Selçuk Ayhan son yolculuğuna uğurlandı
Eski CHP İzmir İl Başkanı ve 23. Dönem İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan son yolculuğuna alkışlarla uğurlandı. Ayhan, CHP İzmir İl Başkanlığı'ndaki tören ve Hüseyin İsabey Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Eski Bornova Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazeye CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da katıldı.
İzmir'de tedavi gördüğü hastanede 71 yaşında hayatını kaybeden eski CHP İzmir İl Başkanı ve 23. Dönem İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Ayhan için CHP İzmir İl Başkanlığı'nda tören düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın da katıldığı törende; CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, Ayhan'ın ailesi ve sevenleri yer aldı. Ayhan’ın naaşı alkışlar eşliğinde cenaze arabasına konuldu. Cenaze töreni ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in katılımıyla gerçekleşti. Selçuk Ayhan'ın naaşı, Hüseyin İsabey Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Eski Bornova Mezarlığı'nda toprağa verildi.

“İsmini şehrimizde yaşatmak adına üzerime düşeni yapacağım”
İl Başkanlığı'nda yapılan törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Şehrimizin, ülkemizin, partimizin yetiştirdiği değerli insanlardan birisini kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Partili bir ağabeyimiz, büyüğümüz olarak aramızdan ayrılmasından çok büyük üzüntü duyuyoruz. Bugünlerde hepimizin aynı duyguda birleştiğine inanarak CHP'nin bir aile olduğunu, bu ailenin bir ferdi olmanın hepimiz için bir onur olduğunu, kaybın hepimizin kaybı olduğunu, anısını yaşatma görevinin hepimize düştüğünü ifade etmek isterim. Değerli ağabeyimiz Selçuk Ayhan'ın ismini şehrimizde yaşatmak adına üzerime düşeni yapacağım” diye konuştu.
“Birinci parti olduysak partiyi tekrar açabilen ağabeylerimiz sayesinde”
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Biz CHP'liler; birbirimize olan sevgimizi, saygımızı hiçbir zaman yitirmeyiz. 31 Mart'ta Türkiye'nin birinci partisi oldu CHP. Birinci parti olduysak, 1992 yılında çok zorlu koşullarda bu partiyi tekrar açabilen ağabeylerimiz sayesinde. Selçuk Ayhan da böyle bir ağabeyimizdi” dedi.

“Babam vekilliği her şeyden çok sevdi”
Selçuk Ayhan'ın kardeşi Hüsnü Ayhan, “Onu unutmak mümkün değil. Öğrenciliğimde ağabeylikten çok babalığını gördüm. En zor zamanda yanımdaydı ama kaybettik” dedi. Oğlu Mustafa Ayhan ise, “Tören için herkese teşekkür ederim. Babam her şeyden çok sevdi vekilliğini, il başkanlığını. Buraya çok büyük emekler harcadı. Hatırı sayılır bir emeği var yaptıklarının. Bundan hiçbir zaman pişman olmadı. Bizi hep siyasetten uzak tuttu. Aile içinde olalım, birbirimizi daha sık görebilelim diye. Ama biz ona destek olduk. Yokluğunu nasıl tamamlayacağız bilmiyorum” şeklinde konuştu.
Özel: Bizim için büyük bir kayıp
Hüseyin İsabey Camii'nde kılınan cenaze namazına katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Çok önemli bir kaybımız var bugün. Benim büyüdüğüm yer Bornova. 10 yaşımdayken buraya geldim ve yatılı okulda büyüdüm. Selçuk Ayhan, Bornova ve İzmir'in çok önemli siyasetçisi. CHP'de İzmir İl Başkanlığı görevinde bulunmuş, ardından TBMM'de İzmir'i temsil etmiş çok önemli bir isim. Büyük bir kayıp bizim için, hepimiz çok üzgünüz. Ailesine, CHP'ye ve bütün İzmirli hemşehrilerine baş sağlığı diliyoruz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Özkan Yücel, İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı
İzmir Barosu’nun önceki dönem başkanlarından Av. Özkan Yücel, geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp...
Kırmızılı kadın olarak tanınıyordu: Son yolculuğuna...
Konya'da 'kırmızılı kadın' olarak tanınan, hayat hikayesiyle belgesellere ve dizilere konu olan...
Bornova'daki kazada şehit olmuştu: Son yolculuğuna uğurlandı
İzmir'in Bornova ilçesinde tır ile 9 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında şehit olan...
Yerel Haberleri
TümüFoça, Avrupa’nın genç voleybol yıldızlarını ağırlamaya hazır
CEV U18 2026 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası, 17-20 Eylül tarihleri arasında Foça’da...
Dikili'nin kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı
Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler, halk...
Latife Hanım Köşkü’nde çalışmalar sona yaklaştı
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, restorasyon çalışmalarında son viraja girilen tarihi...
Tugay: Basmane’yi İzmir’in yeniden buluşma noktası yapacağız
Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay, vefatının 35. yıl dönümünde “Anılarla Basmane Sohbetleri”...
Başkan Tugay: İzmir dönüşümün öncüsü olmalı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO Business Center’ın açılışında...
Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak!
Uluslararası Menemen Çömlek Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 5’inci kez...
Narlıdere Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni Yeniliyor
Narlıdere Belediyesi, sadece ilçenin değil, kentin en önemli kültür-sanat merkezlerinden biri...
Konaklı öğrencilere ‘renkli yol’ sürprizi
Konak Belediyesi’nin ilçedeki okul yollarını hem eğlenceli hem güvenli hale getiren Renkli Yol...
Menderes’e Sağlık Merkezi İçin Olağanüstü Meclis
Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen öncülüğünde gerçekleştirilen olağanüstü meclis ile...
İkinci Kordon’da yenileme tamamlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İkinci Kordon olarak bilinen Cumhuriyet Bulvarı’nda altyapı...
İzmir İtfaiyesi’ne güç katacak 10 yeni arazöz
İklim krizinin etkisiyle artan yangınlara karşı müdahale kapasitesini artıran İzmir Büyükşehir...
Bornova’da sanat ve hobi dolu bir Kış: Kayıtlar başlıyor!
Bornova Belediyesi, her yıl binlerce Bornovalıyı sanat, müzik, dans ve el sanatlarıyla...