Orhanlı Sosyal Tesisi hizmete açıldı
Seferihisar Belediyesi tarafından Orhanlı’da inşa edilen çok amaçlı sosyal tesis, hizmete açıldı. Yaratıcı yazarlık, satranç, yapay zeka, işaret dili, ziraat eğitimi gibi kursların verileceği tesiste, yaşlı bakım ünitesi, kadın üreticiler için yerel ürün stantları da kurulacak.
Seferihisar Belediyesi, ilçe genelindeki tesis açılışlarına ara vermeden devam ediyor. Orhanlı Sosyal Tesisi’nin açılışına Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem ve çok sayıda vatandaş katıldı. Halk oyunları gösterisiyle başlayan açılışta çocuklar atölye çalışmalarında birbirinden yaratıcı çalışmalar yaptı.
TESİSTE YOK YOK
Orhanlı halkının büyük ilgi gösterdiği tesiste, yaratıcı yazarlık, satranç, briç, domino, yapay zeka, işaret dili, ziraat eğitimi gibi kursların verileceği tesiste, yaşlı bakım ünitesi, kadın üreticiler için yerel ürün stantları da kurulacak. Düğün, nişan gibi organizasyonların da yapılacağı tesisin çay ocağını, ihtiyaç sahibi kadınlar dönüşümlü olarak işletecek.
“BU TESİS BİR YAŞAM ALANI”
Açılışta konuşan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Orhanlı gibi köylerdeki üretim gücünün kentten köylere göçün önünü açtığını vurgulayarak; "Bakın artık büyükşehirlerde yaşanamıyor. Kalabalık, hava kirli, her yer beton, ne yediğin ne içtiğin sağlıklı. Böyle olunca da insanlar kendilerine kaçış noktaları arıyor. Orhanlı Köyü işte bu insanlar için cennetten bir köşe. Kentten köye göç ile, kırsal ekonomi canlanıyor, yerel kültür yaşatılıyor, tarımsal üretim artıyor, kısacası doğa ile insan bir bütün oluyor. İşte bu yüzden burası bir yaşam alanı. Burası Orhanlıyı yaşatan insanların buluşma alanı olacak. Ve Orhanlı’ya çok yakışacak” diye konuştu.
“KADINLAR BURADA BULUŞACAK”
Geçen hafta 50 yaş üstü vatandaşlar için Seferiçınar Yaş Alma Merkezi ile Seferihisar Belediyesi Sağlık ve Sosyal Yaşam Merkezi’ni hizmete açtıklarını belirten Yetişkin, “Bu merkezde yaz düğünleri yapılacak, yapay zekadan işaret dili eğitimine kadar birçok farklı alanda atölyeler düzenlenecek. Gençler burada öğrenecek, kadınlar burada buluşacak. Tam anlamıyla bir yaşam alanı olacak. Orhanlı Kültür ve Sosyal Yaşam Alanı tüm Orhanlı halkına hayırlı uğurlu olsun” dedi.
“HAYALİMDEKİ KÖY BURASI”
Çiftçinin ürettiği ürünlerden para kazanamadığı için köyden kentte göçler olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, “Hayalimdeki köy Seferihisar’daki Orhanlı köyü gibi bir köydü. Burada üretim var. İsmail Başkanımızın dediği gibi sizler sayesinde kentten köye göçler olması çok kıymetli. Benim köyüm dahil olmak üzere pek çok yerde durum tam tersi. Sizler Türkiye’ye örnek oluyorsunuz. Sizlerin desteğiyle tarımı tersine çevireceğiz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Dikili ve Çandarlı’da eğitim ve kültür yatırımları...
Dikili Belediyesi’nin Dikili Öğrenci Çalışma Merkezi, Çandarlı Ata Uysal Öğrenci Çalışma Merkezi...
İzmir’in üçüncü büyük arıtma tesisi Dikili’de yükseliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün Dikili’ye kazandıracağı İleri Biyolojik...
Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
Yerel Haberleri
TümüKemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...
Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...
Selçuk'ta engel tanımayan gençlerden Cumhuriyet coşkusu
Efes Selçuk Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı...
JEOFEST ’26 Celal Şengör ile kapılarını açtı
Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen JEOFEST ’26, dünya çapındaki yer bilimci...
Hamza Dağ’dan Başkan Yıldız’a Hayırlı Olsun Ziyareti
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Hamza Dağ, Çiğli Belediye Başkanı Onur...
Manisalılar Neşet Ertaş Türküleriyle Unutulmaz Bir Gece...
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından...
Başkan Dutlulu’dan Demirci’yi sevindiren müjde
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Demirci ilçe programı kapsamında ilçede...
Bayraklı’da Kadınlara Erken Tanı Uyarısı
Bayraklı Belediyesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında meme kanserine yönelik...
Karşıyaka 3. Yaş Üniversitesi’nde yeni dönem başladı!
Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi’nde 60 öğrencinin katılımıyla yeni dönem heyecanı...
Menderes’te Moloz Mücadelesi Sürüyor
Menderes Belediyesi, moloz ve bahçe atıklarına karşı mücadeleyi ara vermeden sürdürüyor.
Buca’da Pembe Yürüyüşle hayata bir adım
Buca Belediyesi, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Bucalı kadınlar ve sivil toplum...
Çiğli’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Etkinliklerle Yaşanacak
Çiğli Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü kapsamında spor, doğa, kültür ve sanat...