BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Yerel Narlıdere'de kadın istihdamına NAR-KOOP desteği

Narlıdere'de kadın istihdamına NAR-KOOP desteği

Narlıdere Belediyesi tarafından 2019 yılında kurulan Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi geçen 5 yılda kadın istihdamına ve üretime büyük katkı sağladı. Başkan Engin, “Kadınlara değer vermek onları toplumsal hayata, iş hayatına katılmasına sağlamakla olur. Biz bunu Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi ile başardık. Evinin sınırları içinde kalan kadınları, kapının ardına çıkardık. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin önünde geçtik ve yerel kalkınmayı kadınların gücü ile gerçekleştirdik” dedi.

0Yorumlar
Narlıdere'de kadın istihdamına  NAR-KOOP desteği

Narlıdere Belediyesi’nin Ali Engin’in göreve gelmesiyle 2019 yılında kurduğu Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi (NAR-KOOP), 5 yılda bir başarı hikâyesine dönüştü. Yaklaşık 40 kişilik bir ekiple yoluna devam eden ve şimdiye kadar 100’ü aşkın kadına eğitim olanağı sunan NAR-KOOP ile kadınlar ekonomik özgürlüklerine kavuştu. Özellikle sağlıklı gıda ve hediyelik eşya üretimine yoğunlaşan Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi ile yerelden kalkınmaya da büyük katkı sağlandı. Ana merkez ofisinde el sanatları ve tekstil atölyesinin de yer aldığı NAR-KOOP, şimdiye kadar gıda üretim izni dâhilinde reçel, erişte, kurutulmuş meyve sebze, tarhana, salça, mantı vb. gibi birçok ürünü vatandaşlarla buluşturdu. Ana Merkezi 2.İnönü Mahallesi’nde yer alan NAR-KOOP’un Tarihi Yukarıköy (Yukarıköy Kafe), Barış Sokak (Barış Lokantası), Huzur Mahallesi (Huzur Kafe) ve Narlıdere AKM’de (Kültür Kafe) satış noktaları bulunuyor. Vatandaşların toplu siparişlerini de karşılayan NAR-KOOP, Üretici Kadın Pazarı ve Gece Pazarı gibi organizasyonlarla Narlıdereli kadınların üretime katılımına da destek oluyor. İzmir’de faaliyet gösteren diğer kadın kooperatifleri ile de etkileşim halinde olan NAR-KOOP, üyeleri ile çeşitli fuar ve festivallere de katılım sağlıyor.

‘GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ NARLIDERE’

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, göreve geldikleri ilk günlerde hayata geçirdikleri Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi ile kadınları ekonomik ve sosyal hayata katılımını desteklediklerini ifade etti. Türkiye’de kadınların istihdama katılımının AB ve OECD ülkelerinin çok gerisinde olduğunu söyleyen Başkan Engin, “Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de kadınların istihdama katılım oranı göre erkeklerin yarısından bile az... Kadınları ne kadar iş gücüne dâhil edersek ülkemizi de o kadar kalkındırırız. Bu nedenle mevcut durumu el birliği ile tersine çevirmemiz gerekiyor. Toplumsal eşitlik ilkelerine bağlı olarak hizmet veren bir kamu kurumu olarak bizde bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz.  İlçemizdeki kadın istihdamını artırmak için daha göreve geldiğimiz ilk yılımızda Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi’ni kurduk. Kooperatif bünyesinde kadınlara çeşitli eğitimler verdik ve onların sosyal hayata katılımını destekledik. Güçlü Kadın Güçlü Narlıdere’ hedefinden yola çıkarak kurduğumuz kooperatifimizin ana merkezini 2. İnönü Mahallesi Yaşar Kemal Tesislerimizde hizmete aldık.  Tarihi Yukarıköy, Barış Sokak ve Huzur Mahallesi ve Narlıdere AKM’de yer alan satış noktalarını hayata geçirdik. Kadınların yetenek ve becerilerini geliştirmeye olanak sağlayan NAR-KOOP ile onlara girişimcilik ruhu da kazandırdık. Kooperatifimize katılıp daha sonra kendine iş yeri açan kadın üyelerimiz var. Ayrıca NAR-KOOP ile vatandaşlarımızın hesaplı ve kaliteli ürünlere ulaşmasına da olanak sağlamış olduk” dedi.

KADINLAR KAPININ ARDINA ÇIKTI

“Kadınlara değer vermek yılda bir kez onlara karanfil vererek olmaz” yorumunda bulunan Başkan Engin, “Kadınlara değer vermek onları toplumsal hayata, iş hayatına katılmasına sağlamakla olur. Biz bunu Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi ile başardık. Evinin sınırları içinde kalan kadınları, kapının ardına çıkardık. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin önünde geçtik ve yerel kalkınmayı kadınların gücü ile gerçekleştirdik. Dayanışma ağını büyüttük ve kadınların kooperatifler yoluyla güçlenmesinin önünü açtık. Dünyada 100 binden fazla üyesi bulunan Slow Food hareketine de dâhil olarak kadın üreticilerimizi destekledik. Özveri ve titizlikle çalışarak aile ekonomilerine katkı sağlayan ve üretime dâhil olan Narlıdere’nin tüm emekçi kadınlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

15 saat önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

18 saat önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

19 saat önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

21 saat önce

Girne Bulvarı yeni yüzüyle hizmette

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın en yoğun ulaşım akslarından Girne Bulvarı’ndaki...

21 saat önce

Çiğli Belediyesi'nden Atasanayi ve Semt Pazarlarında...

Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini korumak, yaya güvenliğini artırmak ve...

21 saat önce

Başkan Çiçek Sokakta, Vatandaşla İç İçe

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, müdürler ve sorumlu personeli yanına alarak sahaya...

22 saat önce

İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...

1 gün önce

Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor

Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...

1 gün önce

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...

1 gün önce

Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...

Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...

1 gün önce

Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor

Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...

1 gün önce