirimiz, ıspanağımız gibi, zeytin ve zeytinyağımıza da sahip çıkıyoruz. Belediye bünyemizdeki zeytinyağı fabrikamız, üreticinin sigortası görevini görüyor. Fabrikamızda üreticiden gelen zeytinleri teslim alıyoruz. Kilosuna göre işlemlerin hepsinin ayrı ayrı sıkımlarını gerçekleştiriyoruz. Kar amacı gütmeden bütün faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Üretici sıktırdığı zeytinin karşılığında faturasını, makbuzunu alıyor. Zeytinyağı fabrikamızla İlçemizin ve yakın il ve ilçelerin üreticilerine hizmet vermenin huzurunu tüm ekibimizle birlikte yaşıyoruz. Menemen Belediyesi olarak el emeğinin olduğu her yerde var olmaya devam edeceğiz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Emiralem Çilek Festivali'ne görkemli açılış
Menemen'de düzenlenen ve bu yıl yurt dışından da katılımcıları ağırlayan 16. Uluslararası...
Menemen Belediyesi’nden tarıma asırlık hizmet!
Menemen Belediyesi, yüz yıldır taşıma suyla sulanan Ayvacık köyünde toprakla suyu buluşturdu....
Zeytin ve zeytinyağı ihracatçıları finansmanda kolaylık...
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB), ihracatçıların finansmana erişimini...
Yerel Haberleri
TümüCan dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
Girne Bulvarı yeni yüzüyle hizmette
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın en yoğun ulaşım akslarından Girne Bulvarı’ndaki...
Çiğli Belediyesi'nden Atasanayi ve Semt Pazarlarında...
Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini korumak, yaya güvenliğini artırmak ve...
Başkan Çiçek Sokakta, Vatandaşla İç İçe
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, müdürler ve sorumlu personeli yanına alarak sahaya...
İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...
Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor
Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...
Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu
Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...
Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...
Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...
Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor
Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...
