Narlıdere'de elektrikli şarj istasyonları kurulacak
Narlıdere Belediyesi, ilçenin çeşitli noktalarına kuracağı elektrikli araç şarj istasyonları ile sürdürülebilir ulaşımı desteklemek için harekete geçti. Temiz enerji kullanımına katkı sağlayacak ve vatandaşların hayatını kolaylaştıracak çalışma için hazırlıklarını sürdürdüklerini söyleyen Başkan Engin, “Narlıdere olarak bu konuda öncülük etmek ve bir vizyon ortaya koymak istiyoruz. Narlıdere’mizde elektrikli araç sayısı ne kadar artarsa havamızın kalitesi de o kadar artacak" dedi.
Narlıdere Belediyesi, ülkemizde her geçen gün sayısı artan elektrikli araçlar için ilçenin çeşitli noktalarına şarj istasyonları kuracak. Sürdürülebilir ve yeşil ulaşım sistemlerini destekleyen çalışmalara imza atan Narlıdere Belediyesi, şehrin ana arterlerine en yakın noktalarına konumlandırılacak araç şarj istasyonları ile vatandaşların önemli bir ihtiyacını karşılamış olacak. Narlıdere Belediyesi’nin diğer belediyelere de örnek olacak öncü projesi ile ülkemizin yeşil enerji politikalarına da katkı sağlanacak.
ÖNCÜ OLACAĞIZ
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, meclisten oy birliği ile aldıkları kararın ardından konu ile ilgili kısa zamanda harekete geçeceklerini ifade ederek, “Yapılan araştırmalara göre sera gazı emisyonlarının yüzde 30’u ulaşım araçlarından kaynaklanıyor. Bunu azaltmanın yolu ise çevreci ve elektrikli araçlardan geçiyor. Bu yüzden elektrikli araçlara yönelim her geçen gün artıyor. İzmir’imizde ve Narlıdere’mizde de elektrikli araçları daha çok görmeye başladığımız bir dönemi yaşıyoruz. Ancak, elektrikli araç şarj istasyonlarının yetersizliği sebebiyle bazı vatandaşlarımız bu duruma çok fazla ikna olmuş durumda değiller. Çevreci ulaşımı daha da teşvik edebilmek için vatandaşlarımızın elektrikli araçlarını güvenle şarj edebileceği noktaları artırmamız gerekiyor. Bizde bu bilinçle, Meclisimizden aldığımız kararla ilçemizin belirli noktalarına elektrikli araç şarj istasyonları kurmak için harekete geçiyoruz. Narlıdere’mizde elektrikli araç sayısı ne kadar artarsa havamızın kalitesi de o kadar artacak, iklim kirliliği bir o kadar azalacak. Narlıdere Metrosu’nun çok yakında başlaması ve ilçemizdeki elektrikli araç sayısının artmasıyla bizleri daha temiz bir gelecek bekliyor. Narlıdere olarak bu konuda öncülük etmek ve bir vizyon ortaya koymak istiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Narlıdere Belediyesi şarj istasyonlarıyla geleceğe nefes...
Narlıdere Belediyesi’nin Aralık 2024’ten bu yana hizmete sunduğu elektrikli araç şarj...
İzmir’in elektrikli araç filosuyla 25 milyon lira tasarruf
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hizmet filosundaki 100 elektrikli araç sayesinde yaklaşık 25 milyon...
Narlıdere'de elektrikli araç şarj istasyonları ile 1400...
Narlıdere Belediyesi’nin, elektrikli araçlar için kurduğu şarj istasyonları sayesinde,...
Yerel Haberleri
TümüFoça, Avrupa’nın genç voleybol yıldızlarını ağırlamaya hazır
CEV U18 2026 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası, 17-20 Eylül tarihleri arasında Foça’da...
Dikili'nin kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı
Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler, halk...
Latife Hanım Köşkü’nde çalışmalar sona yaklaştı
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, restorasyon çalışmalarında son viraja girilen tarihi...
Tugay: Basmane’yi İzmir’in yeniden buluşma noktası yapacağız
Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay, vefatının 35. yıl dönümünde “Anılarla Basmane Sohbetleri”...
Başkan Tugay: İzmir dönüşümün öncüsü olmalı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO Business Center’ın açılışında...
Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak!
Uluslararası Menemen Çömlek Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 5’inci kez...
Narlıdere Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni Yeniliyor
Narlıdere Belediyesi, sadece ilçenin değil, kentin en önemli kültür-sanat merkezlerinden biri...
Konaklı öğrencilere ‘renkli yol’ sürprizi
Konak Belediyesi’nin ilçedeki okul yollarını hem eğlenceli hem güvenli hale getiren Renkli Yol...
Menderes’e Sağlık Merkezi İçin Olağanüstü Meclis
Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen öncülüğünde gerçekleştirilen olağanüstü meclis ile...
İkinci Kordon’da yenileme tamamlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İkinci Kordon olarak bilinen Cumhuriyet Bulvarı’nda altyapı...
İzmir İtfaiyesi’ne güç katacak 10 yeni arazöz
İklim krizinin etkisiyle artan yangınlara karşı müdahale kapasitesini artıran İzmir Büyükşehir...
Bornova’da sanat ve hobi dolu bir Kış: Kayıtlar başlıyor!
Bornova Belediyesi, her yıl binlerce Bornovalıyı sanat, müzik, dans ve el sanatlarıyla...