Soyer'in gençlere hediyesi: Wizmirnet artık sahil hattında
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 17 Mayıs’taki gençlik buluşmasında müjdelediği Karşıyaka’dan İnciraltı’na sahil boyunca ücretsiz internet hizmeti başladı. WizmirNET’le ilgili gençler başta olmak üzere İzmirliler memnuniyetlerini dile getirirken günlük kullanıcı sayısı 110 bine ulaştı. WizmirNET, Türkiye’nin en büyük ücretsiz internet projesi olarak anılıyor.
“Türkiye’nin en büyük ücretsiz internet projesi”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Ahmet Ata Temiz, “WizmirNET kullanıcılarımız aylık olarak 200 binken şu an günde 100 bin seviyelerine ulaşmış durumdayız. Bu da ayda 3 milyon kullanıcı rakamı demek. Kullanıcı sayılarımız her geçen gün artıyor. İzmirliler yoğun ilgi gösteriyor. Artık 22,5 kilometre uzunluğundaki sahil şeridi ve 1 milyon 110 bin metrekarelik alanda da hizmet veriyoruz. İnternet hızımız çok yüksek. Şu anda Türkiye’nin en büyük ücretsiz internet projesini yürütüyoruz” dedi.
“Kısa sürede 22,5 kilometrelik altyapı oluşturuldu”
Kullanıcıların büyük bölümünün gençlerden oluştuğunu belirten Ahmet Ata Temiz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm gençlerimizi WizmirNET’i kullanmaya davet ediyoruz. Bu projeye çok önem veriyoruz. 22,5 kilometrelik bir hatta altyapının oluşturulması kolay değil. Bunu çok kısa bir sürede Başkanımız Tunç Soyer’in vizyonu doğrultusunda tamamladık.”
Gençlerin hayatını kolaylaştırdı
Hizmetten faydalanan Maide Bostancı, “Bu sabah internet paketim bitmişti. Konak’ta indiğimde telefonumun kablosuz internetini açtım ve WizmirNET’e bağlandım. Arkadaşımla iletişime geçtim. Bu açıdan çok güzel oldu. Bu uygulama için teşekkür ederim” dedi.
Çağla İpek Akyüz ise müzik dinlemeyi çok sevdiğini söyleyerek “İnternet paketim bitmek üzereydi. Arkadaşımı beklerken internete bağlanıp müzik dinleyebildim. Yürürken bile müziksiz kalamıyorum. O yüzden benim için kurtarıcı oldu. Bu yüzden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
“Kordon’da çocuğumun ninnisini açıyorum”
Nihan Kapıkıran da İstanbul’dan geldiğini belirterek “Kordon boyunca, sahilde yürüyüşe çıktığımda interneti kullanmak benim için çok iyi oldu. Artık bir yere ulaşmak için konum kullanıyoruz. Bu anlamda da çok faydalı oluyor. Yürüyüşlerde çocuklar ninnilerle uyuyor. İnternete bağlanıp ninni açıyorum, çocuğumu uyutarak yürüyüş yapabiliyorum” dedi.
Uğur Demirkol da ücretsiz internet hizmetinin önemine değinerek şöyle konuştu: “İnternetim olmadığında istediğim gibi bağlanıp kullanabiliyorum. Arkadaşlarımla sahile geldiğimizde oyun oynayabiliyoruz.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Konak’ın Gençlik Merkezlerine Belçikalı ve Kıbrıslı...
Konak Belediyesi Ferdi Zeyrek Gençlik Merkezi ile Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi...
İzmir’in yeşil mirası İnciraltı Kent Ormanı yenileniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İnciraltı Kent Ormanı'nda kapsamlı yenileme çalışması başlattı....
İYİ Parti Karşıyaka'dan belediyeye 'tahliye' çıkışı:...
Yeşil-kırmızılı kulüp, belediye ekipleri tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu...
Yerel Haberleri
TümüKemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı
Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...
Can dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
