BIST 100 13.892,30 %2,41 Altın 6.717,11 ₺/gr %0,05 Bitcoin $76.939 %2,48 Dolar 48,64 ₺ %0,04 Euro 56,17 ₺ %0,07 Sterlin 65,60 ₺ %0,17 Gümüş 99,33 ₺/gr %0,43 Ethereum $2.440,13 %3,60 İsviçre Frangı 59,39 ₺ %0,20 Kanada Doları 34,97 ₺ %0,06 Avustralya Doları 34,68 ₺ %0,13 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,01 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,51 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Soyer'in gençlere hediyesi: Wizmirnet artık sahil hattında

Soyer'in gençlere hediyesi: Wizmirnet artık sahil hattında

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 17 Mayıs’taki gençlik buluşmasında müjdelediği Karşıyaka’dan İnciraltı’na sahil boyunca ücretsiz internet hizmeti başladı. WizmirNET’le ilgili gençler başta olmak üzere İzmirliler memnuniyetlerini dile getirirken günlük kullanıcı sayısı 110 bine ulaştı. WizmirNET, Türkiye’nin en büyük ücretsiz internet projesi olarak anılıyor.

0Yorumlar
Soyer'in gençlere hediyesi: Wizmirnet artık sahil hattında
İzmir genç odaklı bir kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 17 Mayıs’ta İzmir Gençlik Festivali’nin ilk gününde müjdesini verdiği sahil boyunca ücretsiz internet uygulaması hizmete alındı. 8 noktada başlayan WizmirNET (kablosuz ve ücretsiz internet) projesini 30 ilçede 78 park ve meydan, 20 vapur, 7 iskele, 60 otobüs hattı, 17 metro istasyonu, 41 tramvay, 78 köy ve 23 aktarma merkezi olmak üzere 324 noktaya çıkartan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de 22,5 kilometre uzunluğundaki İnciraltı, Göztepe,  Alsancak, Bayraklı ve Karşıyaka  sahil şeridinden oluşan hatta İzmirlilere ücretsiz internet hizmetini sunuyor. Günlük kullanıcı sayısı 110 bine ulaşan WizmirNET’ten gençler memnun.

“Türkiye’nin en büyük ücretsiz internet projesi”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Ahmet Ata Temiz, “WizmirNET kullanıcılarımız aylık olarak 200 binken şu an günde 100 bin seviyelerine ulaşmış durumdayız. Bu da ayda 3 milyon kullanıcı rakamı demek. Kullanıcı sayılarımız her geçen gün artıyor. İzmirliler yoğun ilgi gösteriyor. Artık 22,5 kilometre uzunluğundaki sahil şeridi ve 1 milyon 110 bin metrekarelik alanda da hizmet veriyoruz. İnternet hızımız çok yüksek.  Şu anda Türkiye’nin en büyük ücretsiz internet projesini yürütüyoruz” dedi.  

“Kısa sürede 22,5 kilometrelik altyapı oluşturuldu”
Kullanıcıların büyük bölümünün gençlerden oluştuğunu belirten Ahmet Ata Temiz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm gençlerimizi WizmirNET’i kullanmaya davet ediyoruz. Bu projeye çok önem veriyoruz. 22,5 kilometrelik bir hatta altyapının oluşturulması kolay değil. Bunu çok kısa bir sürede Başkanımız Tunç Soyer’in vizyonu doğrultusunda tamamladık.” 

Gençlerin hayatını kolaylaştırdı 
Hizmetten faydalanan Maide Bostancı, “Bu sabah internet paketim bitmişti. Konak’ta indiğimde telefonumun kablosuz internetini açtım ve WizmirNET’e bağlandım. Arkadaşımla iletişime geçtim. Bu açıdan çok güzel oldu. Bu uygulama için teşekkür ederim” dedi. 
Çağla İpek Akyüz ise müzik dinlemeyi çok sevdiğini söyleyerek “İnternet paketim bitmek üzereydi. Arkadaşımı beklerken internete bağlanıp müzik dinleyebildim. Yürürken bile müziksiz kalamıyorum. O yüzden benim için kurtarıcı oldu. Bu yüzden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. 

“Kordon’da çocuğumun ninnisini açıyorum”
Nihan Kapıkıran da İstanbul’dan geldiğini belirterek “Kordon boyunca, sahilde yürüyüşe çıktığımda interneti kullanmak benim için çok iyi oldu. Artık bir yere ulaşmak için konum kullanıyoruz. Bu anlamda da çok faydalı oluyor. Yürüyüşlerde çocuklar ninnilerle uyuyor. İnternete bağlanıp ninni açıyorum, çocuğumu uyutarak yürüyüş yapabiliyorum” dedi. 
Uğur Demirkol da ücretsiz internet hizmetinin önemine değinerek şöyle konuştu: “İnternetim olmadığında istediğim gibi bağlanıp kullanabiliyorum. Arkadaşlarımla sahile geldiğimizde oyun oynayabiliyoruz.”
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Foça, Avrupa’nın genç voleybol yıldızlarını ağırlamaya hazır

CEV U18 2026 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası, 17-20 Eylül tarihleri arasında Foça’da...

11 saat önce

Dikili'nin kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı

Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler, halk...

13 saat önce

Latife Hanım Köşkü’nde çalışmalar sona yaklaştı

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, restorasyon çalışmalarında son viraja girilen tarihi...

14 saat önce

Tugay: Basmane’yi İzmir’in yeniden buluşma noktası yapacağız

Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay, vefatının 35. yıl dönümünde “Anılarla Basmane Sohbetleri”...

14 saat önce

Başkan Tugay: İzmir dönüşümün öncüsü olmalı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO Business Center’ın açılışında...

14 saat önce

Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak!

Uluslararası Menemen Çömlek Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 5’inci kez...

15 saat önce

Narlıdere Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni Yeniliyor

Narlıdere Belediyesi, sadece ilçenin değil, kentin en önemli kültür-sanat merkezlerinden biri...

15 saat önce

Konaklı öğrencilere ‘renkli yol’ sürprizi

Konak Belediyesi’nin ilçedeki okul yollarını hem eğlenceli hem güvenli hale getiren Renkli Yol...

15 saat önce

Menderes’e Sağlık Merkezi İçin Olağanüstü Meclis

Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen öncülüğünde gerçekleştirilen olağanüstü meclis ile...

15 saat önce

İkinci Kordon’da yenileme tamamlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İkinci Kordon olarak bilinen Cumhuriyet Bulvarı’nda altyapı...

15 saat önce

İzmir İtfaiyesi’ne güç katacak 10 yeni arazöz

İklim krizinin etkisiyle artan yangınlara karşı müdahale kapasitesini artıran İzmir Büyükşehir...

15 saat önce

Bornova’da sanat ve hobi dolu bir Kış: Kayıtlar başlıyor!

Bornova Belediyesi, her yıl binlerce Bornovalıyı sanat, müzik, dans ve el sanatlarıyla...

16 saat önce