Pet İzmir 2023 açıldı
Pet İzmir - 7. Uluslararası İzmir Evcil Hayvan Ürün, Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı, törenle açıldı. Fuarizmir B Hol’de düzenlenen Pet İzmir, 1 Ekim 2023 akşamına kadar açık kalacak.
Alanında Avrupa’nın en büyük fuarı olan ve TEMA Fuarcılık’ın Fuar İzmir’de düzenlediği Pet İzmir açıldı. Açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Muhammet Öztürk, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, Tema Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Karslı ve sektör temsilcileri katıldı. TEMA Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Karslı, “Uluslararası nitelikte düzenlenen Pet İzmir 2023 Fuarı ile sektörün 400 milyon dolarlık ihracat hedefine katkı sunmayı amaçlıyoruz. Fuarımız, katılımcılarına. uluslararası ziyaretçilerin yoğun bir ilgi gösterdiği dört gün sunmakta. Türkiye’nin en büyük Avrupa'nın ise en büyük ikinci fuarıyız. Avrupa’da da birinci olmak istiyoruz. Bu fuarın açılmasında katkıları bulunan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Özuslu: Doğa sadece insanlara ait değil
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Sektörün ihracat potansiyelini artırması açısından fuarların ne kadar kıymetli olduğunun bilincindeyiz. Pet İzmir Fuarı, bu açıdan endüstriye bir nefes olsun, girişimcilerimize fırsatlar sunsun dileğiyle açılışını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu fuarı kıymetli kılan kuşkusuz çok önemli bir özelliği daha var. Doğanın sadece biz insanlara ait olmadığını her gün hatırlamamız gerekiyor. Evlerimizde, sokaklarda yaşayan canların sadece merhamete değil, aynı zamanda yaşam haklarına ve saygıya ihtiyaçları olduğunu unutmamalıyız. İzmir, bu anlamda da oldukça farkında bir şehir. Biz hem evlerimizde hem sokaklarda, sokak canlarıyla bir arada yaşamaktan oldukça mutlu oluyoruz. Yaşadığımız şehri hayvanlarla, doğayla birlikte anlamlandırıyoruz. Fuarın, doğa hukuku ve hayvan hakları konusunda da bize yol göstermesini diliyorum” dedi.
1 Ekim’e kadar açık
Tören konuşmalarının ardından davetliler, stantları ziyaret etti. Sektörün önde gelen 225 firmasının 600 den fazla markayla katıldığı organizasyon kapsamında, kedi ve köpekler için mama, kum, kozmetik, bakım, dekorasyon, taşıma, tekstil, kulübe, aksesuar ve oyuncaklar görücüye çıktı. Kuş ve balıklar için yem, bakım, sağlık, kafes ile akvaryum sistemleri de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Evcil hayvan ihtiyaçları için geniş ürün yelpazesini inceleme fırsatı yakalayan hayvanseverler, veteriner hekimlerin kullandığı klinik ve teknolojik cihazlar hakkında da bilgil alabilecek. Yarışmaları, renkli gösterileri ve sunumlarıyla Pet İzmir 2023, 1 Ekim 2023 akşamına kadar açık kalacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir'de atıklar mamaya, israf iyiliğe dönüşüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz hayvanların mama ihtiyacı için kalıcı bir model geliştirdi....
Pet şişe sularda dev zam!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabı üzerinden...
TCDD'nin 2023 zararı 11,4 milyar TL
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün (TCDD) 2023 yılı mali...
Yerel Haberleri
TümüÇeşme kurtuluşunun 104. yılını gururla kutladı
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, “Aradan 104 yıl geçti ama o günlerin cesareti, dayanışması...
Yangın önleme stratejileri masaya yatırıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TMMOB’a bağlı meslek odalarının iş birliğiyle düzenlenen 6....
Menemen'de çömlek coşkusu Edis ve Nil Karaibrahimgil ile...
Menemen Belediyesi tarafından bu yıl 5’inci kez gerçekleştirilecek Uluslararası Menemen Çömlek...
Karşıyaka’da hareketli hafta!
Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ etkinliklerini dopdolu bir programla...
Buca’da kaçak moloza geçit yok
Buca Belediyesi, ilçe genelinde çevre ve görüntü kirliliğine yol açan yasa dışı moloz...
Avrupa’nın genç yıldızları Foça’da buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Türkiye...
Kültürel Miras Söyleşileri’nde İzmir’in sembol lezzetleri...
Konak Belediyesi’nin “Kültürel Miras Söyleşileri” serisinde bu kez İzmir’in sembolik lezzetleri...
Efes Selçuk’un Sürdürülebilir Turizm Başarısı Avrupa...
Efes Selçuk, sürdürülebilir turizm alanındaki uluslararası başarısını Avrupa Turizm Başkenti...
İzmirli çocuklar, iklim krizine karşı buluştu
Sosyal İklim Derneği tarafından Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği iş birliğiyle UNICEF...
Hayata bağlayan teknoloji İzmir’de yaygınlaşıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hastane dışında meydana gelen ani kalp durmalarında erken...
Başkan Eşki’den fırınlara gece yarısı denetimi
Okulların açılmasıyla birlikte Bornova genelinde çocukların sağlığını korumak amacıyla gıda...
Büyükşehir ve MASKİ’den Çaybaşı Deresi’nde Kış Temizliği
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü...