Pamucak Rekreasyon Alanı’nda Çalışmalar Hızla Devam Ediyor
Efes Selçuk Belediyesi, Pamucak Rekreasyon Alanı’nda çalışmalarını sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle sürdürülen çalışmalar etaplar halinde tüm hızıyla devam ediyor.
Uzun yıllar moloz dökme alanı olarak kullanılan proje alanında ilk olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iş makineleri ile birlikte temiz bahçe toprağı kullanılarak tesviye çalışması yapıldı.
Büyük bir titizlikle, her detayı vatandaşların en verimli kullanabileceği şekilde düşünülerek hazırlanan Pamucak Rekreasyon Alanı projesinde, vatandaşların yürüyüşlerini yapabilecekleri 1 kilometre uzunluğundaki yürüyüş yolu tamamlandı. Vatandaşların, yürüyüş yolunu günün her saatinde istedikleri bir şekilde kullanabilmesi için yol boyunca solar panelli elektrik aydınlatmaları yerleştirildi. Solar paneller sayesinde, enerjisini gün içinde güneşten alacak olan aydınlatma sistemi ile çevre dostu bir çalışmaya da imza atıldı.
Etaplar halinde yapımı sürecek olan projede, Efes Selçuk Belediyesi Park ve Bahçeler birimi tarafından Pamucak Rekreasyon Alanı’na yaklaşık 400 ağaç dikilerek geçtiğimiz aylarda çevre düzenlemelerinin ilk etabı tamamlandı. Efes Selçuk Belediyesi emekçileri, ilerleyen günlerde proje alanında ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmalarına devam edecek.
Pamucak Rekreasyon Alanı’nda otopark alanı olarak planlanan bölüm genişleterek vatandaşların park sorunu yaşamasının önüne geçilirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından otopark alanının genişletme çalışmaları için asfalt kırığı serim çalışması yapıldı.
AMACIMIZ DAHA YEŞİL BİR EFES SELÇUK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, mevcut alanı daha yeşil bir Efes Selçuk için değerlendirdiklerini aktaran Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Bu alanı vatandaşların sosyalleşebileceği, aileleriyle, dostlarıyla zaman geçirebilecekleri, spor yapabilecekleri bir alana dönüştürmek istedik. Yaklaşık 400 ağaç diktik, dikmeye de devam edeceğiz. Ekeceğimiz rengârenk çiçeklerimiz de buraya ayrı bir hava katacak. Amacımız Efes Selçuk’un yeşil bir alan daha kazanmasıydı. Yürüyüş yolu boyunca kullandığımız aydınlatma direklerimizi, enerji kaynaklarımızı verimli kullanmak için solar panelli tercih ettik. Her detayını ince eleyip sık dokuyarak çalışıyoruz. Bu projede, aynı titizlikle bize destek olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay’a ve tüm emekçilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Pamucak Sahili’ne değer katacak olan Pamucak Rekreasyon Projesi’yle birlikte hem Efes Selçuklu vatandaşlar hem de yerli ve yabancı misafirler sosyalleşebilecekleri güvenli bir alana kavuşacak. Çok yakında vatandaşların kullanımına açılacak olan rekreasyon alanı için Efes Selçuk Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri el birliğiyle çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
TMSF kayyumlu şirketin Pamucak projesine ÇED onayı
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) kayyum olarak atandığı Bodrum Otel İşletmeleri...
Karabağlarlı kadınlara Pamucak’ta deniz keyfi
Karabağlar Belediyesi, yıl boyunca kurs ve etkinliklere katılan kadınları Selçuk...
Bornova'da 8 bin 500 yıllık tarihin gölgesinde unutulmaz...
Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen gökyüzü gözlem etkinlikleri, Aşık Veysel Rekreasyon...
Yerel Haberleri
TümüBüyükşehir’den çiftçiye “altın” fırsat
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin gelirini artırmak ve ürün çeşitliliğini geliştirmek...
Başkan Tugay’dan Seferihisar’da ortak hizmet ve iş...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Seferihisar programı kapsamında AK Parti ve...
Başkan Tugay’dan Seferihisar’a ulaşım ve Millet Bahçesi...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar’ın 30 yıllık çevreyolu hayalini gerçeğe dönüştürdü....
32. Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu’na kayıtlar başladı!
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Atatürk’ün anısına geleneksel hale getirdiği “Ata’dan Ana’ya...
Buca'da Cumhuriyet coşkusu Çocuk Şenliğiyle taçlandı
Buca Belediyesi'nin Hasanağa Bahçesi'nde düzenlediği Cumhuriyet Bayramı Çocuk Şenliği miniklerin...
İzmir’i 7 bin 150 kişi ücretsiz gezilerle keşfetti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz kültür gezileri, kentin tarihi, kültürel ve doğal...
İZSU’dan Konak ve Karabağlar’a 58 kilometrelik altyapı...
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Dünya Bankası finansmanıyla yürütülen Türkiye...
Başkan Sengel: “Efes Selçuk’un Uluslararası Başarısı,...
Efes Selçuk Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürlüğü iş birliği ile...
Geç kalma, korkma, kontrol et!
Bornova Belediyesi, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında düzenlediği özel panelle kadın...
Manisa’da Cumhuriyet Coşkusu Göksel Konseriyle Sürecek
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla...
İzmir’in Dünya’sı gençlik olimpiyatlarında Türkiye için...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli okçusu Dünya Yenihayat, Senegal’de...
Karabağlar’da Cumhuriyet’in 103'üncü yılı coşkuyla kutlandı!
Karabağlar Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. yılını dört güne yayılan etkinliklerle kutladı....