Ödüllü filmler Çiğli'de izleyiciyle buluştu
25. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nde ödül kazanan filmler, sinemaseverlerle buluşmaya devam ediyor. Festivalin en beğenilen yapımları, Çiğli’de düzenlenen özel gösterimlerle bir kez daha izleyici karşısına çıktı. Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “Çiğli Belediyesi olarak, sanata ve kültüre verdiğimiz değeri yansıtan etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz” dedi.
25. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nde ödül kazanan filmler, Çiğli'de sinemaseverlerle buluştu.
Sinema tutkunları, kaçırdıkları bu nitelikli kısa filmleri görme fırsatı yakalarken, etkinlik yoğun ilgi gördü. Gösterimlerde, farklı türlerden seçilen ödüllü yapımlar sanatseverlere oldukça eğlenceli anlar yaşattı. Çiğli Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen bu özel etkinlikte izleyiciler, kısa film dünyasının yaratıcı sürecine dair detaylı bilgiler edinme şansı buldu.
Seyirciden ödüllü filmlere büyük ilgi
En İyi Film ödülünü alan "Neredeyse Kesinlikle Yanlış", En İyi İkinci Film ödülünü kazanan "Dilan Hakkında Konuşmalıyız", En İyi Üçüncü Film seçilen "Mükemmel", En İyi Yönetmen ödüllü "Eksi Bir" ve En İyi Senaryo ödülünün sahibi "Mori” seyirciden tam not aldı.
“Sanata ve kültüre verdiğimiz değeri yansıtan etkinliklerimiz devam edecek”
Başkan Onur Emrah Yıldız, 25 yıldır devam eden Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’ne ev sahipliği yapmanın büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı olduğunu belirtti. Yıldız, "Böyle değerli bir festivale destek vermek bizim için büyük bir onur. Sanat, toplumları birleştiren ve daha yaşanabilir bir dünya için ilham veren bir güçtür. Bu tür etkinliklerin devamı için her zaman elimizden geleni yapacağız. Şener Şen’in de dediği gibi, ‘Kötülerin ve güçlülerin hakim olduğu bir dünyada yaşıyoruz, iyinin, doğrunun, güzelin hakim olacağı bir dünyada ancak sanata değer vererek var olabiliriz.’ Bu söz beni derinden etkiledi. Teknolojinin bu kadar geliştiği bir dünyada, filmler aracılığıyla tatlıyı ve acıyı paylaşabileceğimiz bu tür etkinlikler büyük bir önem taşıyor. Bu etkinlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Etkinliklerimizin devam edeceğini bilmenizi isterim. Çiğli Belediyesi olarak, sanata ve kültüre verdiğimiz değeri yansıtan etkinliklere ev sahipliği yapacağız” diye konuştu.
"Festivale olan büyük ilgi beni çok mutlu etti”
Kare Film Sahibi ve Festival Direktörü Yusuf Saygı, 25 yıldır süregelen Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nin artık bir gelenek haline geldiğini ifade etti. Saygı, "Gençlerin festivale olan ilgisi büyük ve burada da bu ilginin yoğun olduğunu görmek beni çok sevindiriyor. Daha nice yıllar boyunca etkinliğimizin devam etmesini diliyorum" dedi.
Başkan Yıldız’a plaket
25. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’ne sunduğu katkılardan dolayı Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’a plaket takdim edildi. Başkan Yıldız, plaketini Kare Film Sahibi ve Festival Direktörü Yusuf Saygı ile İzmir Film Lab Direktörü Gülen Gözkara Saygı’nın elinden aldı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kardeş Foçalar dostluk için buluştu: Nihat Dirim...
İzmir'in Foça ilçesinde 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve "efsane başkan"...
Torbalı’da “Konken Partisi”ne Yoğun İlgi
Torbalı, hafta sonu unutulmaz bir kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yaptı. Eğitimci Burak...
“Bak Postacı Geliyor” Efes Selçuk’tan tam not aldı
Efes Selçuk Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Kültürlerarası Sanat Derneği ve Nesin Vakfı iş...
Yerel Haberleri
TümüBurhan Özfatura son yolculuğuna uğurlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde iki dönem başkanlık yapan Burhan Özfatura, 83 yaşında yaşamını...
Başkan Tugay’dan İtalya’da Marble İzmir temasları
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Marmomac Fuarı kapsamında Verona’da yerel...
Dikili Belediyesi’nden ilk ders heyecanına anlamlı...
2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Dikili Belediyesi, ilçe genelinde okula...
Bayraklı’da Binlerce Haneye Sosyal Destek
Bayraklı Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlardan kadınlara, çocuklardan yaşlı ve özel...
Narlıdere Belediyesi, İstihdam Ofisi İle Vatandaşları...
Narlıdere Belediyesi İstihdam Ofisi, mutfaktaki yeteneğini gelire dönüştürmek isteyen...
Kültürpark’ta İZKİTAP günleri: Her yaştan ziyaretçiye...
İZKİTAP, sonbaharın kendine özgü atmosferinde bir kez daha İzmir’in kalbi Kültürpark’ta...
Güzelbahçe’de Ahilik Haftası’na Özel Esnaf Buluşması
Güzelbahçe Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın ve Güzelbahçe Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı...
Büyükşehir’den özel gereksinimli öğrencilere sıcak destek
Bornova’da kaçak moloz seferberliği
Bornova genelinde çevre kirliliğine yol açan kaçak moloz dökümlerine karşı savaş açan Bornova...
Büyükşehir’den okullara hijyen desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026-2027 eğitim öğretim yılında da Okul Hijyen Seti Projesi’ni...
Foça Belediyesi Kış Kurslarına Büyük İlgi
Foça Belediyesi tarafından çocuklar, gençler ve yetişkinlere yönelik düzenlenen 2026–2027 Kış...
Karşıyaka’da gazilere saygı yürüyüşü
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...